Akne
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Akne
imam 30 godina,akne su mi se pojavile prvi put od 20-te godine.zadnje 2 godine nemam problema poneka izadje ali nista strasno.mene sad zanima imam osjecaj kao da su ispod koze kad napipam kozu na licu osjetim da je ispod koze tvrdo,jesu li to akne ispod i kako da se rjesim toga?koristio bi nesto za oziljke ali se bojim da se to ispod koze nece nadraziti.
Re: Akne
To ti niko ne moze reci bez pregleda,
inace sto se tice oziljaka,kreme za oziljke nisu tako efikasne kao sto se reklamira.
Ali zato procedure poput TCA pilinga,hijaluron filera su sigurno efikasnije.
One se uglavnom rade u privatnim ordinacijama.
inace sto se tice oziljaka,kreme za oziljke nisu tako efikasne kao sto se reklamira.
Ali zato procedure poput TCA pilinga,hijaluron filera su sigurno efikasnije.
One se uglavnom rade u privatnim ordinacijama.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 15, 2011 3:39 am
Pozdrav svima!
Ovako:Sve dok nisam krenuo u srednju skolu imao sam cisto lice kao papir,tackicu ni jednu nisam imao na licu,a onda 1 nedelja u srednjoj skoli,preko noci odjednom su mi po celom celu izbile bubuljice.Kada sam pitao oca zasto mi izlaze bubuljice on kaze da mi je to nasledno od njega,da je on tako u moje godine imao bubuljice na licu.E sad,imam i na ledja,i to mi je otac rekao da je sve to nasledno i da ne brinem da ce proci.Sada zelim vas da pitam,kako da se resim tih bubuljica,molim vas kao Boga da mi pomognete.Koristim Seba Med sapun i gel protiv akni.Dakle molim vas da mi pomognete kako da se resim bubuljica,izgleda grozno,i svi me pitaju sta ti je to bre po licu,jer znaju da sam uvek imao cisto lice.Imam dosta po celu neke crvene,izgleda da su akne,i po obrazima imam,i sve neko crvenilo oko kosa i oko usta,ali to sada polako nestaje od ovih Seba Med proizvoda.Ako imate nesto da mi preporucite sto ce stvarno da mi pomogne da se resim bubuljica,bio bih vam do groba zahvalan.Imam poprilicno masnu kozu.I,ako mi je to nasledjeno te bubuljice,hoce li to proci,mada cale kaze da je to taj pubertet,i da to vremenski MORA da prodje.
Pozdrav

Ovako:Sve dok nisam krenuo u srednju skolu imao sam cisto lice kao papir,tackicu ni jednu nisam imao na licu,a onda 1 nedelja u srednjoj skoli,preko noci odjednom su mi po celom celu izbile bubuljice.Kada sam pitao oca zasto mi izlaze bubuljice on kaze da mi je to nasledno od njega,da je on tako u moje godine imao bubuljice na licu.E sad,imam i na ledja,i to mi je otac rekao da je sve to nasledno i da ne brinem da ce proci.Sada zelim vas da pitam,kako da se resim tih bubuljica,molim vas kao Boga da mi pomognete.Koristim Seba Med sapun i gel protiv akni.Dakle molim vas da mi pomognete kako da se resim bubuljica,izgleda grozno,i svi me pitaju sta ti je to bre po licu,jer znaju da sam uvek imao cisto lice.Imam dosta po celu neke crvene,izgleda da su akne,i po obrazima imam,i sve neko crvenilo oko kosa i oko usta,ali to sada polako nestaje od ovih Seba Med proizvoda.Ako imate nesto da mi preporucite sto ce stvarno da mi pomogne da se resim bubuljica,bio bih vam do groba zahvalan.Imam poprilicno masnu kozu.I,ako mi je to nasledjeno te bubuljice,hoce li to proci,mada cale kaze da je to taj pubertet,i da to vremenski MORA da prodje.
Pozdrav

U osnovi akni jeste genetski uslovljena osetljivost na najcesce normalne vrednosti hormona.Medjutim to nikako ne znaci da ne treba da se leci.Da li ce akne trajati samo tokom puberteta je tesko reci,jer one mogu i znacajno duze da traju.Sa adekvatnom terapijom akne se sigurno lece i terapija akni traje oko pola godine.Tezi oblici akni veoma cesto ostavljaju oziljke koji se tesko lece,sto je jos jedan razlog zbog cega treba sto pre leciti akne.
Na osnovu opisa rekao bih da je,ukoliko nema nekih drugih prepreka ovaj oblik akni najbolje leciti roakutanom.To ces ipak videti sa dermatologom.Od ovoga sto koristis neces imati neke koristi.Sebamed sapun je u redu za umivanje,ali sebamed gel je obicna kozmetika.
Sve u svemu tebi treba dobar dermatolog,pa ako si iz Beograda ovde smo pominjali vise odlicnih dermatologa.
Na osnovu opisa rekao bih da je,ukoliko nema nekih drugih prepreka ovaj oblik akni najbolje leciti roakutanom.To ces ipak videti sa dermatologom.Od ovoga sto koristis neces imati neke koristi.Sebamed sapun je u redu za umivanje,ali sebamed gel je obicna kozmetika.
