bioaktivni laser i acne

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

margareta737
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2007 1:43 pm

bioaktivni laser i acne

Post od margareta737 »

Molim strucnjake sa sajta i one koji su koristili bioaktivni laser kako bi se resili akni da mi napisu svoje misljenje i prenesu iskustva.
Imam 32g i akne od svoje 13g. Imam dehidriranu masnu kozu, dijagnoza su mi papulo-pustulozne akne sa dosta komedona i sa dosta mikrooziljaka od starih akni. Lojne zlezde mi rade prekovremeno a pore su mi uske sto dovodi do zaceplljena u vidu potkoznih i ostalih akni i mitisera. Radim redovno ciscnjenja kod kozmeticara ( 1 mesecno) ali to nema efekta, kada dodjem posle mesec dana sve je isto svaka pora ima sta da izbaci. : :cry:
Trenutno, vec skoro mesec dana, idem u kozmeticko-terapijski centar Fenix gde su mi i preporucili 15 tretmana bioaktivnim laserom. Po njihovoj preporuci koristim kremu sa Calendulom za normalizaciju koze. Ako ima nekoga ko je ovo koristio volela bih da cujem kako je prosao i ima li nade za nekoga ko je svaku nadu davno ostavio ispred ogledala.
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

:cry: Sta da ti kazem nebih da te demoralisem ali!!! mislim da za tvoju situaciju kao i za moju (jer smo po tvom opisivanju isti slucaj i ja se borim sa problemom vec 30 godina) nazalost sve sto budes pokusao-la je bacena para! :cry: pozdrav
margareta737
Novi član
Novi član

Post od margareta737 »

A jesi li probao nesto od lasera?
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

margareta737 napisao:A jesi li probao nesto od lasera?
:-? :-? Nista sa laserom ali zato sve moguce"kiseline" i roaccutan sam koristila 3 puta pozdrav :wink:
tutule123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 2:11 pm

Post od tutule123 »

Margareta, za Calendulu ( profesionalana francuska kozmeticka krema na bazi nevena) ti mogu reci da je pravi pogodak sto se tice normalizacije funkcije koze kod prekomernog mascenja. Meni se masnija koza lica u potpunosti normalizovala, ali nakon kontinuirane primene te kreme. Smanjivanje mascenja se ogleda posle par dana, ali se mora duze koristiti radi punog efekta (moje iskustvo).
Biostimulativni laser deluje protiv zapaljenski i ubrzava mikrocirkulaciju. Takodje smanjuje bol kod upaljenih akni. Po knjigama svi sekundarni oblici akni predstavljaju APSOLUTNU INDIKACIJU za lecenje biostimulativnim laserom. On takodje deluje i na brze zarastanje rana, nestajanje oziljaka i sl. jer stimulise produkciju kolagenih i elasticnih vlakana.
Moje misljenje je da bi terapija trebala da da uspeh, jer je teorijski na dobrim nogama.
margareta737
Novi član
Novi član

Post od margareta737 »

tutule123,
Jeste sve je to lepo u teoriji, ali iz tvog odogovora cini mi se da si samo citao o tome :(
A reci mi, molim te ,sto se tice Calendule koliko si je dugo koristio i da li si i dalje na njoj?
Ja je koristim vec skoro mesec dana i apsolutno mi lepo legne na lice i koza mi se ne masti na povrsini ali ispod, tako u korenu problema, jos uvek kulja. Sa mora sam se vratila prepunjenih pora u kobinaciji sa PMS bubuljonima. Otisla sam na tretman ciscenja, prethodni sam imala tri nedelje pre toga, i bilo je prilicno krvavo :oops:
Dajem joj fore 2 kutije. Nocu inace koristim i gel sa ihtiolom na problematicnim mestima a danju klindamicin gel, sve preko Calendule.
tutule123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 2:11 pm

Post od tutule123 »

Kod mene nije tako mnogo izrazen problem. Koza mi se masti u toku letnjih meseci i tad koristim kalendulu. Zimi je ne koristim mada bi mozda i tad trebalo. Video sam da si na temi o bubuljicama poslala iscrpnu poruku o tome sta si sve radila. Lasersku terapiju nisam primenjivao, ali znam da laserska svetlost veoma povoljno deluje na vecinu koznih promena i oboljenja a visoko revitalizujucim efektom. Ne znam sta da ti kazem, ali mozda si ti iskusila Marfijev zakon, pa je stvar koja moze da pomogne ostala na kraju. :wink:
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Lu »

Da li neko moze malo konkretnije da mi objasni kako izgleda taj tretman bioaktivnim laserom
, i koliko je to agresivno za kozu ( i da li je uopste!?)-PRECIZNIJE:kako koza lica izgleda neposredno posle svih tih tretmana?
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

na zalost ne znam za bioaktivni laser ali me zanima koja je to krema Calendula i gde je nabavljate?
margareta737
Novi član
Novi član

Post od margareta737 »

@ arwena
Ja sam Calendulu dobila u kozmetickom centru Fenix. Proiyvodi je francuska firma PAB. U Fenixu to uyimaju u vecim kolicinama pa prepakuju u svoje kutije. Stigla sam do pola kutije i rezultati deluju vrlo optimisticno. Jeste da imam jos uvek potkozne koje se vide pod odredjenim uglom ali je estetski ucinak za sad jako dobar, posle poslednjeg ciscenja nisam imala nikakva iskakanja po licu kao obicno, skoro da je cisto. Vrlo sam zadovoljna, samo da ne ureknem. Ali su mi tamo rekli da to nije dovoljno, nabrojali su mi jos gomilu stvari koje bih trebalo da uradim, tipa taj famozni bioaktivni laser o kome ovde niko nista ne zna sem u teoriji.

