Zanima me je li ima neko ovo i kako je izlječio.Izgleda mi kao sjajna malo tamnija crvenkasta kvrgica 3-4 m.m širine na sredino penisa.Išao sam kod dermato-venerologa i dala mi je tu dijagnozu.Propisala mi je antibiotike i mast.
Antibiotike ne mogu uzimati jer mi škode želucu.Tako da ću mazati sa tom mašću 2x po 10 dana.
balanitis acuta na tijelu penisa,terapija?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm
Re: balanitis acuta na tijelu penisa,terapija?
Antibiotici se mogu primati i u vidu injekcija. To da vam skode zelucu i da ih ne zelite uzimati, trebali ste reci u ordinaciji. Posebna prica je sto ne daju svi antibiotici probleme sa stomakom... Da je mast dovoljna, samo bi biste mast i dobili. Poluterapije ne pomazu, nece ni vama i nemojte trositi svoje vreme pokusavajuci tako da se izlecite. Ako je doktorka procenila da je potrebna sistemska terapija za vase stanje, to znaci da je infekcija uzela maha i da topikalna (lokalna) terapija nije dovoljna. Cemu odlazak kod lekara, ako niste spremni da prihvatite njegov savet u potpunosti? Dobili ste misljenje lekara specijaliste koji je video vasu promenu i koji je skolovan da leci takve promene, odbacili njegov savet, a sada na forumu ocekujete sta?
-
- Stalni član
Pa liječen sam do sad sa kremama kanesten i afloderm.Činjenica je da je ovo velčine manje od zrna graška.Antibiotik koji sam dobio je macropen eh sad ne znam ne vjerujem da uopšte imaju inekcije.zdravo napisao:Antibiotici se mogu primati i u vidu injekcija. To da vam skode zelucu i da ih ne zelite uzimati, trebali ste reci u ordinaciji. Posebna prica je sto ne daju svi antibiotici probleme sa stomakom... Da je mast dovoljna, samo bi biste mast i dobili. Poluterapije ne pomazu, nece ni vama i nemojte trositi svoje vreme pokusavajuci tako da se izlecite. Ako je doktorka procenila da je potrebna sistemska terapija za vase stanje, to znaci da je infekcija uzela maha i da topikalna (lokalna) terapija nije dovoljna. Cemu odlazak kod lekara, ako niste spremni da prihvatite njegov savet u potpunosti? Dobili ste misljenje lekara specijaliste koji je video vasu promenu i koji je skolovan da leci takve promene, odbacili njegov savet, a sada na forumu ocekujete sta?
Šta se može dogoditi ako ne uzmem antibiotik.Kažem vam ovo je jako sitno i maleno,kao kvržica bolna na dodir.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
nije bitno koliki je proces, bitno je da je u pitanju zapaljenski proces koji se moze smao komplikovati ako se ne lechi kako treba!
I zasto mislite da vam AB smetaju? Jeste li pili pomenuti AB i imate iskustvo ili predpostavljate?
U krajnjem sluchaju obratite se lekaru koji vam je dao oralno AB i trazite injekcije! mast i Ab su kombinacija koju vasa dijagnoza zahteva, a kanesten je zbog gljivicne infekcije koja ce se neminovno javiti!
Pijte neki probiotik uz sve to, ili bar jogurt u toku dana!
I zasto mislite da vam AB smetaju? Jeste li pili pomenuti AB i imate iskustvo ili predpostavljate?
U krajnjem sluchaju obratite se lekaru koji vam je dao oralno AB i trazite injekcije! mast i Ab su kombinacija koju vasa dijagnoza zahteva, a kanesten je zbog gljivicne infekcije koja ce se neminovno javiti!
Pijte neki probiotik uz sve to, ili bar jogurt u toku dana!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
Bio sam danas kod doktroke opšte prakse.I ona je rekla da se s time ne zezam da se može proširiti nedaj Bože,i uzrokovati veće probleme.
Međutim isti taj dan sam otišao privatno kod dermatologa on je konstatovao da je u pitanju impetigo.Te da mažem betrion mašću 5 dana ako ne nestane ili se zakomplikuje da krenem sa AB.
Što se problema sa probavom tiče imam sindrom IBS-a na crijevima,možda čak i candidu,te hiatus herniu ui bulbitis erosiva.U 2 navrata sam uzimao ciprofloxacin koji je mi je totalno uništio probavu,Imao sam stalno mučninu,žgaravicu,podrigivanje i slično.Proljeva nisam imao.
ne znam koje inekcije odogovaraju navedenom antibiotoku?Doktor kaže da bi mogao pencilin a moja doktorica nijee ništa rekla ona spomenu limkocin tako nekako ali kaže da je gore njega primati nego Macropen tablete najmanje 7 dana.
Međutim isti taj dan sam otišao privatno kod dermatologa on je konstatovao da je u pitanju impetigo.Te da mažem betrion mašću 5 dana ako ne nestane ili se zakomplikuje da krenem sa AB.
Što se problema sa probavom tiče imam sindrom IBS-a na crijevima,možda čak i candidu,te hiatus herniu ui bulbitis erosiva.U 2 navrata sam uzimao ciprofloxacin koji je mi je totalno uništio probavu,Imao sam stalno mučninu,žgaravicu,podrigivanje i slično.Proljeva nisam imao.
ne znam koje inekcije odogovaraju navedenom antibiotoku?Doktor kaže da bi mogao pencilin a moja doktorica nijee ništa rekla ona spomenu limkocin tako nekako ali kaže da je gore njega primati nego Macropen tablete najmanje 7 dana.