Sve u svemu tebi treba dobar dermatolog,pa ako si iz Beograda ovde smo pominjali vise odlicnih dermatologa.
-
- Novi član
Nemam ja mnogo,celo sam vec ocistio Seba Medom,samo imam bre neke okrugle,ispupcene debele krugove,na obrazima,mekani su i dosta napumpani,verovatno onim belim,onom masnocom.Shomy napisao:U osnovi akni jeste genetski uslovljena osetljivost na najcesce normalne vrednosti hormona.Medjutim to nikako ne znaci da ne treba da se leci.Da li ce akne trajati samo tokom puberteta je tesko reci,jer one mogu i znacajno duze da traju.Sa adekvatnom terapijom akne se sigurno lece i terapija akni traje oko pola godine.Tezi oblici akni veoma cesto ostavljaju oziljke koji se tesko lece,sto je jos jedan razlog zbog cega treba sto pre leciti akne.
A el mogu akne proci same po sebi,vremenski,kao sto mi je rekao otac,a i mnogi drugi?!
Pozzz...Hvala unapred!
Evo i ja malo da se umesan mada ce Shomy to sve lepo ti objasniti, iskreno same od sebe ne mogu proci , sve zavisi od tezine oblika od jos dosta stvari, ali bez nege tesko da ce proci samo od sebe tako su neki i meni govorili iako sam koristio terapiju proci ce samo to od sebe i ja zaglavih sa aknama vise od 4 godine, ako ih ne tretiras i ne lecis eto njima sanse da se jos vise pojave i posle toga ti ostave velike oziljke, pogotovo sto ti kazes da su okrugle meke to je ispunjeno gnojem i krvlju to mora da se leci....Nikola2700 napisao:Nemam ja mnogo,celo sam vec ocistio Seba Medom,samo imam bre neke okrugle,ispupcene debele krugove,na obrazima,mekani su i dosta napumpani,verovatno onim belim,onom masnocom.Shomy napisao:U osnovi akni jeste genetski uslovljena osetljivost na najcesce normalne vrednosti hormona.Medjutim to nikako ne znaci da ne treba da se leci.Da li ce akne trajati samo tokom puberteta je tesko reci,jer one mogu i znacajno duze da traju.Sa adekvatnom terapijom akne se sigurno lece i terapija akni traje oko pola godine.Tezi oblici akni veoma cesto ostavljaju oziljke koji se tesko lece,sto je jos jedan razlog zbog cega treba sto pre leciti akne.
A el mogu akne proci same po sebi,vremenski,kao sto mi je rekao otac,a i mnogi drugi?!
Pozzz...Hvala unapred!
Akne ce proci,ali niko ti ne moze reci kada.One,ako se ne lece mogu da traju godinama.
Uostalnom,ne postoji ni jedan razlog zbog koga bi cekao da one same prodju.
Sama terapija akni nije nista skuplja od kozmetike koju ti koristis,a za razlisku od iste jako je efikasna.
To sto imas su najverovatnije cistice.
Ako si iz Bg-a javi se za preporuku dermatologa.
Sama terapija akni nije nista skuplja od kozmetike koju ti koristis,a za razlisku od iste jako je efikasna.
-
- Novi član
Nisam iz Bg-a.Iz Smedereva sam.Da li su dobri dermatolozi u Smederevu u onoj klinici za lice ono Derma Vita.Tu imam zakazan tretman za 4 jul,pa sad ne znam kakvi su,neki kazu losi,neki kazu dobri.Shomy napisao:Akne ce proci,ali niko ti ne moze reci kada.One,ako se ne lece mogu da traju godinama.
Pozz
Ja ne znam nikog u Smederevu.U svakom slucaju znam da je Derma Vita kozmeticka kuca,a ako ce ti raditi bilo kakve tretmane,to je uzimanje novc za mali efekat.Nema potrebe za tretmanima,postoje ustaljene preporuke u lecenju akni koje su se pokazale odlicno,te nema mesto bilo kakvim alternativama u ovom segemntu.
Otidji kod dermatologa u dom zdravlja i vidi kakvu ce ti trepiju dati,prethodno se malo raspitaj o dermatolozima u tom domu zdraljva.Kada dobijes terapiju napisi je ovde i videcemo da li je to adekvatno.
U svakom slucaju,finansijski ti se vise isplati da dodjes i u Bg i platis pregled na Vma(koji je oko 1600 dinara) nego da dajes novac na neke besmislene tretmane.
Otidji kod dermatologa u dom zdravlja i vidi kakvu ce ti trepiju dati,prethodno se malo raspitaj o dermatolozima u tom domu zdraljva.Kada dobijes terapiju napisi je ovde i videcemo da li je to adekvatno.
