Alergija, psorijaza, slabost kože, ili šta već drugo?!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
extradan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2011 10:01 am

Alergija, psorijaza, slabost kože, ili šta već drugo?!

Post od extradan »

Promene se javljaju uglavnom na podlaktici, licu i potkolenici, najčešće prilikom izlaganja toploti (šporet, sunce, sl). počinju od sitne crvene tačkice zatim se šire do 15-ak mm i traju po par meseci. Po povlačenju ostaje rumeni ožiljak.
Slika
To već traje godinama unazad, ima li neko ideju šta ovo može da bude?
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 6:36 pm

Re: Alergija, psorijaza, slabost kože, ili šta već drugo?!

Post od wanja »

Ja sam imala nešto slično pre 20-ak i više godina. Bila je to alergija na Bactrim. Javljale su mi se crvene tufne uvek na određenim mestima i to je znalo strašno da svrbi. Nisam bila godinama svesna da mi se to javlja čim popijem lek.Te tufne kad napokon prođu, ostavljale su fleke za sobom jedno vreme. Ne znam da li je to slično sa ovim , ali prema simtomima, dosta liči na neku alergiju.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ја имам неке сличне "творевине" по лицу које се јављају када ми је вруће или се знојим. Нико није знао о чему се ради. Свашта сам пробао и није давало плода, али изгледа да сам нашао решење. Почео сам кожу да мажем домаћим кефиром који правим уз помоћ тибетанске гљиве (не купујем га у радњи!!!). Ево већ неку седмицу како се не појављују "флеке" на местима које сам мазао њиме. Свакако није штетно па може да се проба.
extradan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2011 10:01 am

Post od extradan »

Hvala na odgovorima. Ne uzimaju se nikakvi lekovi i promene ne svrbe. Takođe nisam primetio da ima veze i sa znojenjem.
Jednostavno imaju neki svoj ciklus pojavljivanja i povlačenja.
Odgovori