alpecin sampon

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
petar22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 9:41 pm

alpecin sampon

Post od petar22 »

Pozdrav svima,
interesuje me da li alpecin sampon(onaj protiv opadanja kose) moze da se koristi bez preporuke dermatologa? Da li uporedo sa njim moze da se koristi sampon protiv masne kose odnosno peruti?

p.s. da i jos nesto, ako bih hteo da odradim testove u cilju utvrdjivanja uzroka opadanja kose da li bih trebao da odem pravo kod dermatologa ili...? Inace ja sam student, nisam iz Beograda, pa da li neko moze da mi kaze gde bih mogao da odem na pregled kod dermatologa(i eventualono cenu pregleda..), posto kada sam prosli put bio u studentskoj poliklinici i nisu nesto bili previse zainteresovani da pomognu, a sada sa ovim gripom, sumnjam da ce da se potresu oko necijeg problema sa kosom :roll:
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

Re: alpecin sampon

Post od SilverShark »

Alpecin je dobar sampon i dermatolozi ga cesto preporucuju kod androgeneticke alopecije ali ako je ona problem tvog opadanja sam sampon nece mnogo pomoci jer se on koristi u kombinaciji.Mozes ga uzeti i sam,ali posto si pomenuo masnu kosu i perut mislim da bi trebao otici kod dermatologa jer mi ovo deluje kao da je u pitanju dermatitis a pre koriscenja bilo kakvih preparata protiv opadanja kose moras 'razmastiti' teme da bi delovali... A sto se tice peruti,jel krupna?
petar22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 9:41 pm

Post od petar22 »

pa sto se tice peruti stvarno ne znam kako da je opisem... do pre mesec dana to su bile kao zute gromuljice, masne peruti, i desavalo mi se da zajedno sa njima opadne i po nekoliko dlaka i korena :cry: , onda sam poceo da koristoim neki biljni sampon i stanje se kao popravilo mada je i dalje prisutna ona sitna bela perut i povremeni svrab glave... a primetio sam da mi nakon pranja kose citava glava isperuta i osusi...tako da ako neko zna sta je nek pomogne... :o
hartrock001
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 06, 2009 8:04 am

Post od hartrock001 »

DAKLE JA PRETPOSTAVLJAN DA PRIČATE O ALPECIN DOPPLE EFEKT ŠAMPONU.
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

Post od SilverShark »

Ja mislim da je petar22 pitao za Alpecin C1 ...
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Petre probaj da kosu pereš sa Vichy šamponom protiv peruti. Meni je pomogao, a koristila sam gomilu preparata za perut i ništa. Većina preparata je jako agresivna i isušuje teme. Čak ako se posle pranja peruta i osuši se teme probaj da pre pranja kose namažeš teme bebi uljem i posle par sati opereš kosu. Ja sam to saznala od dermatologa naravno prijateljski savet ko će retko ko dati jer se ne isplati svi uglavnom gledaju da ti prodaju preparat. Najbitnije je da se ne isuši teme onda se neće preterano masnoća lučiti. Ako se isušuje teme luči se masnoća jer se agresivnim preparatom skida zaštitni sloj i onda se pore napune masnoćom i dođe do gubljenja kose. Sad ona je to meni lepo objašnjavala i crtala dal sam ja uspela neznam :o .
Slika
Odgovori