Bubuljice
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Bubuljice
U roaccutanu se nalazi isotrentinoin tj retinol(provitamin A)i aldehidi.Sama doza je prilicno velika,tako da unosom vitamin a iz voca i povrca neces postici zeljeni efekat a i radi se o drugom obliku.Ishrana nema velike veze sa nastankom bubuljica,ali zdrava i balansirana ishrana doprinosi opstem zdravlju pa samim tim i zdravlju koze.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
ja sada tek nista ne razumem.........sta treba da radim???
Najbolje bi bilo da odes kod dobrog dermatologa,jer u danasnje vreme bubuljice mogu da se izlece.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
pa isla sm na VMA kod dermatologa,i ona mi ej dala neki gel,koji ima da se kupi samo u grckoj(tacnije rekla mi je ima i kod nas,al ti kupi u grckoj)i tako da ga nisam kupila,jer nisam isla u grcku..............Shomy napisao:Najbolje bi bilo da odes kod dobrog dermatologa,jer u danasnje vreme bubuljice mogu da se izlece.
sta mi vi preporucujete??????
Odgovorio sam ti na pp.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
i ja sam tamo poslala odgovor...........Shomy napisao:Odgovorio sam ti na pp.
da li je istina da slatkisi mogu izazvati pojavu bubuljica i da li je limunov sok pomogao nekome da se resi tih bubuljica?
Nije,pogresno je shvatanje da slatkisi i masna hrana izazivaju bubuljice,ali svakako da ce uticati na kozu u smislu da ce biti masnija i tako,a da ce usred zdrave i pravilno izbalansirane ishrane koza izgedati lepse i zdravije.Sto se tice limunovog soka,to je vocna kiselina koji vrski blagi piling i moze malo pomoci,ipak,danas postoje savremeni preparati na bazi vocnih kiselina koji su daleko bolje resenje od "home made" varijante.
ok,hvala!sta bi mi vi preporucili da koristim posto me stvarno mnogo nerviraju bubuljice?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 7:19 pm
Ja cim pojedem nesto slatko, jedan ili dva dana kasnije mi iskoce bubuljice po celom licu. A ako je koza masnija, tada i izlazi vise bubuljica, bar je tako kod mene. Sigurna sam da je sve to zbog slatkisa, velika je razlika kada ih jedem, a kada ne.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
Kod mene to nema veze sa jelom,ja jedem slatkise i ne dobijam bubuljice........................
ja koristim 'TEA TREE purifying blemish solver' i 'TEA TREE purifying wash & tone gel' i zanima me da li je ovo korisno sto koristim?
Ko proizvodi tu kozmetiku?Najkorisnije je da odes kod dobrog dermatologa,a ne da se lecis sam.
ovde kod mene,u Smederevu,nisu bas pouzdani dermatolozi,a ovo uzimam preko oriflame!
To sto koristis svakako nije adekvatno,moras koristiti medicinsku kozmetiku,nikakav avon,oriflame i slicno...najpametnije nadji dobrog dermatologa...