ALERGIJA NA PREPARAT ZA KOSU (NA BLANS ILI FARBU)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Bojanica032
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 15, 2015 2:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

ALERGIJA NA PREPARAT ZA KOSU (NA BLANS ILI FARBU)

Post od Bojanica032 »

Postovanje! Imam veliki problem. Farbam kosu vec 10 godina, u crno i plavo. Kada se farbam iz crne u plavu boju, moram koristiti blans, ali to je vrlo retko. Zadnji put sam se pre 2 dana farbala u plavo i sat vremena nakon zavrsene frizure, poceo je da mi otice ceoni deo glave! Dobila sam inekcije Sinopena i Urbazona, 2 x duple, a sutra dan mi je dermatolog prepisao antihistaminik Cetirizine Alvogen 10mg 2 x dnevno i kortikosteroid Pronison 20mg 1 x dnevno, to je bilo juce. I pored toga, otok se nije povukao, nego se pomerio ka obrvama i ocima i morala sam primiti jos jednu inekciju Urbazona. Danas ponovo uzimam oralno terapiju, medjutim otok je i dalje tu, isti kao i juce i kao da se siri sve vise ka ocima i korenu nosa... Sutra idem na kontrolu, ali cu veceras verovatno ponovo morati u hitnu pomoc, po inekciju Urbazona. Ne znam sta bih mogla da uradim? Radjen mi je PATCH test pre 6 meseci, zbog druge alergije i bio je negativan na sve. Ne znam da li je u pitanju neki sastojak blansa, koji do sada nisam koristila ili sastojak farbe, pitacu frizera sta je sve koristio. Da li to znaci da vise nikada u zivotu necu smeti da se ofarbam? Ili cu smeti farbom drugog proizvodjaca? Molim Vas, pomozite mi. Niko mi nista konkretno nije odgovorio. Hvala unapred!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: ALERGIJA NA PREPARAT ZA KOSU (NA BLANS ILI FARBU)

Post od aaaca »

Када ти прође алергија и престанеш са узимањем лекова, треба да пробаш малу количину хемикалија да ставиш на унутрашњи део подлактице или да њоме протрљаш ушкицу. Тако ћеш видети на шта си алергична.
Bojanica032
Novi član
Novi član

Post od Bojanica032 »

aaaca napisao:Када ти прође алергија и престанеш са узимањем лекова, треба да пробаш малу количину хемикалија да ставиш на унутрашњи део подлактице или да њоме протрљаш ушкицу. Тако ћеш видети на шта си алергична.
Hvala puno! Cula sam za to, ali mi nekako nije toliko sigurna metoda! Tj. meni sada ni jedna nije sigurna, jer sam istraumirana :oops: Nacula sam da postoji Patch test na tkz. "frizerske alergene", ali to sam samo nacula... Moracu da pitam doktora! Jos jednom, hvala na ovom odgovoru!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Управо је такав систем најсигурнији. Можеш да пробаш и на још неким деловима тела где је тања и осетљивија кожа као што је унутрашња страна бутина, на пример.
Bojanica032
Novi član
Novi član

Post od Bojanica032 »

aaaca napisao:Управо је такав систем најсигурнији. Можеш да пробаш и на још неким деловима тела где је тања и осетљивија кожа као што је унутрашња страна бутина, на пример.
Da... Probacu i to, sigurno! Pise na kutijama svih tih helikalija, da je obavezan alergijski test do 48h! Samo, ne bih se usudila vise da se farbam, bez nekih daljih ispitivanja!
Odgovori