Bubuljice na licu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Bubuljice na licu

Post od ivan0 »

Pozdrav

Imam 15 godina i imam veliki problem sa bubuljicama (akne kako god),ovo su vjerovatno godine kada sam bas u pubertetu.Ovako vec mjesec ipo dana sam na terapiji i koristim Aknefug Oxid Wash ujutro i popodne i uvece pred spavanje Zorac gel,subotom pijem antibiotik Sumamed.Ovo koristim nekih 20 dana,a prije toga sam koristio takodje Aknefug (ujutro i popodne) i uvece Sona gel,a na pocetku akda sam bio prvi put koristio sam Aknefug i erutromicini (tako nesto)...znaci uglavnom mjesec ipo dana koristim intezivno Akne fug i evo vec 20 dana Zorac gel uvece,do sada sam bio 3 puta na kontrolu,kontrola mi je na 15-20 dana.I dalje mi izlaze bubuljice ja ne znam postoji li neko rjesenje da se barem ne stvaraju nove,meni dosta novih izlazi bez obzira sto cak i pijem ovaj Sumamed.Nemam neki znatnih poboljsanja,zanima me da li treba da prodje neki odredjeni period kada ce se desiti neko poboljsanje,jer sam poceo da gubim strpljenje...
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: Bubuljice na licu

Post od Shomy »

Ako tri meseca od momenta uvodjenja zoraca ne bude podoljsanja razgovaraj sa lekaarom o roakutanu.
To je visemesecna terapija lekom koji je veoma efikasan za akne.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Hvala na savjetu,mada je dugo cekati tri mjeseca,pogotovo za mene jer mi lice nije bas u dobrom stanju.Pogotovo sto mi gotovo svaki dan izadje barem jedna nova bubuljica (ne bukvalno bubuljica nego mi izadje flekica,ja vise sa tim tipom bubuljica imam problem nego sa onim abs bubuljicama sto se mogu cijediti) i onda ona tako ostane ne mice se.Poci cu u pon. kod jednog dobrog dermatologa u njegovu ordinaciju da vidim sto ce mi on reci.Takodje sam zakazao za decembar kod Karadaglica da cujem i njegovo misljenje :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Ako dolazis na pregled u Beograd,ja bih ipak preporucio nekog drugog,ima nekoliko sjajnih dermatologa,koju su dosta pomogli ljudima na forumu,a koju su mladi i prilicno upoznati sa novinama.
Mislim da ne treba previse lutati po dermatolozima,odaberi jednog dobrog i resi problem.
Ako zelis preporuku dermatologa samo reci;).
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Iz PG sam,danas sam bio kod novog dermatologa,dobar je jer mislim da je povezan sa Karadaglicem i da ponekad sa njim radi a cuo sam da Karadaglica prosledjuje pacijente kod njega u CG...prepisao mi je Rocautan,tako da cu poceti sa njim :)
IrenaZG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 16, 2011 2:23 am

Post od IrenaZG »

ivan0 napisao:Pozdrav

Imam 15 godina i imam veliki problem sa bubuljicama (akne kako god),ovo su vjerovatno godine kada sam bas u pubertetu.Ovako vec mjesec ipo dana sam na terapiji i koristim Aknefug Oxid Wash ujutro i popodne i uvece pred spavanje Zorac gel,subotom pijem antibiotik Sumamed.Ovo koristim nekih 20 dana,a prije toga sam koristio takodje Aknefug (ujutro i popodne) i uvece Sona gel,a na pocetku akda sam bio prvi put koristio sam Aknefug i erutromicini (tako nesto)...znaci uglavnom mjesec ipo dana koristim intezivno Akne fug i evo vec 20 dana Zorac gel uvece,do sada sam bio 3 puta na kontrolu,kontrola mi je na 15-20 dana.I dalje mi izlaze bubuljice ja ne znam postoji li neko rjesenje da se barem ne stvaraju nove,meni dosta novih izlazi bez obzira sto cak i pijem ovaj Sumamed.Nemam neki znatnih poboljsanja,zanima me da li treba da prodje neki odredjeni period kada ce se desiti neko poboljsanje,jer sam poceo da gubim strpljenje...

Pokušaj sa SAPUNOM SAFEGUARD. Možda zvuči smiješno ,ali meni je jedino on pomogao,i mojoj prijateljici. Prvih par dana se koža čisti,kada se tek počne da koristi,izdrži ;),i onda krene sa djelovanjem. Odličan je,no ako koža nije mnogo masna,morala bi naći dobru kremu,jer on dosta zna isušiti,meni nije jer mi je koža BILA jako masna do njega. Pokušaj ,ništa ne košta a vjerujem da će ti taj ČAROBNI sapun pomoći ;)))
Nemke3
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 16, 2016 9:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Nemke3 »

