Pozdrav svima...
imam 2 problema za sada
1. Crvenilo nosa i oko nosa
2. Suva koza
Za prvi problem nasao sam neki recept za melem koji glasi:
"Istrugati kiselu jabuku-100 gr,dodati 150 gr mleka i kuvati do kljucanja,skloniti sa vatre,pa kad se ohladi dodati 2 zumanca i dobro umutiti.Staviti na lice i drzati 15 min,posle cega crvenilo obicno nestaje.U protivnom,ponoviti jos 2 do 3 puta. "
Zanima me da li ovaj recept pomaze i da li znate neki bolji nacin kojim bih mogao da uklonim to crvenilo. Crvenilo se najvise primecuje kada se umijem.
I da li znate neki recept ili preparat za suvu kozu koji POMAZE. Toliko mi je suva koza da kada se umijem moram odmah da stavim pomadu inace pocinje da mi se peruta koza najvise oko nosa i obrva.
crvenilo nosa i oko nosa
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: crvenilo nosa i oko nosa
biloko???
Re: crvenilo nosa i oko nosa
Za suvu kožu lica čija sam "ponosna" vlasnica odnedavno koristim Panthenol gel krem i nakon dugo, baš dugo vremena nemam osećaj suvoće i zategnutosti kože lica. Vidljiv oporavak i kvalitet i zgled kože lica.
Posle umivanja na gotovo vlaznu kožu nanesem taj umirujući gel, kad se upije preko njega u maloj količini dodam moju dnevnu ili noćnu kremu preko njega. Koristim Avene hidratantne kreme za vrlo suvu i osetljivu kožu.
Preporuku za Panthenol sam dobila ovde na forumu od člana Shomy i vrlo sam mu zahvalna!
Mislim da bi ti odgovarao i pomogao smiriti to crvenilo.
Proverio da nisi možda alergičan na nešto? Često kiseli sekret iz nosa može biti uzrok crvenila oko nosnica.
Treba da proveriš štitnu žlezdu njen poremećaj može takodjer biti uzrok suvoće kože!?
Posle umivanja na gotovo vlaznu kožu nanesem taj umirujući gel, kad se upije preko njega u maloj količini dodam moju dnevnu ili noćnu kremu preko njega. Koristim Avene hidratantne kreme za vrlo suvu i osetljivu kožu.
Preporuku za Panthenol sam dobila ovde na forumu od člana Shomy i vrlo sam mu zahvalna!
Mislim da bi ti odgovarao i pomogao smiriti to crvenilo.
Proverio da nisi možda alergičan na nešto? Često kiseli sekret iz nosa može biti uzrok crvenila oko nosnica.
Treba da proveriš štitnu žlezdu njen poremećaj može takodjer biti uzrok suvoće kože!?