Aha kiselina za lice
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Aha kiselina za lice
Imam lagano proširene pore na licu i dermatolog me uputio na terapiju 90 - postotnom AHA kiselinom. Koliko je to štetno a koliko korisno? I koliko će mi to uistinu smanjiti pore i izgladiti sitne bore, te smanjiti površinske ožiljke? Hvala za odgovor.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
probaj prvo sa 20% pa 4o % pa ev 70%, a na kraju tu je i mogucnost IPL.
Za AHA 20 i $0% pitaj Jovanu iz LPG-a, za 70% obrati se Dr Radmili Lukijan u Dzorza Vasingtona na 3243626, a za IPL, LDI centru Zmaj Jovina 32, za pocetak
Za AHA 20 i $0% pitaj Jovanu iz LPG-a, za 70% obrati se Dr Radmili Lukijan u Dzorza Vasingtona na 3243626, a za IPL, LDI centru Zmaj Jovina 32, za pocetak
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am
Mislim da je predlog o 90% ALPHA-HIDROXY-ACID najbolji.
Kreme sa 10-20% AHA postoje i prodaju se čak i za kućne tretmane
što u krajnjem znači i da ne mogu biti opasne,ali i da ne daju neke
preterane efekte,bar ne u kraćem periodu.Lično sam ranije koristio
takve i nisam uočio bitne promene.Verujem da je slična situacija i sa
pilinzima u tim nižim koncentracijama dok se daleko bolji efekti mogu
očekivati od 90%-posebno ako je problem veći i zato što je dermatolog
preporučio.
Ono što može biti prepreka jeste pronalaženje lekara koji radi sa takvim
koncentracijama.Iako se primera radi sa koncentracijama od 90% radi
u susednoj Hrvatskoj,ja do sada nisam nigde naišao na podatak da se
takvi tretmani rade u Beogradu,iako dosta pratim situaciju jer i sam imam
te probleme.
Ukoliko uspete da pronađete 90% AHA tretmane,bilo bi korisno da javite
kontakt adresu/telefon.
Kreme sa 10-20% AHA postoje i prodaju se čak i za kućne tretmane
što u krajnjem znači i da ne mogu biti opasne,ali i da ne daju neke
preterane efekte,bar ne u kraćem periodu.Lično sam ranije koristio
takve i nisam uočio bitne promene.Verujem da je slična situacija i sa
pilinzima u tim nižim koncentracijama dok se daleko bolji efekti mogu
očekivati od 90%-posebno ako je problem veći i zato što je dermatolog
preporučio.
Ono što može biti prepreka jeste pronalaženje lekara koji radi sa takvim
koncentracijama.Iako se primera radi sa koncentracijama od 90% radi
u susednoj Hrvatskoj,ja do sada nisam nigde naišao na podatak da se
takvi tretmani rade u Beogradu,iako dosta pratim situaciju jer i sam imam
te probleme.
Ukoliko uspete da pronađete 90% AHA tretmane,bilo bi korisno da javite
kontakt adresu/telefon.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
AHA
Svakako probajte tretman Muradovim kiselinama (40%). Uradite 6-10 tretmana (1x nedeljno). Razultati su FENOMENALNI, a nezeljenih reakcija gotovo da nema. Srecno!
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Potpuno se slazem, sa dragim kolegom i njegovim predlogom.Primum Non nocere, secundum optimum curare, tertium dum spiro spero!
To je ono sto predlozena terapija daje!
To je ono sto predlozena terapija daje!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
...
ja sam koristila jedno 2 nedelje avenovu cleanance k kremu sa AHA i BHA. ništa naročito. za moje potrebe je blaga. treba mi ipak nešto jače. mada, moguće je da kada se duže koristi daje bolje rezultate
možda je uriage bolji. imaju takođe neku kremu linija hyseac sa AHA.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Zvezdana, koji je procenat AHA u Avene kremi? U koleciji Hyfac Uriage ima 13% AHA, mada su sada to promenili- spojili su kolekciju Hyafac i Hyseke- i ne znam koji je procenat. To sam cula od koleginice koja radi kao konsultant u predstavnistvu za SCG. A to je bas steta, zenuli su nas Francuzi posto je mnogima Hyfac super odgovarao.....
Andjela sto se tice kombinacije sunca i AHA apsolutno si u pravu, ali moze ova kombinacija- AHA krema kao nocna, a za dnevnu kremu uzeti neku sa SPF i obavezno je aplikovati par puta na dan, onda nam leto ne smeta.
Jer, npr, kako, recimo, ljudi iz Australije koriste AHA? Onda oni ne bi ni smeli da ih koriste. Ali tamo je stvar zdravstvene kulture obavezna dnevna krema sa zastitom posto su svi i vise nego svesni loseg dejtva UV zracenja. Tako bi smo i mi trebali- da cuvamo zdravu kozu-pa da, bez obzira na godisnje doba koristimo visok SPF, a ne da se przimo na Suncu ili u solarijumu.....iako svi volimo prerplanuo ten.... ali
Pozdrav

