AAAA gubim kosu (zulufi)
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 8:56 pm
AAAA gubim kosu (zulufi)
pre nekih nedelju dana chudna stvar se desila
inache imam duzhe shire zulufe
i sad na jednoj strani lica pojavile se na jednom dve tachke promera oko pola cm
u kojima nema dlaka uopshte
i danas otishao da se potshisham kod frizerke
i ona primeti da su se pojavile josh tri takve tachke bez dlaka i gore iznad uveta
a njih prethodni dan nije bilo
sto posto sam siguran jer sam dobro prostudirao taj deo oko zulufa
jer imam gustu kosu i bash se vidi jako
shta mi je chiniti
jer vam pada neshto na pamet shta mozhe biti?
jel pocinjem da celavim???
imam 22 god
inache imam duzhe shire zulufe
i sad na jednoj strani lica pojavile se na jednom dve tachke promera oko pola cm
u kojima nema dlaka uopshte
i danas otishao da se potshisham kod frizerke
i ona primeti da su se pojavile josh tri takve tachke bez dlaka i gore iznad uveta
a njih prethodni dan nije bilo
sto posto sam siguran jer sam dobro prostudirao taj deo oko zulufa
jer imam gustu kosu i bash se vidi jako
shta mi je chiniti
jer vam pada neshto na pamet shta mozhe biti?
jel pocinjem da celavim???
imam 22 god
Ne verujem da pocinjes da celavis jer to ne pocinje tako, a pogotovu ne od zulufa. Ne verujem da juce nisi imao te tri tacke iznad uveta. Verovatnije je da ih nisi primetio. Po meni, mogu da budu ili gljivice, ili Alopecia areata (opadanje kose na pecate). Ovo prvo izlecices lokalnom, eventualno sistemskom primenom antimikotika, a ovo drugo nije bas prouceno, ali mi se cini da se bar u tri cetvrtine slucajeva izleci potpuno pogotovu kad se primeti rano i odmah krene sa terapijom. Moraces do dermatologa ka on to pogleda.
Mozda je i nesto trece, ali je manja verovatnoca.
Mozda je i nesto trece, ali je manja verovatnoca.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
Alopecia je izraz koji se koristi uopste za opadanje kose. Alopecia androgenica je na primer klasicno celavljenje. A to sto ti imas je nesto drugo, ali sigurno nije A. androgenica. Procesljaj malo po internetu. Pojam koji trazis je Alopecia areata a ona nema veze sa aklonoscu ka celavljenju. I nemoj da se istraumiras kao vidis slike jer mozda uopste nemas ovu vrstu alopecije. Ali ako imas onda znaj da se tacan uzrok ove bolesti jos uvek ne zna. Ali krece tako sto kosa pocne da opada na krugove koji se polako sire, i nekad opadne potpuno. Takodje u nekim slucajevima opadnu i obrve i trepavice, a nekad i ostale dlake na telu. Da, znam da zvuci strasno, pogotovu tebi koji si se toliko uplasio od obicnog celavljenja koje je najnormalnija pojava danas. Za 200 godina npr. svi muskarci ce celaviti jer celavljenje izaziva dominantni gen a posto je domimantan on se lako ispoljava. Ja sam ocelavio sa 21-22 godine i tad sam bio iskompleksiran zbog toga. Ali ubrzo sam shvatio da to nije nedostatak. Sta vise, postalo je cak i cool. Odavno brijem glavu i svi kazu da mi odlicno stoji. Ima sad puno muskaraca koji briju glavu, to i sam vidis. Vecina njih su prirodno celavi i ne vidim da im nesto fali u zivotu.
Za ovu alopeciju koju ti MOZDA imas ne postoji konkretan lek ali se primenjuje vise preparata uz pomoc kojih se stanje najcesce vrati u normalu. Raspitaj se kod lekara i po internetu, procesljaj forume. Naci ces vise informacija nego sto mislis.
Za ovu alopeciju koju ti MOZDA imas ne postoji konkretan lek ali se primenjuje vise preparata uz pomoc kojih se stanje najcesce vrati u normalu. Raspitaj se kod lekara i po internetu, procesljaj forume. Naci ces vise informacija nego sto mislis.
-
- Aktivan član
bio sam kod dermatologa
kazhe sigurna je da nisu gljivice
znachi ostaje jedino alopecia areata
kazhe da je verovatno uzrok stres
dala mi je neki antiseboroichni losion bez rezorcina
jel to u redu? (nije mi ulivala bash poverenje, dijagnozu je bukvalno postavila sestra)
chudno mi je jer mi prepisa to
a nemam nikakvih promena - sem nestalih dlaka u smilsu perutanja naslaga mrtvih celija itd
kazhe sigurna je da nisu gljivice
znachi ostaje jedino alopecia areata
kazhe da je verovatno uzrok stres
dala mi je neki antiseboroichni losion bez rezorcina
jel to u redu? (nije mi ulivala bash poverenje, dijagnozu je bukvalno postavila sestra)
chudno mi je jer mi prepisa to
a nemam nikakvih promena - sem nestalih dlaka u smilsu perutanja naslaga mrtvih celija itd
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
mazhem taj antiseboroichni losion bez rezorcina i dalje
ne povlachi se
al se pojavljuju nova mesta bez dlaka
prema bradi vrlo blizu zulufa
u apoteci kazhu da za to imaju
minoxidil losion 2%
minoxidil losion 5%
pilovit sprej(minoxidil2%)
raspon cene je od 300 - 600 kinti
shta mi je chiniti
da nastavim da mazhem ovo
ili uzmem neshto drugo
ne povlachi se
al se pojavljuju nova mesta bez dlaka
prema bradi vrlo blizu zulufa
u apoteci kazhu da za to imaju
minoxidil losion 2%
minoxidil losion 5%
pilovit sprej(minoxidil2%)
raspon cene je od 300 - 600 kinti
shta mi je chiniti
da nastavim da mazhem ovo
ili uzmem neshto drugo
-
- Aktivan član
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 10:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Minoxidil ti poboljsava prokrvljenost korena dlake jer vrsi dvazodilataciju, pa je dobar da se koristi lokalno. Apotekarska ustanova pravi losion, ja bratu uzimam onaj od 2% i to prska svakog dana na mesta gde su pecati.
