Alergija,osip na stopalima...
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Alergija,osip na stopalima...
Da li mi neko moze pomoci? Pre par meseci mi se pojavio osip u obliku malih crvenih tackica na stopalima,na kratko je poceo da se siri pa je odjednom i nestao.... sada mi se opet pojavio,a ovaj put i svrbi. Sestra mi ide u medicinsku pa mi je rekla da mi je mozda slaba cirkulacija u nogama jer sam visok 2m... Neznam vise sta da mislim... Jednom prilikom me je komarac ujeo malo ispod skocnog zgloba i ujed nije bio crven vec tamno ljubicast i jako me bolelo... Otisao bih kod cika doce,ali je moj burazer imao bas lose iskustvo,odrapio je oko 10000din za neke kreme koje nista pomogle nisu... PLEASE HELP???
Re: Alergija,osip na stopalima...
Kad kažete stopala, mislite li na tabane ili gornju stranu stopala?
Bilo bi zgodno ako biste mogli da postavite sliku.
Opišite promene na koži što detaljnije.
Bilo bi zgodno ako biste mogli da postavite sliku.
Opišite promene na koži što detaljnije.
Osip je na gornjoj strani i i malo vise je sa unutrasnje strane stopala... A sto se promene tice,osip je najveci uvece,a u jutro skoro da nestane... Primetio sam da mi stopala malo nateknu uvece i tada se pojavi jak osip i pocinje da svrbi.... Cale mi je rekao da mi je to mozda od carapa... nosio sam i pamucne i one sto se noge jako znoje u njima...isto je,a inace nosim bele carape i menjam ih svaki dan....tako da nije zbog znoja ili neceg sl. Zabrinjava me i to sto kada sam stopala stavio u lavor mlake vode,strasno.... koza crveni... nateknu mi stopala i jako svrbi.... Sve to je pocelo zimus...ja mislim da su meni stopala promrzla ili tako nesto...na -17 sam radio nesto i jako dugo sam bio napolju,prsti na nogama su mi utrnuli od hladnoce.... neznam vise ni sam.... Samo da nije nesto ozbilno....
Svaka pomoc je dobrodosla.... HVALA UNAPRED...

Ne vredi, zaista morate otići kod lekara i ispitati stvar.
Lepo ste to povezali sa promrzlinama, šta više, to i jeste najverovatniji uzrok-postoji čak i alergija na hladnoću (to je malo verovatno da je kod Vas slučaj, jer onda ne bi bila zahvaćena samo stopala), a najverovatnije ste imali promrzline nekog lakšeg stepena, koje su ipak stigle da oštete ionako slabu i ranjivu cirkulaciju donjih ekstremiteta.
Kao što rekoh-otiđite do lekara obavezno!
Lepo ste to povezali sa promrzlinama, šta više, to i jeste najverovatniji uzrok-postoji čak i alergija na hladnoću (to je malo verovatno da je kod Vas slučaj, jer onda ne bi bila zahvaćena samo stopala), a najverovatnije ste imali promrzline nekog lakšeg stepena, koje su ipak stigle da oštete ionako slabu i ranjivu cirkulaciju donjih ekstremiteta.
Kao što rekoh-otiđite do lekara obavezno!
Hvala vam na savetu.... Znam,da ipak moram kod doce....
Javicu vam sta mi je doktor rekao....tj sta je u pitanju.... Hvala jos jednom... Pozdrav