Akne, malje, oziljci

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
osoba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 10, 2004 1:15 pm

Akne, malje, oziljci

Post od osoba »

Neko je u nekoj od prethodnih diskusija rekao da su akne pracene pojacanom maljavoscu posledica hormonskog poremecaja. Moj problem je upravo takav.
Moglo bi se reci da sam se akni oslobodila s obzirom na to da mi je ranije lice bilo gotovo prekriveno aknama. I sada se pojavi po neka bubuljica, ali to prodje i ne nerviram se mnogo zbog toga. Ono sto je danas moj problem jesu oziljci (sama sam i a i doktori su mi kopali lice), mitiseri i malje koje kako vrijeme prolazi postaju izrazajnije.
Zanima me kako se utvrdjuje da li je upitanju hormonski poremecaj, kakvo je lecenje ako jeste, kakve su posledice lecenja (tj. da li malje nestaju ili se usporava rast?), da li je maljavost dozivotni problem i kome je najbolje da se obratim povodom lecenja? Ako je upitanju hormonski poremecaj koje su sve posledice toga sem onih koje su vidljive spolja tj. da li postoje i neke ginekoloske posledice? Sta mozete reci o laserskom uklanjanju malja?

U diskusijama se govorilo i o oziljcima i kako sam shvatila jos uvek ne postoji pouzdan nacin za lecenje. Sta je sa biljnim maskama?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

potrebno je da se uradi ultrazvucni pregled adneksa da bi se iskljucio policisticni ovarijalni sindrom PCO. Eventualno se odredjuje i nivo polnih hormon u krvi i citohormonalna analiza.
U slucaju da postoji disbalans koriste se u dogovoru sa ginekologom i endokrinologom tablete kao sto su Diane, Jeanine i sl.
Oziljci se lece kada prestanu da se stvaraju nove akne. Ima nekoliko metoda- Vocne kiseline, dermoabrazija i IPL tretmani
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori