Seks:
Rašireni su mitovi koji tvrde da masturbacija potpomaže pojavu akni i da ih, suprotno njoj, celibat ili seksualni odnos mogu izlečiti. Ne postoje naučni podaci koji dokazuju činjeničnost bilo koje od ovih tvrdnji.
ovdje bi se htio pozabaviti sa par stvari koje cete nadam se sa mnom prokomentarisati...
AKO je uzrok aknama povisen nivon hormona (u ovom slucaju kod muskaraca) testosterona ima li sexualni zivot ikakve veze sa tim stanjem?
znaci ovdje je pomenuta neka teza o apstitenciji-zabluda nadam se

ali suprotno tome kao mladji 100 puta sam cuo od nekih starijih ljudi ono
"ma proci ce to cim nadjes curu..." znate na sta vec mislim. ok. mozda je to neki primitivan izrazaj neke teze ali su me svi ti mitovi i zablude godinama samo zbunjivali... Cas ispada bice bolje sa celibatom, cas sa redovnim sexom...
ali ako uzmemo u obzir cinjenicu da je uzrok kod mene ili nekog drugog muskarca povisen nivo test. (sto se moze i utvrditi) jasno mi je da tu nema terapije kao kod djevojaka kada se sa kontracepct. pilulama moze izbalansirati nivo hormona, o tome sa na temi ispod uveliko pise.
eto ovo je nesto oko cega trenutno razbijam glavu, pa ako muski dio forumasa ima nesto pametno za reci, ili jos bolje reci iz iskustva jel bolje bilo "kad ste aktivni ili niste po tom pitanju". ja nesto nisam primjetio razliku.
p.s. ali jesam primjetio da mi se zadnjih 15 dana kako se jede i pije sve i svasta lice malo unakazilo. A vi kako te, kako ste, sta radite?