Ko dr Zorice Hajzler ne razumem ko uopšte ide, ni gore osobe ni gore doktorke. :evil: Moju je devojku umalo uništila, da devojku nisam odveo u NS kod drugog doktora na konsultacije sad ne znam šta bi bilo sa njom, verovatno bi izgubila mogućnost i da jednog dana ima dete. A sve je počelo kad je devojka dobila uput za lečenje na VMA kod nje, otišla je da zakaže i prvi termin je bio tek za 6 meseci, stojeći tako u redu i razmišljajući da li će moći doći tad zbog ispita, kaže joj jedan dečko kako ta doktorka ima privatni salon, ako joj je već hitno daće joj broj pa nek zakaže tamo. I tako ona ode kod nje. Kaže nigde naziva salona, ni na interfonu, u salonu odnosno kući tri prostorije, preprljave i zagušljive od dima, dr bez odela čim ju je videla rekla joj je kako joj je lice baš buknulo i da ona tu ne može ništa pomoći sem da joj prepiše Roacuttan, 6 meseci da ga pije bez prestanka, ukupno da popije nekih 8 000 mg, pa kad joj se sredi lice, a kao hoće sigurno i zauvek, da joj dođe na koji piling. Dobila je potom papir sa dijagnozom acne vulgaris i rečima "Ovaj pregled vas košta 4500 din." Zgrožen sam sad uopšte kad razmislim kroz šta je moja devojka prošla za dva meseca te terapije, ja nažalost tad nisam bio u Bg i nisam bio upućen u dešavanje, ali kad sam došao i video je usledio je šok za mene, lice prepuno cističnih akni, bukvalno jedna na drugu, koža na rukama i telu bela i suva, ispucala do krvi, ona malaksala, sa barem 8kg manje, i sa ciklusom koji je kasnio tri sedmice. Zgrožem sam i što i jedna takva poznata doktorka i dan danas drži u svojoj kući salon i kao leči pacijente sa paprenim cenama usluga. I ovom prilikom govorim svima devojkama, najiskrenije, da ni u ludilu ne idu kod ove doktorke i doktora kao što je ona. Ne idite, ne pristajte na ovakvo lečenje Roacuttanom jer je izuzetno opasno i može vam samo naškoditi, uništiti još više i kožu ali i organizam. I ne opterećujte se mnogo aknama i bubuljicama, kad se srede hormoni i one će prestati iskakati, u najgorem slučaju kad se verite kao moja devojka, tj. od jutros verenica. :wink:
sale88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 14, 2013 6:33 pm

Post od sale88 »

ivan0 napisao:Pozdrav

Probaj limun i belance, stavis pet limuna i pet belanaca, prokuvas da se stvori kasica i stavis u teglu da se ohladi i to ti bude kao neka krema. Stavljaj to na lice 2-3 puta dnevno 10-ak minuta i dobro isperi lice, a mozes i samo limun, mazi lice sokom od limuna, malo ce da te pece i ako ti mnogo ne iritira kozu, mozda bolje samo sa limunom jer limun unistava masnocu, a u bubujlicama je upravo to masnoca, prljavstina itd..
dr Trojanović
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2014 11:47 am

Post od dr Trojanović »

Bitno je da se naoružate strpljenjem,slušate savete dermatologa,pridržavate se terapije i koristite je svakodnevno,akne se leče mesecima i mesecima :) .
miler88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 15, 2016 3:16 pm

Post od miler88 »

Nemke3 napisao:Ko dr Zorice Hajzler ne razumem ko uopšte ide, ni gore osobe ni gore doktorke. :evil: Moju je devojku umalo uništila, da devojku nisam odveo u NS kod drugog doktora na konsultacije sad ne znam šta bi bilo sa njom, verovatno bi izgubila mogućnost i da jednog dana ima dete. A sve je počelo kad je devojka dobila uput za lečenje na VMA kod nje, otišla je da zakaže i prvi termin je bio tek za 6 meseci, stojeći tako u redu i razmišljajući da li će moći doći tad zbog ispita, kaže joj jedan dečko kako ta doktorka ima privatni salon, ako joj je već hitno daće joj broj pa nek zakaže tamo. I tako ona ode kod nje. Kaže nigde naziva salona, ni na interfonu, u salonu odnosno kući tri prostorije, preprljave i zagušljive od dima, dr bez odela čim ju je videla rekla joj je kako joj je lice baš buknulo i da ona tu ne može ništa pomoći sem da joj prepiše Roacuttan, 6 meseci da ga pije bez prestanka, ukupno da popije nekih 8 000 mg, pa kad joj se sredi lice, a kao hoće sigurno i zauvek, da joj dođe na koji piling. Dobila je potom papir sa dijagnozom acne vulgaris i rečima "Ovaj pregled vas košta 4500 din." Zgrožen sam sad uopšte kad razmislim kroz šta je moja devojka prošla za dva meseca te terapije, ja nažalost tad nisam bio u Bg i nisam bio upućen u dešavanje, ali kad sam došao i video je usledio je šok za mene, lice prepuno cističnih akni, bukvalno jedna na drugu, koža na rukama i telu bela i suva, ispucala do krvi, ona malaksala, sa barem 8kg manje, i sa ciklusom koji je kasnio tri sedmice. Zgrožem sam i što i jedna takva poznata doktorka i dan danas drži u svojoj kući salon i kao leči pacijente sa paprenim cenama usluga. I ovom prilikom govorim svima devojkama, najiskrenije, da ni u ludilu ne idu kod ove doktorke i doktora kao što je ona. Ne idite, ne pristajte na ovakvo lečenje Roacuttanom jer je izuzetno opasno i može vam samo naškoditi, uništiti još više i kožu ali i organizam. I ne opterećujte se mnogo aknama i bubuljicama, kad se srede hormoni i one će prestati iskakati, u najgorem slučaju kad se verite kao moja devojka, tj. od jutros verenica. :wink:
jel moze mod da banuje ovog Nemke3 posto "necro" svaku staru temu i bzvz odgovorim na nesto sto je postavljeno pre 5 godina .. -.-
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Зашто би бановао? Човек је озлојеђен понашањем дотичне Зорице Хајзлер исто као што ти хвалиш Карадаглића.
Odgovori