crvenilo i perutanje usana

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

SandraJovanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 18, 2015 8:12 pm

crvenilo i perutanje usana

Post od SandraJovanovic »

SlikaPostovani vec 6 meseci imam problem sa usnama u vidu crvenila, perutanja usana i predela oko usana, otoka, osecaj peckanja i zatezanja.
Bila sam bar 5 puta kod dermatologa sumnjaju na alergije,virusne infekcije,herpes...
Koristila sam aciklovir mast i tablete,sinoderm N,dexason tablete,pantenol,gentamicin mast,isla sam i na terapiju laserom,pila sam i tablete beviplex-a,ali bezuspesno jer se promene i dalje javljaju.
Stavicu i sliku promena pa ukoliko neko moze da mi pomogne unapred se zahvaljujem
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: crvenilo i perutanje usana

Post od aaaca »

Мени то личи на класичну последицу облизивања усана док дува ветар.
SandraJovanovic
Novi član
Novi član

aaaca napisao:Мени то личи на класичну последицу облизивања усана док дува ветар.
Pa iskreno nema veze sa tim u pocetku sam mozda mahinalno to radila ali sada bas pazim cak uvek imam labelo i nikad mi nisu suva usta
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

А да пробаш са неком прополис кремом?
SandraJovanovic
Novi član
Novi član

aaaca napisao:А да пробаш са неком прополис кремом?
Probala sam ima u apoteci ona propobaza kao labelo sa propolisom ali ne daje dobre rezultate nazalost trenutno bi bude bolje ppvuce se i za 2 nedelje do mesec dana opet
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Чиме се бавиш?
SandraJovanovic
Novi član
Novi član

aaaca napisao:Чиме се бавиш?
Lekar sam radim u ambulanti
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Онда вероватно водиш рачуна о хигијени чаша и осталог прибора.

С обзором на то да ти се повуче код употребе прополиса и касније поново врати, остаје ми као узрок нека стална изложеност нечему што не прија уснама. Можда их често бришеш руком.

Можда да пробаш са испирањем воденим раствором соде бикарбоне (кашичица на чашу).
SandraJovanovic
Novi član
Novi član

aaaca napisao:Онда вероватно водиш рачуна о хигијени чаша и осталог прибора.

С обзором на то да ти се повуче код употребе прополиса и касније поново врати, остаје ми као узрок нека стална изложеност нечему што не прија уснама. Можда их често бришеш руком.

Можда да пробаш са испирањем воденим раствором соде бикарбоне (кашичица на чашу).
To nisam probala znam da je soda bikarbona dobra za gljivicne infekcije probacu :-) hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Имаш ли обичај да једеш јако слану храну? Да ли си променила пасту за зубе? Парадонтакс уме да иритира кожу.
SandraJovanovic
Novi član
Novi član

aaaca napisao:Имаш ли обичај да једеш јако слану храну? Да ли си променила пасту за зубе? Парадонтакс уме да иритира кожу.
Jedem umereno slanu hranu a o pasti nisam razmisljala koristim blendamed ja mislim sad sam na dijeti ne jedem nista zivotjnjskog porekla zbog alergije i uzmam nesto za imunitet pa cu da vidim kako ce to da ide dalje sad je ok povuklo se ali sam par dana uzimala tab pronizona
To je zacarani krug :-(
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Па зар није боље да се сваки дан мажеш прополис кремом него да пијеш кортикостероиде?!
SandraJovanovic
Novi član
Novi član

aaaca napisao:Па зар није боље да се сваки дан мажеш прополис кремом него да пијеш кортикостероиде?!
Mazala sam propolis i u obliku onog labela propobaza a i ovako onaj što koriste pcelari, pantenol , labelo obicno , med, razne kreme i dalje ih koristim ali ne pomažu mi uopšte sad sam dobila otok usne i alergiju po rukama i zato sam se odlučila za kortikosteriode inače ih zaobilazim znam koliko su štetni ali kad neće da prodje moram
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Када си писала о прополис креми разумео сам да када си престала са мазањем да се црвенило вратило. Међутим ако се вратило и поред мазања, онда није то то.

Ако си добила алергију по рукама, онда је очигледно нешто озбиљније у питању. Мораш да провериш чему си све изложена од хемикалија. Да ниси алергична на нашто чиме перу ординацију?
SandraJovanovic
Novi član
Novi član

aaaca napisao:Када си писала о прополис креми разумео сам да када си престала са мазањем да се црвенило вратило. Међутим ако се вратило и поред мазања, онда није то то.

Ако си добила алергију по рукама, онда је очигледно нешто озбиљније у питању. Мораш да провериш чему си све изложена од хемикалија. Да ниси алергична на нашто чиме перу ординацију?
Ma meni se vraća stalno i pored krema i lekova čak se i ne povlači nekad kako kad.Pa i ja mislim da je nešto ozbiljnije zato sam posetila imunologa i više dermatologa u gradu. Hemikalije izbegavam i kući npr domestos , sredstva za odmašćivanje i bilo šta slično a ambulantau čiste uglavnom kad ja odem mada sam u kontaktu sa npr dezidermanom i teralinom to su sredstva za dezinf radnih površina i ruku počeću i njih sa ne koristim
Odgovori