Andjela sto se tice kombinacije sunca i AHA apsolutno si u pravu, ali moze ova kombinacija- AHA krema kao nocna, a za dnevnu kremu uzeti neku sa SPF i obavezno je aplikovati par puta na dan, onda nam leto ne smeta.
Jer, npr, kako, recimo, ljudi iz Australije koriste AHA? Onda oni ne bi ni smeli da ih koriste. Ali tamo je stvar zdravstvene kulture obavezna dnevna krema sa zastitom posto su svi i vise nego svesni loseg dejtva UV zracenja. Tako bi smo i mi trebali- da cuvamo zdravu kozu-pa da, bez obzira na godisnje doba koristimo visok SPF, a ne da se przimo na Suncu ili u solarijumu.....iako svi volimo prerplanuo ten.... ali

Pozdrav
...
DRAGANA,
koristila sam uzorak iz apoteke na kome ništa ne piše. u brošuri takođe ne piše koliko % AHA i BHA sadrži. pokušala sam i na net-u da nađem informaciju i ne nađoh ništa
. eto ipak par stranica sa istom kremom
http://www.mypharmacy.com.sg/ShopFront/ ... =843600150
http://www.aveneusa.com/consumers/produ ... ance_k.asp
http://www.beaute-test.com/cleanance_k_avene.php#
http://www.escentual.co.uk/cgi-bin/Esce ... e0019?1058
koristila sam uzorak iz apoteke na kome ništa ne piše. u brošuri takođe ne piše koliko % AHA i BHA sadrži. pokušala sam i na net-u da nađem informaciju i ne nađoh ništa

http://www.mypharmacy.com.sg/ShopFront/ ... =843600150
http://www.aveneusa.com/consumers/produ ... ance_k.asp
http://www.beaute-test.com/cleanance_k_avene.php#
http://www.escentual.co.uk/cgi-bin/Esce ... e0019?1058
-
- Aktivan član
Zvezdana,
saznala sam, u Avene kremi isto ima 13% AHA. Doduse, jeste da kasnim sa informacijom, ali nadam se da mi ne zameras.
Dakle i Urage Hyfac ima 13%, stim sto se vise ne proizvodi, tako da sve dodje na isto. Mozda bi trebala da probas tretmane sa vecim %, do 40%.
Za oziljke su sjajne vocne kiseline, medjutim da li ce u potpunosti otkloniti sve oziljke, to niko ne moze da garntuje....Zavisi od stanja koze i dubine oziljaka...
Pozdrav,
Dragana
saznala sam, u Avene kremi isto ima 13% AHA. Doduse, jeste da kasnim sa informacijom, ali nadam se da mi ne zameras.
Dakle i Urage Hyfac ima 13%, stim sto se vise ne proizvodi, tako da sve dodje na isto. Mozda bi trebala da probas tretmane sa vecim %, do 40%.
Za oziljke su sjajne vocne kiseline, medjutim da li ce u potpunosti otkloniti sve oziljke, to niko ne moze da garntuje....Zavisi od stanja koze i dubine oziljaka...
Pozdrav,
Dragana
DRAGANADRAGANA 15 napisao:Zvezdana,
Pozdrav,
Dragana
hvala ti na informaciji. znači samo 13%. hm, zato sam i imala utisak da je blaga.
nije u redu što na pakovanju ne piše koliko % sadrži. mada, moguće je da su napisali na uputstvu, ali sumnjam...
baš ću se raspitati po apotekama ovde da li prodaju kreme koje sadrže do 40% tih AHA i BHA i javiću vam.

-
- Aktivan član