Crvene flekice na dlanovima!!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Griwas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 20, 2005 4:32 pm

Crvene flekice na dlanovima!!

Post od Griwas »

E molio bih za pomoc imam 16 godina, i smatram da moj problem nije toliko ozbiljan ali bi radije da znam o cemu se radi.Naime poslednjih oko mozda mjesec dana na dlanovima se pojavlju crvene flekice koje nestaju i koje se pojavljuju precnika 1-2 milimetra poneka odskace mozda malo vishe, ne prekrivaju cijeli dlan vec se javljaju u relativno malom broju zavisi kako kad ali u prosjeku primjetim oko 10-20 takvih flekica. Inace nemaju nikakva ispupcenja vec su samo flekica tako reci. Na to nisam reagovao i problem nastaje tu sto mi je prijatelj rekao koji inace lijeci neku bakteriju koja napada bubrege i koja nije prenosiva da je imao neki osip ispod lakta ili iznad ne sjecam se tacno i kada sam mu ja opisao kakve ja flekice imam na dlanovima on mi je rekao da je imao takve!!!!!
E sad da vam kazem da sam se ja blago receno malo uplasio, smatram da to nije opasno ali opet postoji sumnja da mozda i jeste inace nekad te flekice imam na jednoj ruci a na drugoj nemam.
I neproizvode nikakav bol niti svrab.
Bio bih vam zahvalan na odgovoru... Hvala unaprijed
Griwas
Novi član
Novi član

RE

Post od Griwas »

Inace on ih je imao samo ispod/iznad lakta a ne na dlanovima. I javljaju se i u manjem broju od 10 skoro se i neprimjete na dlanovima ali se ipak vide zavisi kako kad ,nekad ih uopste nema, a sto se desava najcesce je da ih ima ali ne u velikom broju(inace uopsteno nikad ih nema puno) i onako neke su vishe izrazene a neke manje tj. neke su vishe crvene a neke manje i nema onih zarko crvenih.....
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

najbolje bi bilo da slikate promene i da posaljete sliku
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od admin »

Sliku mozete poslati putem besplatnog teledermatoloskog servisa na adresi www.doktor.rs/telemedicina
Pristupate mu sa istim imenom i sifrom kao na forumu.
Griwas
Novi član
Novi član

Post od Griwas »

ok :wink:
Griwas
Novi član
Novi član

HMMM

Post od Griwas »

Mislim da necu moci poslati sliku jer nemam digitalni fotoaparat a na slici sa mobilnog se nista nemoze raspoznati Sony Ericson T310, pa imam josh jednu informaciju ako bi vam mogla pomoci...
Zaboravio sam napomenuti da mi se poslednjih par godina na gornjem djelu sake javlja osip(crvene ispupcine, takodje niti svrbe niti bole) u predjelu prije prstiju javi se prvo par takvih bubuljica onda se one prosire, traju oko 15-ak do 20 dana zatim nestanu (isto tolki period nestanu) i ponovo se pojave. To se dogadja samo u jednom periodu u toku godine i traje mozda 1-2 mjeseca mozda cak i 3 ne sjecam se, ne proizvode niti svrab niti bole niti su ispunjene nekom tecnoscu.
Bio sam kod dermatologa povodom toga i on mi je rekao da to nije nista ozbiljno da je to neka vrsta proljetnog-ljetnog osipa i doktorka mi je dala neku bjelu tecnost da mazem te promjene.Medjutim da se tecnost nije nimalo pokazala efektivnom i prestao sam mazati, a i primjetio sam da one nestaju same od sebe nakon odredjenog vremena tako da vishe nisam ni obracao paznju na njih.
Medjutim ove godine nisam imao taj osip ali su mi se zato pojavile ove flekice po dlanovima, pa se pitam da to nije isti osip samo na drugom mjestu !!!!!!!!
Bio bih vam zahvalan na odgovoru!!!
I josh da napomenem da za razliku od ovih flekica na dlanovima koje uopste nemaju ispupcine ove na gornjem djelu sake su mogle biti i do 1-2 milimetra visoke razlicitih oblika i dimenzija(kao da su se spojile pa je neka tako ciba"bubuljica","bradavica" znala biti u duzinu i sirinu oko 1cm a u visinu i do 1-2 milimetra ....
Odgovori