ranije sam se javljala zbog alergijaskog dermatitisa, to se sredilo (tj sve sto smeta, ja izbegavam, ako i 2x ispiranje vesa u mesini i sl)
sada imam problem koji mi se javlja cesto:
gotovo svaka krema koju koristim za predeo oko ociju mi posle izvesnog vremena izazove alergiju na ocnim kapcima u vidu svraba i crvenila posebno na prevojima.
u apoteci su mi pravili divnu antialergijsku gremu sa nekavim spec uljem, i to mi je dugo pomagalo.
ipak, opet se javila alergija i tada mi je dino pomaze mazanje obicnom dobro ispranom svinjskom mascu (koju trenutno nemam u kuci te koristim maslinovo ulje koje mi prija).
jos da napomenem da oci ne sminkam, tj ne iritiram kapke jos i na taj nacin.
hvala unapred i pozdrav
danka
aregija na ocnim kapcima
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kapci
opis odgovara alergiji na ocnim kapcima. Ova lokalizacija alergijskog kontaktnog dermatitisa je karakteristicna po tome sto standardna baterija alergoloskih testova resava tek nesto vise od 50% slucajeva, ostalih 50% alergena otkriva se detektivskom zajedniickom akcijom alergologa i pacijenta. Najbolji lek za alergiju je da se otkrije uzrok 8 da se on izbegava. Ako ste raspolozeni za detaljnije objasnjenje i eventualno testiranje javite mi se na mail [email protected]
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.