Ja mu kombinujem minoxidil sa samponom koji pravim sama i njemu je bolje sada, ne opada vise, a nesto je i izraslo. Inace kod njega je u pitanju nasledna celavost.
evo sta su otkrili:
Istraživači su otkrili gen koji je u tesnoj vezi sa gubitkom kose, što bi, po mišljenju naučnih krugova, moglo da dovede do stvaranja novog leka protiv ćelavosti.
Gen je odgovoran za retku naslednu bolest gubitka kose još u vreme detinjstva, poznatu kao hipotrikozis simpleks (Hypotrichosis simplex), od koje oboleva jedna od 200.000 osoba, navedeno je u članku objavljenom naučnom časopisu "Nature Genetics”.
"To otkriće daje nam veoma veliku šansu da razvijemo novu terapiju protiv ćelavosti", izjavila je Rojtersu vođa istraživačkog tima Redžina Bec sa Instituta za ljudsku genetiku.
Na tržištu trenutno postoje lekovi "propecia", koje proizvodi “Merck and Co.” i “Pfizerov” "rogain" koji se koriste za sprečavanje ćelavosti, ali oni pomažu ljudima da zadrže postojeću kosu, a ne izazivaju rast novih vlasi.
Posmatrajući DNK uzorke 11 članova jedne porodice iz Saudijske Arabije u kojoj je postojao hipotrikozis simpleks, istraživači su utvrdili da mutacija na genu P2Y5 sprečava proizvodnju proteina neophodnog za razvoj receptora u korenu kose.
Nedovoljno razvijeni receptori ne prepoznaju supstance koje su potrebne za rast dlake, tako da ih njen koren i ne dobija, što dalje dovodi do opadanja kose i ćelavosti, objasnili su naučnici.
Nova terapija zasnivala bi se na tome da se korenu sa oštećenim receptorima doture proteini koji bi obezbedili potreban rast dlake.
"Istraživanje se sada usmerava ka traženju srodnih supstanci koje bi zamenile taj protein", rekla je Ivon fon Kugelgen koja je o tome uradila studiju na Institutu za farmakologiju i toksikologiju u Bonu.
"Posebno je interesantna mogućnost da se jednim lekom pomogne ljudima koji pate od veoma raznovrsnih tipova ćelavosti", dodala je ona.
Ja mu kombinujem minoxidil sa samponom koji pravim sama i njemu je bolje sada, ne opada vise, a nesto je i izraslo. Inace kod njega je u pitanju nasledna celavost.
evo sta su otkrili:
Istraživači su otkrili gen koji je u tesnoj vezi sa gubitkom kose, što bi, po mišljenju naučnih krugova, moglo da dovede do stvaranja novog leka protiv ćelavosti.
Gen je odgovoran za retku naslednu bolest gubitka kose još u vreme detinjstva, poznatu kao hipotrikozis simpleks (Hypotrichosis simplex), od koje oboleva jedna od 200.000 osoba, navedeno je u članku objavljenom naučnom časopisu "Nature Genetics”.
"To otkriće daje nam veoma veliku šansu da razvijemo novu terapiju protiv ćelavosti", izjavila je Rojtersu vođa istraživačkog tima Redžina Bec sa Instituta za ljudsku genetiku.
Na tržištu trenutno postoje lekovi "propecia", koje proizvodi “Merck and Co.” i “Pfizerov” "rogain" koji se koriste za sprečavanje ćelavosti, ali oni pomažu ljudima da zadrže postojeću kosu, a ne izazivaju rast novih vlasi.
Posmatrajući DNK uzorke 11 članova jedne porodice iz Saudijske Arabije u kojoj je postojao hipotrikozis simpleks, istraživači su utvrdili da mutacija na genu P2Y5 sprečava proizvodnju proteina neophodnog za razvoj receptora u korenu kose.
Nedovoljno razvijeni receptori ne prepoznaju supstance koje su potrebne za rast dlake, tako da ih njen koren i ne dobija, što dalje dovodi do opadanja kose i ćelavosti, objasnili su naučnici.
Nova terapija zasnivala bi se na tome da se korenu sa oštećenim receptorima doture proteini koji bi obezbedili potreban rast dlake.
"Istraživanje se sada usmerava ka traženju srodnih supstanci koje bi zamenile taj protein", rekla je Ivon fon Kugelgen koja je o tome uradila studiju na Institutu za farmakologiju i toksikologiju u Bonu.
"Posebno je interesantna mogućnost da se jednim lekom pomogne ljudima koji pate od veoma raznovrsnih tipova ćelavosti", dodala je ona.
-
- Aktivan član