Akne

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Zaključana tema
erika82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 01, 2005 6:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Akne

Post od erika82 »

Pozdrav svima,
Imam 27 godina i još uvek veliki problem sa bubuljicama.Naime,od svoje 14. godine imam bubuljice koje su u početku potkožne,jako tvrde i bolne a zatim nakon određenog vremena pri najmanjem pritisku pucaju i izlazi veoma gust,žut gnoj bez mirisa.Javljaju se po obrazima,dok po čelu imam mitisere.Pojava nije vezana za menstruaciju i konstantna je,pa se čak nije smirilo ni nakon porođaja.
Koristila sam razne antibiotske kreme,aloe vera gel,Tea tree oil,razne maske za problematičnu mešovitu kožu,kao i tonike i losione.Kožni lekar mi je prepisao jedino krečno mleko i neku kreme koja se spravlja u apoteci po njegovom receptu.
Jedino što mi je kratkotrajno pomagalo i očistilo kožu je Solkoseril mast koju sam koristila na svoju ruku.
Problem je što svaki preparat koji koristim pomaže jedno određeno vreme,a nakon toga ne.
Molim za neku vašu preporuku i pomoć.OČAJNA SAM!!!
Unapred hvala
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

iz tvog opisa ne znam da li imas uglavnom sekundarne akne a nemas beloglave i crnoglave komedone. takodje ne znam od kada su ti se akne pojavile da li su klasicne akne vulgares ili akne juveniles. Ako ti nije veliki problem fotografisi promene i posalji fotografiju na mejl- mogucnosti teledermatologije su zaista ogromne. Teledermatolski program testirali smo vis eod godinu i po dana i aktivno ucesrtvujemo u konzilijumima svetskog teledermatoloskog udruzenja. Ako problem ne moze da resi jedan dermatolog konsultuje se srpski forum a dalje i svetski forum. Naravno tu se obavezno ukljucuje i medicinska nega otud telekozmetika.

Zavisno od klinicke slike akni bilo bi diobro kombinovati optimalan odnos komedolitickih i keratolitickih proigrama uz obaveznu hidrataciju kokja je preduslov da se ne desi u stilu drzi vodu dok majstori odu.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
erika82
Novi član
Novi član

Post od erika82 »

zdravo!
naime,celo,nos i brada su mi prekriveni mitiserima,bez bubuljica.na obrazima su akne koje sam opisala najpribliznije.nemaju bele i crne vrhove,vec kada sazru pucaju pri najmanjem pritisku.
pojavile su se u 14. godini i od tada se javljaju stalno.
vise lice na cireve i mozda je to najbolji opis bubuljica, koje mi se javljaju.
dijagnoza koznog lekara je bila akne juveniles!terapija mi je bila :tecni azot,krecno mleko i krema spravljena u apoteci ,po lekarevom receptu.napominjem da mi to nije pomoglo ni najmanje,cak su se javile fleke od krecnog mleka,koje sam uspela da otklonim solkoseril mascu.
molim za savet:da li je preporucljivo da opet koristim solkoseril mast,posto mi je ona pomogla,ali ovaj put sa jos nekim proizvodom?koje mi vi konkretno proizvode preporucujete?
nazalost,trenutno ne mogu da posaljem sliku.skener mi je u kvaru!
unapred zahvalna!
goranai
Saradnik

Post od goranai »

pokusaj sa benzoilperoksid eritromicin gelom i Hyfac gelom za umivanje ali bi mozda trebalo i nesto u opstoj terapiji. Ako si u mogucnosti dodji u savetovaliste zakazi na 557 553. Da li su hormoni u redu
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Solcoseril mast moze biti dobra za oziljke ali je masna i komedogena za akne a ne resava ni osnovni problem skod akni otapanje keratinskog cepa koji zatvara izvodni kanal lojne zlezde pa se prave lojne bisage-beloglavi komedon koji kasnije prska ispod koze i prave se sve ostale gadne promene
erika82
Novi član
Novi član

Post od erika82 »

Hvala za savet,svakako ću probati.Nažalost,zbog obaveza je trenutno neizvodljivo da dođem u savetovalište jer živim u Nišu a imam bebu od 5 meseci.Naravno,kada situacija to bude dozvolila a ja se u međuvremenu ne rešim ovih napasti eto mene kod Vas!!!!Veliki pozdrav
goranai
Saradnik

Post od goranai »

U Nisu imas ekipu izuzetnih dermatologa, ja bih iz Beograda dosla kod njih da se lecim. Mislim da je prof Paravina sada u penziji, ali je mozes uloviti, a tu ti je i Prof Milenko, Ivana Binic, pa i mladi lavovi kao napr dr Aca, moje teledermatolosko cedo.
erika82
Novi član
Novi član

Post od erika82 »

Gde konkretno mogu da ih nađem,npr. Vašeg dr Acu ili nekok drugog?
erika82
Novi član
Novi član

Post od erika82 »

Molim Vas za još jedno mišljenje.
Tražila sam u apoteci Benzoil peroksid eritromicin gel i Hyfac gel ali mi kažu da toga nema u ovom delu Srbije i da se veoma teško nabavlja.Kao optimalnu zamenu preporučili su mi :
-Multivitaminski tonik
-Gel za umivanje
-Aktivnu kremu sa uljem čajevca
(sve Vitaskinovo)
Koliko je to zaista zamena za Vašu preporuku i mogu li da probam to da koristim?
Vodiću se Vašim mišljenjem,pa još jednom molim za odgovor.
Unapred zahvalna
Ja sam samo medicinska sestra ali praksa je čudo.
erika82
Novi član
Novi član

Post od erika82 »

Hvala
Ja sam samo medicinska sestra ali praksa je čudo.
Zaključana tema