bubuljice na ledjima

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Goran_Gogi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 10:38 am

Post od Goran_Gogi »

Goran_Gogi napisao:
Cybertrona napisao:...imam isti problem, bubuljice mi izlaze na ledjima i deholteu vece godinama i ostali su mi oziljci...beli, izdignuti iznad koze... Postoji li neki nacin da se oni uklone?

imam isti problem i imam bas puno tih bijelih oziljaka izdignutih na ledjima i neznam sta da radim,izgleda bas ruzno a ljeto je doslo treba se skinuti na bazenu,sta da radim- ako iko zna da li postoji nada da se to otkloni ili barem smanji

zna li iko odgovor na ovo i da li da te oziljke izlazem suncu jer imam osjecaj da se povecavaju (sigurno je zato sto ostali djelovi koze crne a ti oziljcici ostaju bijeli)
hoyden
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 20, 2010 2:58 pm

Re: bubuljice na ledjima

Post od hoyden »

Kako ima mnogo ljudi koji imaju problem bubuljica na ledjima, imala sam zelju da vam svima ispricam svoj slucaj i nekome, nadam se, pomognem. Naime, imam 24 godine, a bubuljice na ledjima me muce vec 5 godina. Isla sam kod dermatologa u Dzordza Vasingtona, ali mi nisu pomogli. Rekli su mi da mazem krecno mleko, sve u svemu, nije mi bilo bolje.
Kako mi bubuljice prolaze cim je leto, verovatno zbog suncanja i morske vode, nemam problema sa njima od maja do oktobra. Ali, cim je hladno vreme, one se pojave.
Na svoju ruku sam mazala pastu sa cink oksidom, pila Zn, Se, vitamine E i B, pila ogromne kolicine zelenog caja preko godinu dana, tusirala se Seba Medom i svakog dana prosle tusiranja stavljala talk, ali mojim ledjima nista od toga nije pomoglo. Pre 10 dana pocela sam da mazem losion sa klindamicinom 2x dnevno i situacija se popravlja.
Juce sam otisla kod naseg cuvenog dermatologa Karadaglica i prepisao mi je Doksicilin (da ga pijem 5 nedelja) i sredstvo Aknefug Oxid Wash - na bazi benzoil peroksida. Dijagnoza je bila Acne papulose. Pregledao me je lupom, vrlo detaljno, i zacudio se jer mi je koza lica i dekoltea izuzetno cista, bez ijedne promene i bubuljice. Ali, zato ledja... :(
Ovo sam napisala da se ne biste zamarali i trosili vreme i novac uzalud na svakakva sredstva, vec da odmah odete na pregled kod nekog strucnog dermatologa. Meni je zao sto sam izgubila toliko vremena lececi se sama i kod raznih dermatologa koji svom poslu pristupaju neozbiljno.
nenchy77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2011 1:46 pm

Re: bubuljice na ledjima

Post od nenchy77 »

Imam 16 god.Probleme sa bubuljicama na ledjima imam otprilike godinu-dve.Javljaju se uglavnom u zimskom periodu,a leti tokom suncanja se uglavnom smire.Zimi prosto buknu,a ja nekad ne mogu da se suzdrzim te ih diram i cedim...To nisu klasincne bubuljice,vec vise upaljeni mitiseri...Posle mi ostaju fleke...Nisam koristila nista posebno,uradim piling,koristim baby puder mada ne pomaze nesto posebno,koristila sam neke losione za ciscenje ali nijedan ne pomaze nesto dugotrajno.Zanima me da li neko ima neki slican problem i da je koristio neki preparat da mu je pomogao u vezi sa ovim?Ili je bolje da odem kod dermatologa da to pogleda...
Problem je samo na ledjima,po licu i dekolteu se ne javlja mnogo bubuljica,eventualno poneka s vremena na vreme,uglavnom na celu i to najcesce u PMS-u.
Takodje me zanima da li postoji neki stvarno delotvoran preparat za mitisere?
Odgovori