Crvenilo na licu.Molim vas za pomoch!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
theforgotten
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 5:46 pm

Crvenilo na licu.Molim vas za pomoch!

Post od theforgotten »

Zdravo.Pred mnogo godina pojavilo mi se crvenilo izmegu obrva i bilo je u obliku kruga i bilo je mnogo malo ali bilo je rapavo i ponekad je dobijalo koru odozgo.Zanemario sam to i pochelo je da se shiri i zahvatilo je celi del izmegu obrva,i sa obe strane nosa.Lechio sam to godinama i nikako nisam mogao da ga izlechim.Kad je bilo uspaleno svrbelo je i osecao sam neku toplinu na tog mesta ali i kad je bilo uspaljeno i kad nije bilo uspaljeno imalo je koru odozgo,ko taj del da je bio rapavi a ne mazan.Isto tako uspaljivalo se kad bi doshlo u kontakt sa vodom.Pre oko 3 ili 4 godina odjednom je prestalo da se pojavljuje.Lice mi je postalo glatko,nije imalo koru na mesta gde je bilo crvenila dotad,nije bilo ni crvenila.Nekoliko godina pre povlachenje posetio sam dermatologa i preporuchio mi je jednu mast Rekonazol Cream i preporuchio mi je da ne jedem konzerviranu hranu(pashtete,suhomesnate proizvode),masnu hranu(majonez,chokoladu) i tako sam uradio.Mast nije mi pomogla u celost vech je na neko vreme(2/3 dana) gasila vrelinu i namalivala crvenilo ali rapavost ne,kao da nije bilo u potpunosti izlecheno.Sve to vreme ja sam pushio cigarete.U poslednih 3/4 godina kad mi se povukla iritacija na kozi sam prekinuo sa pushenjem i nisam pushio cigarete.Sad od pre neko vreme opet sam pocheo da pushim po jednu cigaretu na dan i pak pochelo da mi se pojavljuje.Sad imam pitanje do vas prvo za dijagnozu na osnovu na ovo shto sam vam isprichao i jeli mozda su bile cigare prichina za to.Imam i slike i hvala vam josh jednom i molim za pomoch.

Slika
Slika
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Lichi na seboroichni dermatitis ali i na rozaceu.

Zar nemate dijagnozu kad ste vec bili kod dermatologa?

I ne znam shta je vashe pitanje?

Mislim da je jasno da trebate konkretnu i tachnu terapiju od dermatologa.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
theforgotten
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 5:46 pm

Post od theforgotten »

Pa pitanje mi je bilo za dijagnozu.Dermatolog mi je rekao da mi je najvishe na nervnoj bazi i da mi je od masnoche u krvi i nishta drugo ali sad vidim da je ozbiljno.Jel postoi lek da izlechim ovo i koji je.Hvala!
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

menjaj doktora.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Upravo tako, promeni lekara i lechi se! Kakva god da je promena i koji god da je razlog i uzrok mozesh je lechiti ili zalechiti uz odgovarajucu terapiju.

Imash li uopshte problem sa masnocama u krvi?? Jesi li ikad radio alergo test? Kako se hranish, prosti seceri, zachinjena hrana, skrob...? Da li se crvenilo javi zimi ili leti? Posle tushiranja? Posle boravka na suncu? Da li se to crvenilo peruta posle nekog vremena?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori