crvenilo na licu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
sasa_bl81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 5:13 am

crvenilo na licu

Post od sasa_bl81 »

ukratko da objasnim,koristio sam prije par godina neku kremu za akne od nekog travara,kremu sam drzao malo duze na licu nego sto sam trebao, na tom djelu gdje sam mazao kremu ostalo je crvenilo kao da je koza izgorila.na suncu se najvise vidi crvenilo.mene zanima da li se to moze rjesiti,da li postoji nesto da se izbjeli taj dio na licu tj da se izjednaci sa ostatkom lica?
stefant92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 17, 2011 11:26 pm

Re: crvenilo na licu

Post od stefant92 »

crvenilo na licu se moze manifestovati kao uzrok pojave upalnog procesa...moze biti od akni, povisenog krvnog pritiska, reakcije na hranu, sunce..i sl. ako ti je osetljiva koza...moraces lagano da pazi kako se ophodis prema njoj...

da bi se to regenerisalo...potrebno je vreme i trud (ne veliki). ali moras da se opustis malo (bez nervoze), i da se umivas sa cajem (pripremis u loncu sa 4-5 kesice caj)...blago vruc caj...i umivas se lagano i utrljavas...i utapkas u peskir (gledaj da nije hrapav, ili jos bolje kupi dermatoloski peskir)...

i pij vodu dosta, jer ona sve cisti...pozz
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: crvenilo na licu

Post od Shomy »

Ako je to crvenilo od skoro,ona neki regenarativni kremovi kao sto su linola,pantenol itd.
Moze i elokom krem 5 dana da se koristi,ne vise.
Ako crvenilo duze traje,onda treba videti zbog cega,
U svakom slucaju najpametnije je da dobar dermatolog to pogleda i shodno tome popise terapiju.
Verujem da bi se vrlo lako resilo.
Odgovori