Kakva je ovo infekcija?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kakva je ovo infekcija?

Post od Boki »

Poceo sam imati pre 2 meseca peckanje pri vrhu uretre. Pouzdano: nisam posvetio dovoljno tad paznje higijeni u tom periodu oko nedelju dana. Nisam imao rizican seksualni kontakt..

Infekcija se do sada prosirila i imam bolove oko polnog organa, kod bubrega, i u drugim delovima: donji stomak, misici oko karlice... Narocito boli deo neposredno iznad polnog organa, kao da boli kost. Uradio sam sve analize, osim na hlamidije, sve je bilo ok, nema bakterija, kandide trihimonas. Nemam nikakav iscedak iz uretre, ni promene na polnom organu. U pocetku je bio veoma neprijatan i jak miris nalik pivskom kvascu. I kada mokrim, miris mokrace je neprijatan, mokraca je bistra, normalne boje, ali pokadkad i blago zamucena, i sa po nekoliko trunki prozirne sluzi, u sredini i pri kraju mokrenja. Nema krvi.. Pio sam Baktrim, nije pomoglo. Popio sam i jednu kutiju dovicina, takodje nista..

-Da li bi ovaj miris mogao ukazivati na gljivice, s obzirom da NIJE nadjena kandida?

-Postoje li virusne infekcije koje mogu da napadnu urinarni trakt, koje se ne mogu identifikovati, a prave slicne probleme?

-Da li se hlamidije mogu prosiriti po telu, s obzirom da se ovi bolovi sire po telu i vrlo su intenzivni, mada nisu sasvim konstantni?

Puno mi pomaze grejanje, bolovi su odmah manji.
Dodajem da su se bolovi postepeno prosirili nize na noge, bole me misici na butinama, i donji deo ledja kod zadnjice. Osecam se veoma malaksalo, ali nisam imao temperaturu..

Molim da mi neko pomogne,
Zahvalan student
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Bojim se da ovo nisu simptomi koji su posledica urinarne infekcije.
Obratite se lekaru radi dalje dijagnostike i lecenja,bilo kakva informacija sa ovog foruma je nedovoljna.

ali..sipaticno je za ove hlamidije

da li se mogu prosiriti po telu :D :D ... :D

kad infektivni agens udje u organizam ne inficiraju se sva tkiva i organi.tako da nema potrebe da se brines,nemas hlamidiju u nogama i u kicmi :D
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

Hvala ti. Znam, ali sve me pomalo boli od toga, izmedju rebra i slabine, recimo, kod kuka preko prepona... Idem kod doktorke vec 7-8 put, vec vise ni ona ne zna sta bi moglo biti... Mislim da bi u svakom slucaju svaki savet, misljenje i informacija puno znacila.

Ako neko ima neku ideju sta bi moglo biti neka napise, recimo niko mi nije rekao da bi mi grejanje pomoglo, morao sam da otkrijem, tako da sva iskustava drugih mogu puno da znace.

pozdrav :wink:
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

Moze li neko samo da potvrdi da li su ovi simptomi znak gljivica, mada nema nikakvih vidljivih promena. Dodajem da me taj neprijatan miris podsetio na miris pivskog kvasca koji po svojoj prilici sadrzi veliki broj gljivica...
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Eto, kad čovek mnogo surfuje padne mu svašta na pamet.
Verovatno si za Candidu negde pročitao da se klasifikuje u grupu kvasnica, pa si to povezao sa pivskim kvascem. Verovatno si negde video da Englezi za infekciju kandidom kažu "yeast infection", a yeast znači kvasac.
Tačno je da kod infekcije kandidom postoji nekakav miris koji može da liči na kvasac. Postoji i upala mokraćne bešike izazvana Candidom, ali to je obično bez simptoma ili se javlja tup bol iznad pubične kosti (ta kost iznad penisa).
E sad, zašto ja mislim da Candida nema veze sa tvojim problemom?
Kao prvo, ti imaš mnogo simptoma koji su daleko kompleksniji od onih koje daje upala bešike izazvana kandidom.
Drugo, analize mokraće su ti bile normalne, a da bi se postavila dijagnoza upale bešike izazvane kandidom, potrebno je da postoji povećan broj leukocita, eritrocita, a čak je nekad moguće videti i samu kandidu u preparatu.
Treće, da bi se javila teška urinarna infekcija kandidom mora da postoji jaka imunosupresija, npr. da neko prima citostatike, ili da uzima lekove protiv odbacivanja transplantiranog organa, ili da je u poodmaklom stadijumu HIV infekcije (AIDS) itd.
Četvrto, da bi miris bio jak u urinu mora da ima puno šećera, a to je ispunjeno kod dijabetičara, inače urin ima zanemarljivo malo šećera.
Peto, kod pojedinaca sa normalnim imunim sistemom, da bi imali kandidu potrebno je da imaju duže vreme kateter.
Šesto, kod 5-10% normalnih, zdravih osoba može da se nađe kandida u urinu, a to ne znači ništa, bez pokazatelja infekcije. Kandide jednostavno ima svuda.