Pa bih htela da pitam ima li ovde administratora i ukljucuju li se oni vise ovde ili su zapalili sa foruma i prepustili nas nama samima!
bella
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 15, 2006 4:24 pm

Post od bella »

margareta737,
da li mozes da mi napises sastav Calendula kreme,kakve je teksture.Da li kad se nanese na lice matira,sto bas i ne volim,posto onda imam osecaj da mi je koza dva broja manja ili je hidratantna?
Da li si probala Hemofarmov Clindasome gel,odlican je,pogotovo za upaljene,kosta oko 180din,dosta je bolji nego ostali gelovi sa klindamicinom?
Ja sam isla na laserske tretmane u Divu i uopste mi nisu pomogli,e sad mozda su ovo neke nove generacije lasera koji su efikasniji.Koliko kostaju tretmani bioaktivnim laserom i koliko puta nedeljno se ide na tretman?
Pozdrav.
margareta737
Novi član
Novi član

Post od margareta737 »

E pa Bella,

Ne mogu ti reci tacan sastav ali mislim da je Calendula zapravo narodski receno neven. Na kutiji nije napisan sastav jer je prepakovana u Fenixu u njihovu ambalazu. Sama tekstura kreme je vrlo lagana, ni ne osetim kada je stavim, dobro hidrira i zaista je vrlo prijatna za moju masnu kozu. Posle vise od mesec dana imam utisak da mi je dosta smanjila lucenje i mogu ti reci da odavno nisam imala bolji ten a bila sam bas ocajna.

Minut bioaktivnog lasera je 100 kinti, meni je preporuceno da idem 2x nedeljno po 15min, 10-15 puta. Znaci morala bih da ulozim oko 200e pa se zbog toga i pitam da li je neko probao i na sta to lici.
Osim finansijskog momenta takodje je tu i faktor straha, da me to jos vise ne upropasti, narocito kada sam procitala postove ljudi koji su skidali oziljke laserom a zavrsili unakazeni.

Kakv je bio taj laser u Divi tj. koja vrsta lasera? Prakticno imam isto pitanje za tebe kao ti za mene, koliko si puta bila i da li je bilo nekog crvenila ili kakvih drugih nuspojava?
bella
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 15, 2006 4:24 pm

Post od bella »

Cao margareta737,
ovako prvo su mi odredili terapiju sa Clear light laserom,deset tretmana,po 20minuta,koliko se secam,230eur.Laser emituje plavkastu svetlost koja navodno unistava bakterije koje izazivaju akne,lezis na krevetu i uzivas.Znaci ja nikakvog pomaka nisam imala,cak mi se i lice nekako unervozilo.Bila sam nezadovoljna,pa su mi dali dva besplatna tretmana IPL laserom.Inace jedan tretman IPL kosta 150eur.Ovaj tretman je malo drugaciji,lice se namaze nekim gelom,valjda da bi se zastitilo od toplote da ne dode do opekotina,posto laser emituje i toplotu i onako blestavo belu svetlost.Dermatolog prelazi kao nekom sondom po licu,ali nista strasno.I ti tretmani nisu dali rezultate i onda sam se zainatila i trazila pare nazad.Imala sam srecu da mi vrate novac.Kasnije sam cula od jedne dr koja je radila u Divi da je masa ljudi nezadovoljna sa njima.Sto se tice straha mislim da nema razloga za to,jedino je pitanje koliko su ti laseri efikasni sto se tice naseg problema.Znaci nisam imala nikakvo crvenilo ili bilo sta drugo.Tretman je u principu komforan.
Bas si me obradovala sa Calendula kremom,probacu je,pa ti javljam rezultate.
Hvala ti na odgovoru.
Pozdrav.
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

margareta737 napisao:@ arwena
Ja sam Calendulu dobila u kozmetickom centru Fenix. Proiyvodi je francuska firma PAB. U Fenixu to uyimaju u vecim kolicinama pa prepakuju u svoje kutije. Stigla sam do pola kutije i rezultati deluju vrlo optimisticno.
nashla sam sastav Calendule na netu, sve deluje dobro, osim shea butera koji je komedogen koliko ja znam :-?
josh sadrzi neven, zalfiju i vitamin a, dakle sve prirodno.
CALENDULA NORMALIZING CREAM Oily Problem Skin

BENEFITS:

This Cream is designed to normalize oily problem skin. it is made up of a selection of natural ingredients to normalize and re-equilibrate sebum secretions, tighten enlarged pores, prevent or correct shininess and refine the texture of the skin surface. The face becomes matte and evened out while blemishes and imperfections associated with sebum excess fade away. The Cream is to be applied twice daily

FORMULATION STRONG POINTS:

Calendula Oil 4% (Normalizing)

Sage Extract 2% (Astringent)

Shea Butter 0.5% (Nourishing)

Natural Essences 0.3% (Soothing)

(Geranium, Lavender, Rosemary)

Vitamin A 0.050% (Moisturizing, Protective)

RECOMMENDATION FOR USE:

* Apply Cream twice daily on a thoroughly cleansed and toned skin. In order to obtain visible results, the application of Cream must be discontinued.
rokibalboa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 4:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rokibalboa »

Cao svima,
da li neko moze da mi kaze gde tacno moze da se kupi krema Calendule (ulica i br.) i koja je cena? Hvala :)
Odgovori