crvenilo u predelu brkova kod muskaraca

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
sparky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 08, 2009 11:49 pm

crvenilo u predelu brkova kod muskaraca

Post od sparky »

Zdravo, imam problem sa crvenilom ispod nosa u predelu brkova. Problem se javio pre otprilike godinu dana i jos uvek je tu. Probao sam sa enbecin mascu ali nista. Inace ja taj deo ne brijem, vec samo skracujem, ali i kad obrijem ista je situacija. Ne svrbi, ne pece, ne boli, samo je vizuelno jako neprijatno.
Primetio sam da se koza strasno peruta kada ne namazem neku hidrantnu kremu!
Ako neko ima neki savet neka napise.
Pozdrav i hvala.
I.
Flavin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 4:59 am

Re: crvenilo u predelu brkova kod muskaraca

Post od Flavin »

perioralni dermatitis :roll:
sparky
Novi član
Novi član

Post od sparky »

I, kakvo je stanje kod tebe? Jel se povuklo crvenilo i perutanje od toga sto si koristio?
joni
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 9:44 am

Post od joni »

Perioralni dermatitis se dobija zbog koriscenja kortikosteroidnih krema na licu. Ukoliko niste koristili takve kreme onda nemate ovu dermatozu. Treba da se obratite lekaru dermatologu za dijagnozu kako bi vam dao odgovarajucu terapiju. Inace terapija za perioralni dermatitis je iskljucivo prekid kortikosteroidne terapije. Enbecin nece pomoci ukoliko nema infekcije jer je kombinacija dva antibiotika. Obratite se lekaru.Ovo sto vi opisujete moze biti sycosis barbae staphylococcica , sto znaci infekcija koja se prosirila iz nosa na gornju usnu. Uradite bris nosa. POzz.
Flavin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 4:59 am

Post od Flavin »

metronidazol 1% ,u vidu gela

povuklo mi se,mada meni je to bila reakcija na neki losion koji sam koristio za ciscenje lica posto imam masniju kozu :wink:
sparky
Novi član
Novi član

Post od sparky »

bio sam danas kod lekara i izgleda da nije to u pitanju.
dala mi je triderm krem (betametazon, klotrimazol, gentamicin).
kontrola za 10 dana.
:wink:
X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 1:00 am

Post od X »

Imam isti problem, crvenilo, ispod nosa - na brkovima, i peruta se,
onda takođe izmedju obrva crvenilo i perutanje!??

I jedan kružić na bradi se konstantno crveni.

Nemam nikakvu ideju šta bi moglo biti.
Kao da se ponekad smiri.

Polako prestajem da koristim sva sredstva za higijenu, brijanje, kreme i slično koje sam koristio jer ne znam šta bi drugo moglo biti u pitanju.

Takođe sam primetio da kad mi porastu brkovi-brada, kao da počinje da me svrbi i još više se peruta.

Kakve su to kortikosteroidne kreme?

Mislim da bi ovo moglo biti: sycosis barbae staphylococcica, e sad otkud između obrva?

Hvala svima. Pozdrav.
sparky
Novi član
Novi član

Post od sparky »

Treba u svakom slucaju otici dermatovenerologu...
Meni je prvo propisan triderm krem, pa je posle tih desetak dana prestalo perutanje a i crvenilo se smanjilo (mada ne u potpunosti). A kada sam bio na kontroli, receno mi je da prestanem sa tim kremom i uzmem daktanol (mikonazol) krem za gljivicne infekcije. On se malo duze koristi, tako da ne znam jos uvek da li sam resio problem, tj. da li ce se problem vratiti kad prestanem sa upotrebom daktanola.
A kozmeticke proizvode ne mogu da prestanem da koristim, jer jednostavno, moram da perem lice, koristim gel za brijanje, neku kremu za lice i sl...
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Imam crvenilo oko nosa počelo je u trudnoći i posle porođaja je ostalo nije se povuklo. Koristila sam Hidrokortizon 2,5 % mast za oči deset dana i malo se povuklo. Mažem je Jekoderm mašću i ona smiruje crvenilo od bilo koje kreme mi se javi na tom mestu svrab. Nađena mi je bakterija u nosu Stafilokoka i Klesiela pneumoniae, možda je zahvatila i taj deo kože pošto je u predelu oko nosa pa sam mazala i Hloramfenikolom jer ga mažem po preporuci lekara lokalno u nos i on pomaže crvenilo se malo povuklo izgleda mnogo bolje. Tu su mi ispod vidljivi kapilari pa možda se koža vremenom istanjila pa je crvenilo izraženo i verovatno neće u potpunosti proći :cry:
Slika
X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 1:00 am

Post od X »

Kod mene je u pitanju klasični seboreični dermatitis, jer mi sve što mi pomaže za perut koju imam u kosi pomaže i na ovim predelima.

Nažalost ne znam otkud da mi se to počelo pojavljivati odjednom, pre sam imao samo problema sa peruti koja je bila u kosi.

Pokušaću to da rešim sa što manjom upotrebom hemije jer koliko sam do sada video ona samo privremeno zautavlja ove pojave. Kada prestanete da koristite kreme, obično se vrati.

@unka

Vaš problem je najverovatnije ta stafilokoka jer sam pročitao da ona može da uzrokuje dotično crvenilo.
Izlečite stafilokoku i "Klesiela pneumoniae"(ako je moguće, jer iskreno, to ne znam šta je, da ne tražim sad po internetu).

Posavetujte se sa doktorom koja krema bi najbolje uklonila to crvenilo.

Problem može biti i nešto drugo, ali koliko vidim to vam se dešava samo ispod nozdrva tako da su stafilokoke verovatno problem.

Nisam doktor ali nisam preporučio ništa što škodi, a možda pomogne.

Pozdrav.
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Da neverovatna je ta stafilokoka, kad sam završila terapiju to crvenilo se povuklo. Niko od lekara kada sam pitala nije znao da mi kaže šta je nego su govorili liči na gljivice, a ustvari je bila stafilokoka koju je bilo lako rešiti. Hvala na savetu sada povremeno mažem jekoderm mast i crvenila nema. :D Što se tiče peruti meni je jako pomogao Vichy šampon perut se jedno vreme nije vraćala pokušajte sa tim i sretno.
Slika
Odgovori