U svakom slucaju,finansijski ti se vise isplati da dodjes i u Bg i platis pregled na Vma(koji je oko 1600 dinara) nego da dajes novac na neke besmislene tretmane.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 02, 2011 11:24 am
Dugo vremena sam imala problema sa kozom lica, koje je u zavisnosti od stresa bivlo manje ili vise crveno, nekada su se pojavljivale i bubuljice (iako sam izasla iz puberteta i zasla u zrelo doba)... i bila sam digla ruke od svega, jer sam koristila razne preparate iz Kotoderme i Visijeve kolekcije, ali mi na duze vreme to nije donosilo ozdravljanje...
Na mamin nagovor sam otisla u apoteku Valerijanu u Zemunu kod Ljilje Vujadinovic, koja je ustanovila da je u pitanju bakterija rozacea, a tokom daljeg tretmana je otkrila da promene na kozi izaziva i bakterija propilobakterpilori (koju sam imala u vecim kolicinama, verovatno zbog dugogodisnjeg stresa na poslu) ... Njene kreme i saveti kojima sam promenila citav dotadasnji rezim ishrane je doneo ozdravljenje.
Tako da je bitno da se ode kod dobrog strucnjaka/dijagnosticara... Ja sam svoga lekara pronasla u Ljilji, koja mi je mnogo pomogla. Saljem ti telefon i adresu pa ko ima bilo kakav problem sa kozom nek ode kod nje (nista ne kosta da proba, jer je Ljilja odlican strucnjak za kozna oboljenja, a preparati joj nisu skupi, prosecne su cene da moze vecina nas da ih priusti)
Ljilja Vujadinovic
apoteka Valerijana
ulica Prvomajska 104a u Zemunu
011 21 95 714
Na mamin nagovor sam otisla u apoteku Valerijanu u Zemunu kod Ljilje Vujadinovic, koja je ustanovila da je u pitanju bakterija rozacea, a tokom daljeg tretmana je otkrila da promene na kozi izaziva i bakterija propilobakterpilori (koju sam imala u vecim kolicinama, verovatno zbog dugogodisnjeg stresa na poslu) ... Njene kreme i saveti kojima sam promenila citav dotadasnji rezim ishrane je doneo ozdravljenje.
Tako da je bitno da se ode kod dobrog strucnjaka/dijagnosticara... Ja sam svoga lekara pronasla u Ljilji, koja mi je mnogo pomogla. Saljem ti telefon i adresu pa ko ima bilo kakav problem sa kozom nek ode kod nje (nista ne kosta da proba, jer je Ljilja odlican strucnjak za kozna oboljenja, a preparati joj nisu skupi, prosecne su cene da moze vecina nas da ih priusti)
Ljilja Vujadinovic
apoteka Valerijana
ulica Prvomajska 104a u Zemunu
011 21 95 714
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jan 16, 2016 9:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Ko dr Zorice Hajzler ne razumem ko uopšte ide, ni gore osobe ni gore doktorke.
Moju je devojku umalo uništila, da devojku nisam odveo u NS kod drugog doktora na konsultacije sad ne znam šta bi bilo sa njom, verovatno bi izgubila mogućnost i da jednog dana ima dete. A sve je počelo kad je devojka dobila uput za lečenje na VMA kod nje, otišla je da zakaže i prvi termin je bio tek za 6 meseci, stojeći tako u redu i razmišljajući da li će moći doći tad zbog ispita, kaže joj jedan dečko kako ta doktorka ima privatni salon, ako joj je već hitno daće joj broj pa nek zakaže tamo. I tako ona ode kod nje. Kaže nigde naziva salona, ni na interfonu, u salonu odnosno kući tri prostorije, preprljave i zagušljive od dima, dr bez odela čim ju je videla rekla joj je kako joj je lice baš buknulo i da ona tu ne može ništa pomoći sem da joj prepiše Roacuttan, 6 meseci da ga pije bez prestanka, ukupno da popije nekih 8 000 mg, pa kad joj se sredi lice, a kao hoće sigurno i zauvek, da joj dođe na koji piling. Dobila je potom papir sa dijagnozom acne vulgaris i rečima "Ovaj pregled vas košta 4500 din." Zgrožen sam sad uopšte kad razmislim kroz šta je moja devojka prošla za dva meseca te terapije, ja nažalost tad nisam bio u Bg i nisam bio upućen u dešavanje, ali kad sam došao i video je usledio je šok za mene, lice prepuno cističnih akni, bukvalno jedna na drugu, koža na rukama i telu bela i suva, ispucala do krvi, ona malaksala, sa barem 8kg manje, i sa ciklusom koji je kasnio tri sedmice. Zgrožem sam i što i jedna takva poznata doktorka i dan danas drži u svojoj kući salon i kao leči pacijente sa paprenim cenama usluga. I ovom prilikom govorim svima devojkama, najiskrenije, da ni u ludilu ne idu kod ove doktorke i doktora kao što je ona. Ne idite, ne pristajte na ovakvo lečenje Roacuttanom jer je izuzetno opasno i može vam samo naškoditi, uništiti još više i kožu ali i organizam. I ne opterećujte se mnogo aknama i bubuljicama, kad se srede hormoni i one će prestati iskakati, u najgorem slučaju kad se verite kao moja devojka, tj. od jutros verenica.