Bubuljicice u 35godini

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
jelkicaj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 5:51 pm

Bubuljicice u 35godini

Post od jelkicaj »

Molim nekog doktora da mi da misljenje. Naime, imam 35 godina, lice mi je doskora bilo kao kod bebe a sad imam puno sitnih bubuljica onih belih. Manje vise sto mi je to ruzno za videti i sto nisam navikla jer ni u pubertetu nisam imala takvo lice, vec me brine da nije neka posledica u pitanju. Dalje, do pre tva meseca sam koristila Nivea Visage kreme za lice, od onda koristim Eucerin Q10 dnevnu kremu i gel za umivanje takodje Eucerin Q10. Inace, pre 2 meseca mi je radjena konizacija grlica materice pa se brinem da nije mozda to nesto povezano sa hormonima pa da mi se zato javljaju te bubuljicice. Cini mi se da ih najvise ima kad treba da dobijem menstruaciju. Mama mi kaze da mi se lice mozda cisti od masnoca, a zaista sam puno jela kikirikija, badema, lesnika, suncokreta. Cini mi se da ih je manje kada ne jedem ovo navedeno. Na vratu imam dve vece bubuljice koje nabujaju samo u vreme menstruacije i onda splasnu ali su uvek tu...Joj, jako mi je to ruzno. Ne znam da li je zbog promene kreme, ai valda bi to bilo nesto ociglednije...
pish
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 10, 2011 2:54 am

Re: Bubuljicice u 35godini

Post od pish »

Vidi sa dermatologom, ono šta jedeš apsolutno mizerno utiče na kožu , radi se o drugim stvarima.
Ako ti treba preporuka lekara, kaži.
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Mozda je nesto hormonski,ne bi bilo lose da posetis lekara.Preporucujem ti doktore na Vma,pravac tamo,da ne lutas bzvze po domovima zdravlja.
Nemke3
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 16, 2016 9:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Nemke3 »

Ko dr Zorice Hajzler ne razumem ko uopšte ide, ni gore osobe ni gore doktorke. :evil: Moju je devojku umalo uništila, da devojku nisam odveo u NS kod drugog doktora na konsultacije sad ne znam šta bi bilo sa njom, verovatno bi izgubila mogućnost i da jednog dana ima dete. A sve je počelo kad je devojka dobila uput za lečenje na VMA kod nje, otišla je da zakaže i prvi termin je bio tek za 6 meseci, stojeći tako u redu i razmišljajući da li će moći doći tad zbog ispita, kaže joj jedan dečko kako ta doktorka ima privatni salon, ako joj je već hitno daće joj broj pa nek zakaže tamo. I tako ona ode kod nje. Kaže nigde naziva salona, ni na interfonu, u salonu odnosno kući tri prostorije, preprljave i zagušljive od dima, dr bez odela čim ju je videla rekla joj je kako joj je lice baš buknulo i da ona tu ne može ništa pomoći sem da joj prepiše Roacuttan, 6 meseci da ga pije bez prestanka, ukupno da popije nekih 8 000 mg, pa kad joj se sredi lice, a kao hoće sigurno i zauvek, da joj dođe na koji piling. Dobila je potom papir sa dijagnozom acne vulgaris i rečima "Ovaj pregled vas košta 4500 din." Zgrožen sam sad uopšte kad razmislim kroz šta je moja devojka prošla za dva meseca te terapije, ja nažalost tad nisam bio u Bg i nisam bio upućen u dešavanje, ali kad sam došao i video je usledio je šok za mene, lice prepuno cističnih akni, bukvalno jedna na drugu, koža na rukama i telu bela i suva, ispucala do krvi, ona malaksala, sa barem 8kg manje, i sa ciklusom koji je kasnio tri sedmice. Zgrožem sam i što i jedna takva poznata doktorka i dan danas drži u svojoj kući salon i kao leči pacijente sa paprenim cenama usluga. I ovom prilikom govorim svima devojkama, najiskrenije, da ni u ludilu ne idu kod ove doktorke i doktora kao što je ona. Ne idite, ne pristajte na ovakvo lečenje Roacuttanom jer je izuzetno opasno i može vam samo naškoditi, uništiti još više i kožu ali i organizam. I ne opterećujte se mnogo aknama i bubuljicama, kad se srede hormoni i one će prestati iskakati, u najgorem slučaju kad se verite kao moja devojka, tj. od jutros verenica. :wink:
dr Trojanović
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2014 11:47 am

Post od dr Trojanović »

Bubuljice mogu da imaju veze sa hormonski poremećajem.
"Bele bubuljice" koje navodite mogu da budu tzv mitiseri ili zatvoreni komedoni,mogu da budu sebacealne ciste npr. U svakom slučaju potrebno je da se obratite dermatologu.
nekicakica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 02, 2016 4:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od nekicakica »

Hvala svima na forumu koji su nesebicno podelili svoja iskustva. Pomoglo mi je puno!
Odgovori