belo oko mladeza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
tihibob
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 3:31 pm

belo oko mladeza

Post od tihibob »

na stomaku imam mladez velicine 4mm oko kojeg se jos pre par godina pojavio beli krug. receno mi je da se ta pojava naziva halo nevus i da nije maligna. ali mene interesuje da li moze da se pretvori u maligni melanom. ponavljam, to mi se pojavilo pre par godina kada imala oko 14 god.
merkur
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 7:16 am

belo oko mladeza

Post od merkur »

Da li ti je radena dermoskopija i ko je dao dijagnozu???Jako me interesuje da saznam da li je jos neko upoznat sa ovom pojavom koja ispada da je retka pojava. Nas doktor je bio jako kratak i nejasan.Nadam se da ce mo saznati nesto vise o tome na sledecem pregledu koji je od prilike za mesec dana.Ista stvar je i kod mog detete.Vec godinu dana stoji beli krug oko mladeza. :-?
merkur
Novi član
Novi član

belo oko mladeza

Post od merkur »

Da li ti je radena dermoskopija i ko je dao dijagnozu???Jako me interesuje da saznam da li je jos neko upoznat sa ovom pojavom koja ispada da je retka pojava. Nas doktor je bio jako kratak i nejasan.Nadam se da ce mo saznati nesto vise o tome na sledecem pregledu koji je od prilike za mesec dana.Ista stvar je i kod mog detete.Vec godinu dana stoji beli krug oko mladeza. :-?
tihibob
Novi član
Novi član

Post od tihibob »

dermatolog mi je dao dijagnozu i nisam radila dermoskopiju. meni to stoji vec oko 4-5 godina. javite mi molim vas sta je rekao doktor kad bude pregledao vaseg sina. nadam se da ce sve biti u redu.
merkur
Novi član
Novi član

Post od merkur »

Ako zelis nesto vise da saznas www.emedicine.com/derm/ tu imas opsirniji opis o -halo nevus- Meni je problem sto je na engleskom pa nerazumem sve bas najbolje. :wink:
tihibob
Novi član
Novi član

Post od tihibob »

Hvala, vec sam sve sto postoji na netu o ovom problemi proucila i svuda uglavnom pise da nije opasno-maligno, da se javlja u adolescentskom dobu (kao meni i vasem sinu), da ce mladez vremenom nestati, ali da bela mrlja obicno ostane...
Odgovori