Hvala!

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
pa nije valjda da joj tri dana niste nista dali protiv temperature,kupite febricet sirup u apoteci i dajte joj da popije sada ne znam koliko kg ima,ali znace u apoteci koliko moze ml da popije.taj sirup je i za smanjenje bolova sigurno je bol rukica.nama je pedijatar davao taj sirup.stavite joj oblogu na ruku.osip ce proci sam.selt napisao:Kako ste se izborili sa reakcijama na vakcine. Moja Lana ima 12 meseci i primila je vakcinu protiv zausaka, rubeola i malih boginja. Rekli su mi moguce su reakcije. Evo vec 3 dana ima onu glupavu temperaturu 37.5, a juce je imala i crveni osip. Posto temperatura traje vec 3 dana, da li da je vodim kod lekara, dam joj nesto ili jednostavno da pustim da prodje?
Hvala!
selt napisao:E pa hvala na savetima. Juce mi Lana imala 38.5 pa sam joj dala febricet, danas nema temperaturu. Dok je imala 37 ponasala se normalno, i bila aktivna kao i obicno, ali vec kad joj je porasla onda se ucutala. Tad sam joj dala febricet i resila da je vodim kod lekara ako joj danas bude isto. Medjutim nije imala temperaturu i jos uvek nema. Osip je prosao, pa nadam se da je prosla opasnost.
mama Natasa
Bolje je da se dete samo izbori sa temperaturom nego da mu se daju lekovi. (osim ako temperature predje 38.5). mada to je uglavnom licna odluka roditelja. temperature je prirodni nacin na koji se telo bori protiv infeckije, tako da nije bas tako losa ideja da se dete samo izbori.Dea napisao:Deci kada su bolesna ne treba spustati temperaturu ako nije veca od 38,5. Ali kako mi je rekao moj pedijatar kada su vakcine u pitanju treba uvek spustati temperaturu ako je visa od normale. Ja mojoj cerki odmah par sati posle primanja vakcine dam paracetamol cepic i nikada do sada nismo imali problema sa reakcijama na vakcine. Doduse MMR nismo jos primili, a i razmislicemo da li cemo....
zasto detetu davati nesto za snizavanje temperature ako dete nema temperaturu!?Dea napisao:Deci kada su bolesna ne treba spustati temperaturu ako nije veca od 38,5. Ali kako mi je rekao moj pedijatar kada su vakcine u pitanju treba uvek spustati temperaturu ako je visa od normale. Ja mojoj cerki odmah par sati posle primanja vakcine dam paracetamol cepic i nikada do sada nismo imali problema sa reakcijama na vakcine. Doduse MMR nismo jos primili, a i razmislicemo da li cemo....
sludjena mama napisao:zasto detetu davati nesto za snizavanje temperature ako dete nema temperaturu!?Dea napisao:Deci kada su bolesna ne treba spustati temperaturu ako nije veca od 38,5. Ali kako mi je rekao moj pedijatar kada su vakcine u pitanju treba uvek spustati temperaturu ako je visa od normale. Ja mojoj cerki odmah par sati posle primanja vakcine dam paracetamol cepic i nikada do sada nismo imali problema sa reakcijama na vakcine. Doduse MMR nismo jos primili, a i razmislicemo da li cemo....
svaki put kad sam cekala da mojoj deci(sin cetiri godine a cera 21 mesec) temperatura (ne veca od 38*) sama spadne ,temperatura bi se povecala i do 39*!
zato ne cekam i cim predje 37,5 dam sirup za snizavanje teperature!!
u poslednje vreme febricet im ne snizava temperaturu pa sam pocela da im dajem sirup brufen!
do sada im je febricet pomagao,ali vise ne!
moze li neko da mi objasni koja je razlika izmedju brufena i febriceta???zasto im febricet vise ne pomaze?
Ovo je uglavnom odluka roditelja. Nije tragedija ako se daju lekovi za temperaturu, jednostavno ja licno to ne radim. Ja sam misljenja da deca trebaju sama da grade immunitet, a ne da se oslanjaju na lekove. Mislim da uvek treba da pratite savet svog licnog doktora a ne od nekoga sa internet forumaDea napisao:Pa ne znam sad sta da vam kazem. Meni je pedijatar tako rekao da kada je dete bolesno ne treba skidati temperaturu do 38,5. A kada primi VAKCINU da odmah cim vidim da temperatura raste dam paracetamol (Znaci i pre 38,5). Time se rukovodim i moje dete one osnovne vakcine koje je primilo nije skoro ni osetilo. MMR, sam odlucila necemo primati, bar ne do pred skolu, a i tada cu da razmislim....
ja se izvinjavam,pogresno sam vas razumela.shvatila sam da dajete detetu paracetamol iako dete nema temperaturu!Dea napisao:Pa ne znam sad sta da vam kazem. Meni je pedijatar tako rekao da kada je dete bolesno ne treba skidati temperaturu do 38,5. A kada primi VAKCINU da odmah cim vidim da temperatura raste dam paracetamol (Znaci i pre 38,5). Time se rukovodim i moje dete one osnovne vakcine koje je primilo nije skoro ni osetilo. MMR, sam odlucila necemo primati, bar ne do pred skolu, a i tada cu da razmislim....