Crvene tackice po telu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
sreckica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Crvene tackice po telu

Post od sreckica »

Ћао људи,
има једно питањце! У последњних пар година приметила сам "навалу" неких ситних светло црвених тачкица по телу! Нису ни младежи, а нису ни капилари! Раније нисам имала то раније, а у последње време је тога све више и више! Питала сам другарицу која је завршила средњу медицинску за козметучара шта су те флекице тј тачкице, али ми је она рекла да не зна али да су се и њој исто појавиле! Некада су те тачкице у равни са кожом, а некада су испупчене као неки младежи. Не боле ме, али некада знају да засврбе.
Иначе и моји родитељи ми се жале да су им се појавиле по телу те тачкице, као и пар другарица којима сам се пожалила!

Интересује ме да ли је то опасно и да ли некако може да се лечи?
Pazi sta zelis, moze ti se ostvariti.
Pazi sta zelis, mozes zazaliti.
Colask8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 7:32 pm

Post od Colask8 »

Upravo su se i meni pojavile po prvi put pre 2-3 dana, moja sestra kaze da je to psorijaza, pogledala me lepo, od glave do pete, pa bih i ja da pitam da li je stvarno psorijaza ili ne? Tackice su se pojavile najvise gde koza dolazi u kontaktu sa odecom, odnosno gde ima najvise trenja, oko pojasa, stomaka, onda na rukama, laktovi su mi suvi i beli. Ne svrbi, a neki su u ravni sa kozom neki ispupceni takodje, i naravno ne bole me. Da li je to psorijaza ili ne? Cuo sam da moze da se izleci zdravom ishranom uz puno vitamina, i da li je moguce da je to zbog psihickoj bazi jer u poslednje vreme bas smo pod stresom.
sreckica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sreckica »

знам шта је псоријаза, али ово није псоријаза! волела бих када би се неко стручније лице обратило поводом ове теме, да нам разјасне сумњу.
Искрено, ја мислим да је то нека последица бомбардовања а и да не занемаримо зрачење и стрес под којим смо сви ми већину времена!
Мени су се појавиле, претежно највише, на трупу. Мада их имам пар и на рукама и ногама. И по корену врата се мало по мало појављују. :-?
Заиста бих волела када би се још неко јавио са својим искуством и када би се јавио неко стручнији за ову "болест" тј појаву на кожи :roll:
Pazi sta zelis, moze ti se ostvariti.
Pazi sta zelis, mozes zazaliti.
Odgovori