crveni pecati po telu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
crveni pecati po telu
Prosle godine u peridu od dva meseca su mi se pojavile crvene fleke po stomaku u predelu nogu i stomaka i bilo ih je u velikom broju.Lekar opste prakse nije mogao da uspostavi dijagnozu,a posle toga nisu mogla ni dvojica dematologa...,jednostavno,niko nije znao sta je to.Pecati su bili jako crvene boje,precnika gvozdenog novcica i bile su kao razmazane po kozi,nepravilnog oblika i to je izgledalo kao da mi je neko sisao krv po nogama i stomaku.Nestale su same od sebe pre nego sto su iz crvene presle u smedju boju.Da napomenem,sve te promene su bile ispod koze,tako da me nije niti svrbelo,niti bolelo.Pre par dana sam primetila da su opet pocele da se pojavljuju i jako sam se uplasila...Volela bih da saznam sta je to.
Vidim da niko ne odgovara,pa mi je tek sad frka da ja jedina imam takav problem :)Da jos malo pojasnim-alergija nije bila definitivno u pitanju,a u tom periodu nisam koristila nikakve nove preparate,niti sam pila bilo kakve lekove,isla sam u solarijum,ali sam i godinama pre toga isla.Dala sam krv na analizu i secam se da mi je nesto bilo malo uvecano,ali lekari su rekli da to nije strasno,radili su mi i neku analizu za ispitivanje imuniteta i rezultati su bili savrseno dobri,a doktorka mi je rekla da je jedna devojka nekoliko dana pre mene dosla sa istim takvim pecatima,ali na razlicitim delovima tela od mene...Kao sto rekoh,pre neki dan sam posle godinu i nesto dana primetila takva dva ista pecata opet na nozi..Zna li iko ista o tome?
Re: crveni pecati po telu
Slučajno sam naletela na tvoj tekst... Imam iste simptome kao ti. Da li si ikada otkrila šta je to?
S obzirom kada je postavljen tekst, verovatno neću dobiti odgovor, ali vredi pokušati

S obzirom kada je postavljen tekst, verovatno neću dobiti odgovor, ali vredi pokušati

Meni se to desilo pecati su se prosirili po celom telu i promenila sam prasak i omeksivac i kao da nikad nisu bili na telu, bilo je do toga.

I meni se desilo slicno . Vec nekoliko dana po stomaku i bokovima se pojavlju crvene fleke koje u pocetku pomalo svrbe i nestaju dosta brzo. U sredini je obicno mali otok kao prilikom ujeda insekta. Na kraju sam saznao da je razlog novi omeksivac koji smo poceli koristiti. A sad se sve ponovo pere i pere. E sad je sam problem sto sam ja umislio da me sve zivo svrbi 

Ja sam bila kod doktora, dijagnostikovana mi je pityriasis rosea.
Proslo me je vec, hvala Bogu
Proslo me je vec, hvala Bogu