Akne

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Lela5
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 06, 2005 11:16 pm

Akne

Post od Lela5 »

Vec par puta sam se javljala sa odredjenim pitanjima vezanim za negu koze. Sad cu kratko napisati koji su moji problemi a ono sto sam htela ovog puta da Vas zamolim jeste da mi preporucite neke preparate koje smatrate da bi mogli da mi pomognu posto mi sestra za par dana ide za Kanadu pa bi tamo mogla da mi uzme neke stvari koje su dobre a ovde ih nema.
Kao prvo, sto se tice lica tu sam nekim hemijskim pilinzima uspela da se resim akni, ali ono sto me i dalje muci jesu prosirene pore i mitiseri i veoma masna koza. idem mesecno kod kozmeticara ali pore mi se napune vec posle 15-ak dana a to me bas nervira. Trenutno od proizvoda koristim cleanser iz kolekcije Mene&Moy System sa glikolnom kiselinom, zatim benzac 5 ujutru i iz kremu Keracnyl brenda Ducray. Da mi se ne bi koza isusila povremeno stavljam panthenol gel ili emulziju za masnu kozu (spf 50) iz kolekcije Avene.
Sto se tice ledja i dekoltea i tu imam problem. Imam po koju zagnojenu bubuljicu ali ono cega imam najvise jesu neke sitne bubuljice koje nema cime nisam pokusala da izlecim ali uzalud. Trenutno sem sapuna iz kolekcije dr. Wolff ne koristim nista. Takodje i imam pomalo oziljaka od akni.

Citala sam ovde o kolekciji dermalogica. Sta mislite o njoj? Uopste da li biste mi preporucili nesto sto bi mi pomoglo da se resim pomenutih problema sa kozom jer se mucim vec jako dugo?

Veliki pozdrav
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Dermalogica je u svetu dosta popularan medicinski kozmeticki brenda ali kod nas ga jos zvanicno u apotekama nema. Nisam jos proucila sastav preparata za lecenje akni. Kod nas je trenutno na trzistu i Uriage brend ua lecenje akni Hyfac gel, pena i Hyseke 25+ emulzija i nekoliko mojih pacijenata i studentkinja ga koriste uz povremeno ili stalno mazanje magistralnog benzoyl peroksid eritromicin gela naizmenicno sa Hyfac penom-koja se redje aplikuje tokom letnjih meseci. Ova kucna nega sprovodi se uz kozmeticki tretman enzimskim pilinzima ili komedolitickim uljem , klasican higijenski tretman i povremeno tretman neutralizovanim vocnim kiselinama
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

Ja sam nedavno kupila njihov microexfoliant,meni vala nije napravio neku razliku,sve je isto,mozes da kupis nesto jeftinije a da bolje djeluje!
Lela5
Stalni član
Stalni  član

Post od Lela5 »

A sta bi moglo da bude delotvornije?
Mene trenutno najvise muce ledja...uopste ne znam kako da se "otarasim" tih sitnih bubuljica i nekih crvenkastih flekica.
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

Kazu da soda bikarbona nije losa,a kasnije malo to premazes jabukovim sircetom i navodno se brzo vidi poboljsanje! Nisam probavala,al ljudi to hvale!
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Za ledja je jos uvek dobra jednostavna osmoclana mixtura po Lutzu-pravi se u apotekama
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Lela5
Stalni član
Stalni  član

Post od Lela5 »

Da li smatrate da je benzoyl peroksid eritromicin gel bolji od kreme benzac 5 koju ja skoro vec godinu dana koristim?
Da li je dovoljno da u apoteci kazem da hocu osmoclanu mixturu po Lutzu da bi oni znali sta ja zelim?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

gel podloga je bolja od krem podloge za veliku povrsinu. Mislim da svaka apoteka koja prvai magistralne lekove zna sta je osmoclana mikstura po Lutzu- ima i troclana ali je prva bolja za ono za sta nama treba
Lela5
Stalni član
Stalni  član

Post od Lela5 »

A da li se pomenuti preparati prave u vasoj apoteci tj. u apoteci u kojoj Vi vrsite preglede?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Benzoil peroxid eritromicin u gel podlozi pravi Prof Marija Toskic sa VMA za apoteku SB trade , a LUtz mixtura se moze praviti u bilo kojoj apoteci pa naravno i u SB trade jer to nije komplikovana proskripcija iako ima osam komponenti
Odgovori