Acnae papulopustulosa
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Acnae papulopustulosa
Poštovani!Imam 26 godina i nikad nisam imala problem sa aknama do pre 6 meseci! Nalaze se na čelu i to većinom na levoj polovini! Bila sam kod dermatologa i nalaz je sledeći Dg: Acnae papulopustulosa, Acnae steroidal.suspp... Th: Lokalno Sebamed face sapun, Clyndamicinski losion bistri i mixtura, Stanicid ung na gnojanice! Terapiju primjenjujem duže od mjesec dana i čim mi se sasuše jedne odmah izađu druge akne! Nadam se da imate neki drugi predlog za mene! Unapred zahvalna
Re: Acnae papulopustulosa
Шта си променила у животу па су ти се оне јавиле? Исхрану, преселила се? Пронађи узрок и решила си проблем.
Apsolutno ništa nisam promenila! Samo su one nove u mom životu 

То је просто невероватно.
Да ли си ишта променила у исхрани или било шта, уназад годину-две дана од појављивања акни?

Да ли си ишта променила у исхрани или било шта, уназад годину-две дана од појављивања акни?
Malo više stresa i to je to, ali ništa strašno i drastično! Samo me zanima da li uopšte smem ovako dugo da tretiram antibioticima čelo a pomak je neznatan jer izlaze nove ali malo manje akne! Ili da se bacim u potragu za drugim rešenjima?!
Антибиотици су веома лоше решење, нарочито ако се дуго користе па макар и површински. Не бих знао шта да ти препоручим осим да повећаш унос чисте воде у организам и тако се очистиш од којекаквих отрова који су се можда нагомилали због вишегодишње неправилне исхране или чега сличног. Можда да пробаш пантенол ориблете и комплекс витамина Б јер добро утичу на кожу. Можда и витамин А у воденом (или уљаном) раствору да пијеш и мажеш на кожу.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:49 pm
sve sto u svom sastavu od hrane sadrzi mleko u prahu uzrokuje pojavu akni (sve cokolade sem crne-za kuvanje, kafe 2u1,3u1, pire u kesici,kinder cokoladice..) da li koristite nesto od ovoga?
klindamicin suspenzija ne moze da ima stetno dejstvo ako se primenjuje lokalno, jer apsorpcija prakticno ne postoji, na tako maloj povrsini.
korisna bi bila i fizikalna terapija (tecni azot), a ima smisla i razmisliti o ukljucenju antibiotika sistemski.
uljani rastvor bilo cega doprinosi daljoj erupciji akni, jer pospesuje zapusenje izvodnih kanala lojnih zlezda sto omogucava dalju infekciju.
postoje i sasvim drugi protokoli, sa vocnim kiselinama i drugim preparatima, ali i ovom treba dati sansu jos par meseci
korisna bi bila i fizikalna terapija (tecni azot), a ima smisla i razmisliti o ukljucenju antibiotika sistemski.
uljani rastvor bilo cega doprinosi daljoj erupciji akni, jer pospesuje zapusenje izvodnih kanala lojnih zlezda sto omogucava dalju infekciju.
postoje i sasvim drugi protokoli, sa vocnim kiselinama i drugim preparatima, ali i ovom treba dati sansu jos par meseci
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
Ja bih promenio dermatologa,terapija je prilicno zastarela i tesko da ce srediti problem.
Npr dermatolozi sa VMA:).
Npr dermatolozi sa VMA:).
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ta teorija o povezanosti slatkisa i akni je prilicno stara i napustena u svetu a polako je napustaju i nasi dermatolozi.Na svom primeru mogu da ti potvrdim da je to tako*nevena*92 napisao:sve sto u svom sastavu od hrane sadrzi mleko u prahu uzrokuje pojavu akni (sve cokolade sem crne-za kuvanje, kafe 2u1,3u1, pire u kesici,kinder cokoladice..) da li koristite nesto od ovoga?

Нису слаткиши него млеко у праху. Читај мало пажљивије.Predrag78 napisao:Ta teorija o povezanosti slatkisa i akni je prilicno stara i napustena u svetu a polako je napustaju i nasi dermatolozi.Na svom primeru mogu da ti potvrdim da je to tako*nevena*92 napisao:sve sto u svom sastavu od hrane sadrzi mleko u prahu uzrokuje pojavu akni (sve cokolade sem crne-za kuvanje, kafe 2u1,3u1, pire u kesici,kinder cokoladice..) da li koristite nesto od ovoga?

Мој бивши први комшија је лечио акне антибиотицима поприлично дуго. Мајка и тетка су му лекари па су "знали" шта раде. Дечко је добио леукемију и једва је успео да се извуче. Нисам га скоро видео, али чујем да је сада добро - после неких десетак година борбе. За то време, сви у породици су се поразбољевали због секирације.
Дакле: антибиотици НЕ. Највише два-три пута годишње у трајању од по десет дана. Све преко тога је дискутабилно и постаје опасно. А и ова "безбедна" доза је под знаком питања. Једна моја другарица, иначе анестезиолог и редовни професор, пије антибиотике само када почне да цркава и када је очигледно да нема другог решења - а то је изузетно ретко.
Дакле: антибиотици НЕ. Највише два-три пута годишње у трајању од по десет дана. Све преко тога је дискутабилно и постаје опасно. А и ова "безбедна" доза је под знаком питања. Једна моја другарица, иначе анестезиолог и редовни професор, пије антибиотике само када почне да цркава и када је очигледно да нема другог решења - а то је изузетно ретко.
Bilo bi pametno da odes i do ginekologa na pregled i ultrazvuk kao i laboratorijski test hormona tj. da proveris da nemas hormonski disbalans koji izaziva policisticne jajnike jer je kod zeske populacije to jako cesto uzrok akni. Narocito ako imas jos neke simptome kao sto su pojacana maljavost, opasanje kose, dobijanje na tezini, povisen holesterol itd.
Takodje bih promenio dermatologa jer je terapija nedovoljna i deluje kao da je davao kozmeticar a ne ozbiljan dermatolog, ne resava uzrok vec samo posledice, ali to si vec i sama zakljucila.... Pozdrav.
Takodje bih promenio dermatologa jer je terapija nedovoljna i deluje kao da je davao kozmeticar a ne ozbiljan dermatolog, ne resava uzrok vec samo posledice, ali to si vec i sama zakljucila.... Pozdrav.

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:49 pm
za policisticne jajnike su tipicne akne u predelu brade i ispod usta. ako su vam akne lokalizovane tu, proverite kod lekara
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 12:57 pm
Meni s vremena na vreme izlazle potkožne bubuljice, i to uvek na istim mestima. Cedim ih čim primetim a to ponekad ostavi rane i kraste koje se kasnije pretvore u crvene fleke koje ostaju nedeljama na koži. Da li će mi od toga ostati trajni ožiljci i kako da se rešim toga?