Crvenilo/Osip

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
nikolaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 07, 2009 4:31 pm

Crvenilo/Osip

Post od nikolaaa »

Imam veliki problem sa brijanjem.Tacnije na vratu,posle svakog brijanja sledeci dan mi se pojavi veliko crvenilo ili osip..
Jedan clan mi je preporucio da pokusam sa masinicom za brijanje,izdvojio sam veliki novac za nju ali mi ni ona nije pomogla.
Jedino resenje je kad se ne brijem 10-15 dana onda brada poraste i nigde crvenila nema,ali kad se obrijem opet isti problem.Za razliku od lica na vratu dlaka raste u drugacijem smeru i udara u kozu..
Sta da radim? hvala.
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am

Re: Crvenilo/Osip

Post od Vokabular »

Problem i jeste u tome kada se redje brijes onda ti izlazi crvenilo,cece brijanje ce donekle umiriti problem.Naravno da ne mozes da se brijes kada imas osip ali smanjuj postepeno razmake izmedju brijanja.
Resenje za upale na kozi ces resiti kremom MUMIVET i MUMIEMAST koje moze naci u apotekama Magicno BIlje .Ukoliko ih ne resis sa ovim preparatima,javi se i placamo ti ulozen novac u preparate:-).
nikolaaa
Novi član
Novi član

Post od nikolaaa »

Znaci kad se duze ne brijem nemam nikakvo crvenilo niti bubuljice,kada krenem redovno da se brijem onda krece crvenilo..
Nema sta nisam probao,probacu i to..
pozz
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član

Post od Vokabular »

Generalno imas osetljivu kožu i budi spreman na to da ćeš imati uvek problema sa osipom posle brijanja.Ja imam 43 god. koristim pomenutu kremu koja stvarno sanira crvenilo ali kako se brijemo konstantno uvek se pojavi crvenilo ,mada u manjem obliku.Bilo bi leo da napišeš svoje iskustvo posle upotrebe pomenute kreme.
poz
nikolaaa
Novi član
Novi član

Post od nikolaaa »

Nekako po mojoj proceni crvenilo se javlja jer dlaka krivo raste i udara u kozu. Vadio sam prosle godine bris i javile su se bakterije ali dermatolog mi je rekao da su cesta pojava i da nije do njih..
Koju od ove 2 kreme da probam?
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član

Post od Vokabular »

Za pocetak probaj sa MUMIVETOM,on jako dobro deluje na procese gde je koza upaljena.Sastoji se od propolsa 80%-procentnog,hlorofil karotenske paste(hladno presovane iglice crvenog bora) i MUMIE.
Sigurno ce ti smiriti kozu.
Sto se tice MUMIEMASTI ona se sastoji od nevena,kestena,mumie i prirodne biljne osnove.Mozes pogledati na netu karakteristike svakog sastojka posebno.Koristi se kod suve,nadrazene,upaljene koze,za smirivanje problema sa venama,kod pocetka dekubitnih rana(dekubitisa),ekcema,hemoroida...Kreme su totalno prirodne ORGANIC i sa njom mozed da odrzavas celo telo.Jako su dobre i videces rezultate vec posle prvog mazanja.
U svakom slucaju oizbor je na tebi,ja sam ti samo preporucio sto ne znaci da trebas bas njih da kupis.Govorim iz svog pozitivnog iskustva.Na trzistu ima mnostvo proizvoda manje ili vise efikasnih a ja ti dajem dobru i proverenu preporuku.
Izbor je na tebi.
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član

Post od Vokabular »

...jaka dlaka a osetljiva koza,isti primer kao moj...
ivanica81ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 1:56 pm

Post od ivanica81ns »

nikolaaa napisao:Imam veliki problem sa brijanjem.Tacnije na vratu,posle svakog brijanja sledeci dan mi se pojavi veliko crvenilo ili osip..
Jedan clan mi je preporucio da pokusam sa masinicom za brijanje,izdvojio sam veliki novac za nju ali mi ni ona nije pomogla.
Jedino resenje je kad se ne brijem 10-15 dana onda brada poraste i nigde crvenila nema,ali kad se obrijem opet isti problem.Za razliku od lica na vratu dlaka raste u drugacijem smeru i udara u kozu..
Sta da radim? hvala.
Probaj se nakon brijanja namazati BIO konopljinim uljem. Ono je poznato i po umirujućem dejstvu za kožu. Takođe ga možeš naći u prodavnici Magično bilje ili kupiti preko interneta.
Srećno i pozzz
Odgovori