Belo oko mladeza
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 11:36 pm
Belo oko mladeza
Problem se pojavio pre 5-6godina,(na moru,uz normalno suncanje,ne prekomerno)kada su neki mladezi prvo pocrveneli a kasnije se oko njih poceo stvarati beli krug.Imam ih nekoliko na ledjima,i dva napred...smeta mi estetski,a kad idem na plazu,po malo se bojim da jos neki ne pobeli.Isao sam dosta puta kod dermatologa...davali su mi AD kapi za ta mesta,neke kreme,ali mi nisu rekli tacno sta je...da li je u pitanju gubitak pigmenta,ili mladezi ne podnose sunce,nestaju...starno ne znam tacno sta se desava i kako to da resim...ako neko zna,ili moze negde da me uputi,bio bih zaista zahvalan....
Re: Belo oko mladeza
Meni se to isto desilo pre par godina ,beli krug oko mladeza ispod brade i kada leti pocrnim taj krug ostane potpuno beo i to me jako nervira.Kao fleku da imam.Bila sam kod dermatologa i rekao mi je da to nije nista,i da nista ne moze da se uradi,Samo su pigmenti nestali.Me razumem kako ali taj odgovor sam dobila.Ostali mladezi su ok,mislim nemam oko njih beli krug,samo oko tog jednog.
-
- Novi član
Dobro je da je kod tebe u pitanju samo jedan....kako citam to se zove ''halo nevus'',izuzetno je retko,eto mi smo bili te ''srece'' da to dobijemo...Cuvaj se sunca,jer moze da aktivira nove...Ne znam da li estetska hirurgija moze da pomogne...Hirurzi skidaju i one velike crvene i crne belege,cak i sa lica...pa mozda mogu i sitne bele tackice...Vredi se raspitati...
Meni se to desilo pre par godina i nije vise nijedan,hvala Bogu,a dosta se suncam,cak i u solarijumu,mada znam da je stetno.Sada si me uplasio,nisam razmisljala da moze da mi se stvori i oko druguh.Meni je bas velika fleka okolo,a tebi.Ne zanam bas da li mozemo toga da se resimo,ipak su pigmenti nestali....
-
- Novi član
Ja imam bele flikice na nekoliko mesta na ledjima i na jednom mestu napred...Imas po googlu dosta o tome "Halo nevus''...jedan od uzroka moze biti i izlganje suncu sto je verovatno kod mene bio okidac...Ne znaci da je to i tvoj slucaj ali u svakom slucaju ako vidis da se menja nesto na tvojoj kozi,mladezi ili to belo odmah kod dermatologa.Ionako preporucuju da se ode s vremena na vreme na kontrolu.J aplaniram da odem ovih dana pa cu videti sta ce mi reci...mada na zalost nisu ovi nasi doktori neki strucnjaci...oni nisu znali dijagnozu,a ja se raspitao i saznao sta je za jedan dan.Alo doktori,postoje i jos neki izvori inf. osim tih prasnjavih knjiga...
Meni se "to" pojavilo prvi put sa 13 godina, i bio je to mali krug oko jednog mladeza malo ispod grudi. Kada je taj mladez bio izlozen suncu nastojala sam ga zastiti sa vise kreme ili prekriti necim, jer su mi rekli da ne treba da to izlazem Suncu. Od 20. godine bijeli krug se poceo malo siriti,ali je dio koji se prvi pojavio postao tamniji, a oko njega je sada bijelo. Poslije mi se pojavilo na ramenu i na vratu, ali posto su ti dijelovi cesce izlozeni Suncu (bar ja to tako mislim) ti krugovi su manji, ali i tamniji od ovog prvog.
Prije nekoliko dana jedna zena na plazi mi je prisla i pitala me cim ja to lijecim, posto sam rekla da ne lijecim uopste, ona mi je ispricala kako ona ima vec dugo bolesti vitilgo i da je to to, e TEK onda sam se pocela plasiti da ce se to i dalje pojavljivati. Rekla mi je da treba da to sto vise suncam i da ce to potamniti i biti skoro kao boja koze, a da nastaje od previse stresa.
Dakle, (valda) treba da se suncamo i ne nerviramo
Prije nekoliko dana jedna zena na plazi mi je prisla i pitala me cim ja to lijecim, posto sam rekla da ne lijecim uopste, ona mi je ispricala kako ona ima vec dugo bolesti vitilgo i da je to to, e TEK onda sam se pocela plasiti da ce se to i dalje pojavljivati. Rekla mi je da treba da to sto vise suncam i da ce to potamniti i biti skoro kao boja koze, a da nastaje od previse stresa.
Dakle, (valda) treba da se suncamo i ne nerviramo