Pozdrav. Imam 33 godine.Na skrotumu su mi se pojavile sitne papule za koje sam mislio da su mladezi, a onda sam trazeci po internetu shvatio da se oboljenje zove Angiokeratoma ili "angiokeratoma of Fordyce'. Imam mozda ukupno 20 ak papula koje su sitne i izgledaju kao da formiraju niz duz kapilara, od njih je mozda svega nekoliko malo krupnijig, do 0,25 mm u precniku. Isao sam kod lekara u Dzordza Vasingtona, ali doktorka je rekla da ona ne vidi nista.Zapravo , zima je i koza se skuplja. Tada su ove papule gotovo i nevidljive, dok su najvidljivije kada je toplo i kad je koza opustena. Rekla mi je da mazem Pantenolom, da pratim, i da dodjem ako bude pogorsanja.Shvatio sam da su ove promene benigne, ali da moze da se prosire vremenom...A slike na netu umeju da budu i zastrasujuce. Planiram opet da idem kod lekara, ali ne zelim da me opet 'oduvaju', posto sam shvatio da lekari ne pridaju ovome veliki znacaj. Na internetu sam procitao da ove papule mogu da se spaljuju, zamrzavaju i laserski da se uklanjaju. iskustva korisnika su razlicita i radi se o internacionalnim forumima. Zanima me da li je kod nas neko uklanjao i da li kod nas to rade u Dz. Vasingtona ili nekoj drugoj klinici. Takodje, posto lekari ne znaju tacan uzrok i ne znaju kojim preparatima se tretira, ljudi pribegavaju alternativnim metodama, kao sto su upotreba lemilica za spaljivanje i slicno...(?) Ipak , zanima me da li mogu da resim ovaj problem na drugi nacin...
Hvala
Angiokeratoma na skrotumu, i kako liciti?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai