Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: operacija fibroadenoma
PostPoslato: Uto Avg 22, 2006 2:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 2:05 pm
Postovi: 8
zdravo,
mene interesuje par stvari u vezi operacije fibroadenoma:koliko traje operacija?da li se vrsi pod lokalnom ili opstom anestezijom?koliko se ostaje u bolnici?
molim vas da mi odgovorite sto pre! interesuje me sve u vezi ove teme!
hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Avg 22, 2006 3:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 9:09 pm
Postovi: 31
Ako mislis na fibroadenom dojke, mene su operisali u opstoj anesteziji, a pustena sam kuci istog dana. Nije bilo nikakvih komplikacija, jedino sto su "zaboravili" da mi kazu da idem kod obliznjeg lekara na previjanje zavoja kako ne bi doslo do upale. Na ta previjanja ides sve dok ti ne izvade konce. Samo hrabro, bice sve uredu!
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Avg 26, 2006 3:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 2:05 pm
Postovi: 8
bojance hvala ti na odgovoru! nesto slicno sam i ja cula. da li mozes da mi kazes koliko traje ova operacija i da li postoji mogucnost da se radi pod lokalnom anestezijom?
hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 28, 2006 10:29 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 9:09 pm
Postovi: 31
Koliko se secam, operacija je trajala izmedju 30&40 min. Ne znam da li se moze vrsiti u lokalnoj anesteziji, ali ako se bojis opste anestezije, zaista nemas razloga za to. Nikavih problema zbog nje nisam imala, a mislim da je i sa psiholoskog aspekta bolje da primene opstu anesteziju jer ce, kada ti izvade deo fibroadenoma, prvo poslati na analizu da utvrde da li je benigni ili maligni, pa tek nakon tog nalaza, nastavljaju operaciju, tj.vade ti ceo fibroadenom.Ako budes uspavana, neces se izlagati napetosti da jos i cekas rezultate. Fibroadenom je u najvecem broju slucajeva benigni, nema razloga da brines, ali lekari to moraju proveriti, a mislim da nema potrebe da izlazes sebe takvom pritisku;barem ja to sebi ne bih cinila.
Sto se oziljka tice, zatrazi savet kojom kremom da ga mazes nakon sto ti izvade konce, posto se oziljak najvecim delom formira u prvih 6 meseci. Meni je duze vreme bio crvene boje, tek je sada nakon 3 godine "pobeleo"; sve to zavisi od vrste koze i procesa zarastanja rana, ali dodatna nega nije na odmet.
Mozda ne bi bilo lose da pitas lekara da li nakon operacije treba da uzimas neke vitaminske preparate kako bi ojacala imunitet-ipak je operacija sok za organizam.

Nemoj da se frkises oko operacije, njima je to rutinski zahvat, bice to sve ok!

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Da li je operacija pravo resenje
PostPoslato: Ned Sep 03, 2006 1:32 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 12:51 am
Postovi: 3
Operacija fibroadenoma je danas postala ambulantna, tako da se vec radi i pod lokalnom anestezijom. Svi pricaju o tome da li je to strasna operacija, koliko traje, pa o anesteziji, ali niko nije spomenuo posledice. Imala sam, zahvaljujuci operaciji fibroadenoma, jos 3 nakon nje i nisam bas pristalica takve operacije. Obicno hirurzi ne navode i postoperativne komplikacije koje moze da izazove operacija fibroadenoma, a trebalo bi, jer je to veoma osetljivo tkivo, a sam fibroadenom, ako pitate strucnjake sa onkologije VMA, nije opasan i moze da prodje bez operacije. Nakon prve operacije, posle par meseci, pojavio se i drugi, a nakon druge operacije i komplikacije: ugrusci krvi, granulom, a danas i strasni bolovi i to svakodnevno. Isti doktori koji su bili ZA operaciju vise nemaju odgovore zasto ako nije moralo da se operise i sto je najgore, sta dalje. Moj je savet svim devojkama koje imaju ovaj problem da se dobro informisu kod svog doktora da li je obavezna operacija i da li moze bez nje, jer opet, to je tkivo koje ima svoju funkciju i ne treba raditi sve ZA SVAKI SLUCAJ.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 10, 2006 2:36 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 2:20 am
Postovi: 7
Pozdrav devojke! Baš sam se uplašila kad sam pročitala poslednju poruku, jer uskoro treba da idem na operaciju. Na ultrazvuku su mi pronašli dva kom. na jednoj dojci, a par dana kasnije na pregledu i na drugoj dojci još jedan. Ubrzo posle toga ja sam napipala još jedan, ne tako mali, kao da je ispod rebra zavučen, ispod grudi. Baš sam se prepala, jer mi je doktor predložio operaciju kad god se smislim, ali mi je rekao da to ipak izvadim. Desi se da fibroadenomi nestanu sami od sebe, pa i posle porodjaja, ali mogu i da ometaju dojenje ako zapuše mlečne žlezde. Nekako verujem ovom doktoru, radi u Kamenici u Institutu i čula sam da je tamo faca. Ali, ipak se bojim. Grudi su to! Što baš ja? :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 10, 2006 3:14 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm
Postovi: 931
http://www.emedicine.com/radio/topic109.htm


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 12, 2006 7:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 2:20 am
Postovi: 7
Operaciju imam tek sada u decembru, 26. Zanima me koliko mi treba da se oporavim, da li je posle bolno i koliko dana mi treba da dođem sebi. Čitala sam da se isti dan ide kući, ali ja imam tri da operišem, pa možda tako i neće biti. Znam da je operacija u pitanju, ali ja to ne zamišljam kao nešto opasno, mada ...
Dakle samo mi javnite da li ću Novu Godinu dočekati u krevetu :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: pit
PostPoslato: Uto Dec 12, 2006 8:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 30, 2006 4:30 pm
Postovi: 10
Lokacija: pirot
:oops: :lol: :o odakle si amelija


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 262 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: