balanitis acuta na tijelu penisa,terapija?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm

balanitis acuta na tijelu penisa,terapija?

Post od frozen__sun »

Zanima me je li ima neko ovo i kako je izlječio.Izgleda mi kao sjajna malo tamnija crvenkasta kvrgica 3-4 m.m širine na sredino penisa.Išao sam kod dermato-venerologa i dala mi je tu dijagnozu.Propisala mi je antibiotike i mast.
Antibiotike ne mogu uzimati jer mi škode želucu.Tako da ću mazati sa tom mašću 2x po 10 dana.
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Re: balanitis acuta na tijelu penisa,terapija?

Post od zdravo »

Antibiotici se mogu primati i u vidu injekcija. To da vam skode zelucu i da ih ne zelite uzimati, trebali ste reci u ordinaciji. Posebna prica je sto ne daju svi antibiotici probleme sa stomakom... Da je mast dovoljna, samo bi biste mast i dobili. Poluterapije ne pomazu, nece ni vama i nemojte trositi svoje vreme pokusavajuci tako da se izlecite. Ako je doktorka procenila da je potrebna sistemska terapija za vase stanje, to znaci da je infekcija uzela maha i da topikalna (lokalna) terapija nije dovoljna. Cemu odlazak kod lekara, ako niste spremni da prihvatite njegov savet u potpunosti? Dobili ste misljenje lekara specijaliste koji je video vasu promenu i koji je skolovan da leci takve promene, odbacili njegov savet, a sada na forumu ocekujete sta?
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član

Post od frozen__sun »

zdravo napisao:Antibiotici se mogu primati i u vidu injekcija. To da vam skode zelucu i da ih ne zelite uzimati, trebali ste reci u ordinaciji. Posebna prica je sto ne daju svi antibiotici probleme sa stomakom... Da je mast dovoljna, samo bi biste mast i dobili. Poluterapije ne pomazu, nece ni vama i nemojte trositi svoje vreme pokusavajuci tako da se izlecite. Ako je doktorka procenila da je potrebna sistemska terapija za vase stanje, to znaci da je infekcija uzela maha i da topikalna (lokalna) terapija nije dovoljna. Cemu odlazak kod lekara, ako niste spremni da prihvatite njegov savet u potpunosti? Dobili ste misljenje lekara specijaliste koji je video vasu promenu i koji je skolovan da leci takve promene, odbacili njegov savet, a sada na forumu ocekujete sta?
Pa liječen sam do sad sa kremama kanesten i afloderm.Činjenica je da je ovo velčine manje od zrna graška.Antibiotik koji sam dobio je macropen eh sad ne znam ne vjerujem da uopšte imaju inekcije.
Šta se može dogoditi ako ne uzmem antibiotik.Kažem vam ovo je jako sitno i maleno,kao kvržica bolna na dodir.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

nije bitno koliki je proces, bitno je da je u pitanju zapaljenski proces koji se moze smao komplikovati ako se ne lechi kako treba!

I zasto mislite da vam AB smetaju? Jeste li pili pomenuti AB i imate iskustvo ili predpostavljate?

U krajnjem sluchaju obratite se lekaru koji vam je dao oralno AB i trazite injekcije! mast i Ab su kombinacija koju vasa dijagnoza zahteva, a kanesten je zbog gljivicne infekcije koja ce se neminovno javiti!

Pijte neki probiotik uz sve to, ili bar jogurt u toku dana!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član

Post od frozen__sun »

Bio sam danas kod doktroke opšte prakse.I ona je rekla da se s time ne zezam da se može proširiti nedaj Bože,i uzrokovati veće probleme.
Međutim isti taj dan sam otišao privatno kod dermatologa on je konstatovao da je u pitanju impetigo.Te da mažem betrion mašću 5 dana ako ne nestane ili se zakomplikuje da krenem sa AB.
Što se problema sa probavom tiče imam sindrom IBS-a na crijevima,možda čak i candidu,te hiatus herniu ui bulbitis erosiva.U 2 navrata sam uzimao ciprofloxacin koji je mi je totalno uništio probavu,Imao sam stalno mučninu,žgaravicu,podrigivanje i slično.Proljeva nisam imao.
ne znam koje inekcije odogovaraju navedenom antibiotoku?Doktor kaže da bi mogao pencilin a moja doktorica nijee ništa rekla ona spomenu limkocin tako nekako ali kaže da je gore njega primati nego Macropen tablete najmanje 7 dana.
Odgovori