Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Dobar dan, koristio sam pretragu na vasem forumu i globalno ali neke ozbiljnije detalje ne mogu da pronadjem. Ja imam jedan veoma cudan problem, izlaze mi bubuljice na glavi i ume stvarno da bude neprijatno (Svrbi a ako su vece ponekad umeju da budu i malo bolne na dodir). Od sampona sam probao sve moguce koje sam video u apotekama ili prodavnicama i stvarno nisu imali nikakvog efekta, kada bubuljice sazre cistio sam ih alkoholom i mazao sam "stanicid" antibiotsku mast. Ova kombinacija je imala veoma male uspehe i nije resavala problem do kraja, na kraju sam uzeo i antibiotike (cefaleksin i palitrex) koji mi rese problem na mesec ili mozda i vise dana da teme glave bude totalno cisto ali posle nekog vremena one se opet pojave.
Bubuljice koje mi se stvaraju budu prvo bez gnoja i na tom mestu malo se naduje koza kao kod normalnih bubuljica na licu (koje inace nikada nisam imao) i posle dan, maksimum dva dana one sazre i ta masa (gnoj, sluz - kako kod da se zove) moze da se vrlo lako istisne, on vuce malo na zuckastu boju i kao da posle sebe ostavlja neku prljavstinu sta ja znam. Ume da mi ispadne koja dlaka oko tih podrucija ali uspesno posle izraste nova tako da mi kosa nije u opasnosti valjda jos.
I ja imam slican problem, cim je krenulo leto meni pocele gnojave bubuljice po glavi a neke su i potkozne i bolne, ja sam pitala svog dermatologa za to i posavetovala se sa nekim kozmeticarima, svi su u fazonu da to samo prolazi i sasusi se posle nekog vremena, neki su mi rekli da utrljavam klindamicin losion u kosu....mada to je iskreno malo teze izvesti tako da sam odustala i pustila da samo prodje....