Postoji li neki sistem lečenja od alergija? Ikakav?
Do sada su mi uvek govorili da prosto izbegavam stvari na koje sam alergična i da pomoći, tj. konačnog izlečenja nema. Vremenom sam i prihvatila tu varijantu, ali ponekad je gotovo nemoguće izbeći sve sa spiska, pa sampravi mali češavi monstrum.
Najveći problem su bile alergije na metale. Kojekakve. Cink, bakar, kobalt... Tu je i alergija na oksalnu kiselinu. Ona mi je jedno vreme ozbiljno zadavala probleme, jer nisam imala pojma ni šta je ni gde se nalazi, a lekari nisu baš najpredusretljiviji kad imaju punu čekaonicu iza vas. Dakle, osim na oksalnu, sve alergije su kontaktne, pa ih uglavnom sprečim pre nego što počnu. No, priznaćete, nekada je pravi mali pakao objasniti ljudima oko vas da meni nije svejedno jesu li (lupam primere) vrata metalna ili ne, nije mi svejedno hoću li armaturu kontrolisati na papiru ili dodirom, nije mi svejedno ima li novčanica zelene boje...
Alergija se manifestuje najpre sitnim, vrlo sitnim limfnim "balončićima" do otprilike 1/2 mm veličine. Najčešće se nalazi na unutrašnjoj strani, odmah iznad zgloba dlana. Naravno, praćena je svrabom, koji, opet naravno, ja uglavnom lošije podnosim, te pokleknem i počešem se, a to je uzrok daljeg problema. Tada ti balončići popucaju i postaju još nepodnošljiviji. U toku dana i nije prevelik problem savladati se, međutim, noću, obično još u snu, bunovna i nesvesna počnem da se češem i alergija se proširi.
Recimo da "stvar držim pod kontrolom", no volela bih znati postoje li neke varijante povećanja imuniteta na alergije, kao što postoje kod alergija na polen i drugih "disajnih" alergija.
Hvala.
Alergija
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pokusavalo se sa tkzv oralnom tolerancijom uzimanjem metala malih kolicina hranom ili balzama kod alergije na balzam. suce privremeni daje resenje... Ali dum spiro spero!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.