Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Pomozite mi molim Vas.Počelo je sve prošle godine kad sam u toku leta koristila Jonsonovu kremu za samotamnjenje.Prestala sam da se mažem mesec dana pre mora .Odem na more i dobijem alergiju po grudima i počelo je da se širi po stomaku. Svo vreme sam ta mesta sakrivala od Sunca.Bila sam ubedjena da ima veze sa kremom za samotamnjenje.
Ove godine pre tri dana odem na sunčanje isto- pocrveni mi ceo predeo ispod vrata grudi (tamo gde nije kupaći), i stomak, ali su počele da me svrbe i ramena.Stvori se kao ''rapava koža''.Mazala sam Šaljića-ništa.
Svrbi i pecka jezivo.Lekar mi je savetovao neku kortizonsku kremu koja će mi to otkloniti za dan-dva , ali ne trajno.
Ne bih to koristila.
Interesuje me jel ima neka preventiva sem kalcijuma da pijem-nema mnogo efekta?
Molim vas ko god nešto zna uskoro idem na more ,a odmor će mi biti noćna mora tih 11 dana, neka me posavetuje.
hvala
imama isti problem, tako da znam odlicno kroz sta prolazis.Kod mene to traje vec 3 god i na prvi kontakt sa suncem odmah reagujem. Bila sam kod vise lekara , i svi su mi rekli isto da se mazem (posto mi vec izbije alergija ) sa sinodermom i sl.Poslednji put kada sam posetila lekara rekao mi je da pijem presing sto isto nije nikakva prevencija.
Ni meni kalcijum bas ne pomaze. Tragala sam malo po netu pa sam saznala ,ako je to stvarno tako , da tu reakciju izaziva nedostatak B vitamina u kozi, te sam resila da pokusam sa sumecim tabletama B- komplexa. Pijem ih tek nedelju dana videcu sta ce se desiti.
Idem na more za 15dana u nadi da ce mi biti bolje nego prosle godine.
Ćao Dragus, držim tipalčeve sa vitaminom b, ne želim da zvučim pesimistički ali ne znam koliko to može da bude od pomoći.Zašto ne uzmeš beviplex ,čini mi se da je jako dobar ,ja sam ga koristila (ne zbog ovoga), a presing sam pila pre mesec dana, nešto mi je cvetalo i lekar mi je rekao da popijem jednu kutiju.Pa eto posle mesec dana izadjem na sunce i kao šugava , sva u crvenom osipu koji jezivo svrbi, tako da meni ni to nije delovalo.E još jednom srećno i javi se posle mora, da vidim da li ti je imalo efekta to što sad koristiš.
zanjih par mjeseci sam primjetila jednu fleku na ledjima ,nije bila velika,nisam puno pridavala znacaj tomspjevas da smanjise,mazala zam kremom u ndi da ce proci,pocela sam da koristim jonsonovu kremu za samotamnjnje stavila sam par puta i i poslje toga se pojavilo par novih crvenih mrlja ,i pocele su da se sire nenormalnom brzinom,i ima ih sve vise,u zadnjih par dana,u apoteci su mi dali kremu al imam osjecaj da je jos gore,pretezno na stomaku, pa je sad pocelo i na ledja i ramena,milslim da je od kreme za samotamnjenje,please,javi dali se i tebi to desava i ili si rijesila taj problem!!!