Akne - uzrok - hormoni

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Nenna, profesionalno bi te posavetovala da ponovo uzmes kontraceptivne pilule! To se obicno savetuje kada je problem sa hormonima!
MEDJUTIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Licno, kao eko ko je imao IDENTICAN problem savetujem te drugacije.
Ovako, posto ti nisi imala problema sa licem pre nego sto si uzela hormone, moj savet ti je da sada sacekas da prodje isto onoliko vremena koliko si uzimala hormone bez ikakvih lekova, da vidis da li ce se samo srediti.
Znam da glupo zvuci, i meni kad je to moja divna doktorka rekla ja sam se cudila, ali evo sada posle godinu i po dana od prestanka uzimanja pilula(toliko sam ih i pila), meni je sve OK.
Moj prtoblem nije bio sa licem, vec sam ja po porestanku uzimanja pilula dobila neredovne cikluse, ugojila se 10 kg, imala sa povecn DHT i dobila policisticne jajnike!!!!!!! A pre nego sto sam uzela pilule nisam imala NITI JEDAN PROBLEM!
Onda sam isla od ginekologa do ginekologa, svi su mi ponovo prepisivali pilule(sto meni nije bilo logicno), i na kraju sam nasla jednu gin koja me je tako posavetovala, i da kucnem u drvo sada je sve u redu.
Samo sam pustila da organizam sam sve sredi, hormoni su cudna stvar, jako kompleksni, pa treba vremena da se konsoliduju posebno nakon unosenja istih!
Izvini ako sam preopsirna, ali sam samo htela da ti izlozim svoj slucaj, da se ne bi zaletela i opet uzela pilule.
Samo mi reci, da li su tvoji ciklusi sada OK?
Fici, dame mogu da urade hormonsku analizu, to se tacno radi po danim i fazama ciklusa, a za muskarce....iskreno, nisam cula!?
Osim kada postoji, ne daj boze, problem sa stitnom zlezdom i nadbubreznom zleddom.
Stvarno nisam sigurna, i ne znam gde se to radi!
Pozz
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

DRAGANA 15 napisao:Moj prtoblem nije bio sa licem, vec sam ja po porestanku uzimanja pilula dobila neredovne cikluse, ugojila se 10 kg, imala sa povecn DHT i dobila policisticne jajnike!!!!!!! A pre nego sto sam uzela pilule nisam imala NITI JEDAN PROBLEM!

Fici, dame mogu da urade hormonsku analizu, to se tacno radi po danim i fazama ciklusa, a za muskarce....iskreno, nisam cula!?
Osim kada postoji, ne daj boze, problem sa stitnom zlezdom i nadbubreznom zleddom.
Stvarno nisam sigurna, i ne znam gde se to radi!
Pozz
Znaci, izmjerila si nekako taj DHT!?
Ma mora se to nekako i kod muskih izmjeriti majku mu staru!!!
Bas imam osjecaj da se to kod mene dogada!
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Dragana, hvala ti na odgovoru.
Ali kod mene je proslo skoro 3 godine kako sam prestala da ih uzimam i situacija je sve gora, a pila sam ih SAMO 3 MESECA. :( Mada sam svesna da stres zbog nemogucnosti da nesto promenim najvise pogorsava stanje, a probala sam SVE. Kao i to sto ne mogu da se kontrolisem kad je diranje i cackanje lica u pitanju.
Ciklusi su mi se sredili od te terapije, mada u toku pijenja pilula jako ti se smanji obim i trajanje, skoro kao da nemas ciklus, ali rekli su mi da to tako treba. I sad je sve OK sto se tog problema tice, ali UNISTILO MI SE LICE. :(
Stvarno sam ponekad na ivici snage da se borim sa necim o cemu nisam ni sanjala da ce da me zadesi. Neki kazu da fantaziram, jer kad sam nasminkana, (a skoro uvek jesam kad izadjem iz kuce) problem se ne primecuje, ali ja NE ZELIM DA BUDEM NON-STOP POD SMINKOM I PUDEROM, a i to neprekidno mackanje mnogo pogorsva prvobitan problem. I tako u krug. :roll: Dokle?
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

nenna napisao: Stvarno sam ponekad na ivici snage da se borim sa necim o cemu nisam ni sanjala da ce da me zadesi. Neki kazu da fantaziram, jer kad sam nasminkana, (a skoro uvek jesam kad izadjem iz kuce) problem se ne primecuje, ali ja NE ZELIM DA BUDEM NON-STOP POD SMINKOM I PUDEROM, a i to neprekidno mackanje mnogo pogorsva prvobitan problem. I tako u krug. :roll: Dokle?
Jaoj nemoj i ti da mi ocajavas,sad ja tebe malo da tesim!Necemo vise sa tim "Dokle".
Ni ja vise ne mogu da se borim,jer sve ovo mi lici na borbu sa vetrenjacom!5 godina uzasa,pa 2 meseca "zivota"i srece,pa onda opet nanovo!Sad odoh da se mazem!
Juce sam isao nesto do apoteke i tamo neka devojka sto radi ima na sebi 5 kg pudera,a vidi se da ima na obrazima po jedan krug(ako tako mogu reci)akni koje ne mogu da "disu"od pudera,i doslo mi je da joj kazem "idi na doktor.rs i sredi lice".
od muke sam opet poceo da pushim.
Gledam u novinama neku reklamu za laser,kao za 4 tretmana resite problem i dodje mi da i to probam!
Ne znam ni sta da radim,ni gde da idem ,ostaje mi samo jos da probam Avene,uzdam se u makkijevo iskustvo!
Pozdrav i osmeh na lice,jer malo je za srecu potrebno,a ona je tu negde oko vas!
Nel lose krene i ne ide,razvucem osmeh i briga me!
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Ako odlucis nesto sa laserima isprobavati...tu sam strucnjak!
Ali samo oprezno...skupo je i nisam siguran u sve da li ce rijesiti tvoj problem.
Ja isto u zadnjih 5 mj. poceo ponovno pusiti...bas pucam ko kokica vec od svega!
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Radio si sa laserima???Ove novine su pune oglasima o laserima i svi obecavaju cudo!
Ma jam pusio 1-2meseca,pa sam sad evo opet poceo!
Jaoj sto pece ova krema!
Nel lose krene i ne ide,razvucem osmeh i briga me!
iguana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 12:53 pm

BOBO,

Post od iguana »

AJde de,nije smak sveta,bice to ok.
Cuda ipak traju nesto duze ... :D
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Topikalni preparati na bazi azelainske kiseline deluju kompetitivno na receptore u folikulima sa DHT-om i mogli bi da pomognu kod tih hormonski uslovljenih akni. Tačan mehanizam dejstva nije jasan, smatra se da azelainska kiselina ima i antimikrobno dejstvo i ovo kompetitivno sa DHT-om.
Odgovori