crvenilo lica
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
I ja imam identican problem. Probaj da u arhivi nadjes taj moj post i odgovore ljudi, kao i dermatologa (SKINmedic) koja nam izlazi u susret.
Rec je o hronicnom oboljenju koze; postoje razne vrste terapija (lekovi, masti), ali, za sada, nema potpunog izlecenja. Jedino sto mozes da radis jeste da izbegavas "triggers" (faktori koji uticu na pojavu simptoma i na taj nacin drzis stvar pod kontrolom.
Pozdrav uz puno razumevanje. Znam koliko je taj problem stresirajuci i koliko moze da utice na raspolozenje.
Rec je o hronicnom oboljenju koze; postoje razne vrste terapija (lekovi, masti), ali, za sada, nema potpunog izlecenja. Jedino sto mozes da radis jeste da izbegavas "triggers" (faktori koji uticu na pojavu simptoma i na taj nacin drzis stvar pod kontrolom.
Pozdrav uz puno razumevanje. Znam koliko je taj problem stresirajuci i koliko moze da utice na raspolozenje.
Kod vas se vjerojatno radi o bolesti koja se zove rozacea.Morate maksimalno izbjegavati provocirajuće faktore i kad je lice jako crveno stavljajte na njega hladne obloge.Svakodnevno ga njegujte nekom hidratantnom neutralnom kremom.Probajte nabaviti Roseline kremu od firme URIAGE ili Sensibio.To je trenutno najbolje od onoga sto vam trziste nudi.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 19, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dobili ste adekvatne i kompetentne odgovore za Vas problem.Ukoliko mozete da nabavite gore navedene preparate bilo bi odlicno! Ukoliko ne,probajte bar da nabavite metronidazol gel ili krem,nanosi se 2 puta dnevno,ujutru i uvece,i efikasno resava probleme.Izbegavajte vrucu i zacinjenu hranu,a ne bi bilo lose ni da posetite gastroenterologa.Srecno!
verovatno imaš rozaceu i obavezno se javite dermatologu dok vam je u prvom stadijumu jer kad predje u drugi stadijum (izgleda kao akne ) stalno češ biti na lekovima, amoze da napreduje i da zahvati oko (IV stadijum) Sad kad imaš samo crvenilo mozes da saniraš sa kremama protiv crvenila lica, čuvanju od sunca i hladnoče. Ja imam rozaceu i u 17 godini imala sam crvenilo lice bez akni, sad imam rozaceu u II stadijumu i teško je kontrolišem jer su mi se krvni sudovi izdeformisali i lice mi se gnoji. Rozacea se javlja i u dvadesetim godinama a ne samo posle klimaksa. Uzrok crvenila kože može biti grinja koja se nalazi na koži i heliobakterija koja se nalazi u želudcu
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Maj 03, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam odavno zapoceo temu rozacea-e, isto sam cuo da to moze da bude problem i varenja ali nisam znao za tu konkretnu bakteriju, kako da proverim da li je to kod mene slucaj i da li je moguce resiti ga. Evo sad nesto i razmisljam da se meni sa vremena na vreme javljaju nki problemi sa varenjem i hronicni bolovi u stomaku.
Bakterija koja moze da uzrokuje crvenilo na licu je helicobacter pylori. Najpouzdaniji nacin otkrivanja ove bakterije je gastroskopijom, odnosno metodom u kojoj se "guta" sonda. Manje pouzdan nacin, ali koji moze da ukaze na problem sa ovom bakterijom, je analizom krvi. Jednostavno, da se krv i ako je koncentracija antitela u krvi iznad propisane granice, to ukazuje na povecano prisustvo ove bakterije, za koju se smatra da je uzrocnik pojave cira. Ukoliko se otkrije postojanje ove bakterije, doktor ce vam najbolje propisati odgovarajucu terapiju. Obicno je dovoljno popiti dve kutije helicocina uz koriscenje nekog od lekova za snizavanje kiseline u zelucu (napr. famotidin).
Moja kcerka ima iste probleme.Radila je gastroskopiju i jos drugih nalaza ali sve je uredu. Njoj je17 godina.Jako joj je crveno lice, kad dode u kucu ako je napolju hladno.Na momente lice joj je odlicno i cini mi se samo sto to pomislim ono se zacrveni i dobije sitne bubuljice koje me podsjecaju na pelenji osip.Doktori su joj davali razne kreme cime su joj i nistili lice, jer kod nje je jako suho i osjetljivo.Posebno kreme na bazi vocni kiselina to joj je skoro sprzilo lice.Sad koristi navece obloge od kamilice ili kunice, najbolje joj je pomogla krema Rozex gel koju je mazala navece jedno mjesec a vise puta na dan A-DERMA EXOMEGA od Avene.Isad stalno maze exomegom,nije joj nestalo skroz ali puno je bolje i interesantno kad je na moru ili u bazenu skoro da i nema ali koristi ljeti 50+ zastitni faktor isto od Avene.Ona je zasad zadovoljna nije vise toliko nervozna ,ne zatvara se u kuci pa bi mi bilo drago da i nekome drugom pomogne ovo. Svima sretno