Dakle, ja mislim da nemaš upalu bešike izazvanu kandidom, a što se ostalog tiče, složio bih se sa Vragolastom, verovatno nije nešto od urinarnog trakta.
Bio si kod doktorke 7-8 puta a nisi napisao da li je rađeno još nešto od analiza, pregleda...(osim ovih bakterioloških)

p.s.
Za pivo se koriste dve kvasnice iz roda saharomiceta
Saccharomyces cervisiae - mnogo češće nego ova ispod
Saccharomyces Carlsbergensis.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

Hvala na informaciji, nisam procitao na internetu bilo sta o vezi kandide i pivskog kvasca, znam da pivski kvasac sadrzi gljivice od kojih potice njegov miris, zbog cega sam, i pomislio na gljivice uopste, ne samo na kandidu. Kandida mi nije nadjena.

Dakle da bi covek oboleo od gljivica potrebno je da mu je imunitet veoma opao. Meni nije opao imunitet, sto bi moglo biti uzrok takve infekcije. Ali ono sto u sta sam siguran je da sve sto sam napisao jeste posledica urinarne infekcije ( zapravo pocetnog peckanja, slabije higijene ) , i svi simptomi nisu posledica neceg drugog do samo toga.

Bilo bi mi od velike pomoci ako bi napisao svoje misljenje, sta bi moglo biti. Uradjena su ispitivanja:

laboratorija-malo bakterija, malo leukocita, nema kristala, nema proteina, nema krvi, nema secera, dosta sluzi

bris uretre- nema patogenih mikroorganizama, nema trihimonas, nema kandide...

nije radjena urino kultura, uz komentar da je kolicina bakterija beznacajna
stvarno ne znam da li je treba uraditi...

Molim te da razmotris sedece:
Posto sam siguran da je u pitanju slabija higijena samog polnog organa, (konkretno posle seksualnog odnosa, sa zastitom, posle kojeg se nisam oprao ), a i siguran sam jos da sam uvek imao ciste ruke pri uriniranju, jedino sto bi moglo dovesti do infekcije su organizmi koji normalno zive na penisu koji su zbog sperme koja je organska materija posle nekoliko dana mogli da nabujaju i izazovu infekciju u pocetku na perifernom delu uretre a zatim u unutrasnjosti. Ovo sam siguran da je tako i najvise bi mi pomoglo ako bi na osnovu ovih detalja zakljucio o kojim se mikroorganizmima radi, i kako se trebam leciti, koju laboratoriju da uradim. :(

Molim te razmisli,
veliki pozdrav
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

E sad, ne znam ja kako si ti siguran da je sve posledica urinarne infekcije kad ne postoji ni jedan pokazatelj u laboratoriji za tako nešto, svi nalazi su ti normalni.
Malo lošija higijena uopšte ne može da bude razlog za neki problem tog tipa, nisi se oprao jedanput, pa šta sad? Ne moramo da budem sterilni u svakom trenutku. Ljudski organizam hiljadama godina živi sa raznim bakterijama. To naravno ne znači da ne treba da se peremo, ali znači da jedan propust nije smak sveta, a pogotovo to tvoje. Do infekcija dovodi dugotrajno izlaganje prljavštini i dugotrajno ne-pranje, ali to sigurno nije tvoj slučaj. Drugo, infekcije povezane sa lošom ličnom higijenom muškarca su pretežno razne kožne infekcije, na genitalijama to bi bio balanopostitis (upala glavića i pokožice) zbog skupljanja smegme i toksičnog delovanja ostataka urina. Dakle, ukoliko je to sa higijenom bio izolovani incident pre nego neko pravilo, nemoj da brineš toliko.
Peckanje na vrhu penisa može da bude posledica neke polne bolesti, ako si eliminisao hlamidije, mikoplazme, gonoreju i trihomonas, to bi bilo to. Ovi mikroorganizmi mogu malo da idu ushodno, ali ne daju takve tegobe.
Ono što mene zbunjuje je proširenost tvojih tegoba, odnosno boli te sve od dijafragme do kolena. Ja to ne mogu da dovedem u vezu sa urinarnim traktom, jer jednostavno urinarni trakt se ne proteže toliko po organizmu, a mehanizam refleksije bola ne obuhvata sve telesne segmente od dijafragme do kolena (rekao si da te bole butine).
Šta je s tobom, iskreno, JA NE ZNAM.
Šta treba da uradiš? To možda znam.
1. Idi kod lekara koji će da te pregleda i da lepo porazgovara sa tobom
2. Uradi analize krvne slike, obavezno leukocitnu formulu, fibrinogen (kao jedan od pokazatelja zapaljenja)
3. Ultrazvuk abdomena i male karlice

Tek posle ovoga moglo bi da se zna šta dalje, ali su tvoje tegobe tako nespecifične (ne ukazuju na nešto određeno) da ćeš možda da imaš problem da ubediš nekog da su ti sve ove analize potrebne. Bez jasnih znakova infekcije i to bakterijske ne postoji antibiotik koji bih mogao da ti preporučim. Tako jaka infekcija sa zahvatanjem svega opisanog, trebala bi barem da da neku temperaturu. Na pamet mi je pao pesak, ali nemaš kristale i eritrocite.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori