Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: 2 tackice na grlu i puno sekreta
PostPoslato: Sub Sep 01, 2007 11:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 11:22 am
Postovi: 11
Pre neki dan me je bolelo grlo i video sam da imam 2 tackice precnika otrpilike 2mm. Uvece sam bio malaksao, lezao sam i nisam dobio temperaturu. Nekih 10-ak dana pre toga cesto mi je bio zapusen nos ujutru, a i preko dana. Imam dosta slajma i smrdi mi iz usta. Takodje sam malo pre toga imao problema sa stomakom, imao sam proliv. Samo iznenada u bilo kom trenutku mene potera i moram u wc. Pio sam loperamid za stomak i bilo mi je bolje, ali kad sam prestao da pijem opet isto.
Bio sam kod lekara i dao mi je amoksicilin i rekao da ispiram grlo sa nekim od rastvora za ispiranje. Rekao mi ja da kad mi prodje grlo proci ce i stomak, kao i da mogu da uzimam loperamid ako mi zatreba. Predlozio mi je i da jedem bananu zbog stomaka.
Zanima me da li je ovo ok sto mi je doktor rekao, da li bih mogao jos neki lek da uzmem, posto mi se cini kao da vucem neku klicu duze vreme koja samo ceka kada ce da napadne.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 10, 2007 7:27 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 7:47 pm
Postovi: 881
Kakve su to tackice koje pominjes? Jel su zuckasto-bele, po jedna sa svake strane grla?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 12, 2007 8:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 11:22 am
Postovi: 11
Gore na resici, jedna na levoj strani resice i jedna na desnoj. Okolo tackice je bela boja, sredina tackice je boje grla (normalna boja). Ova na levoj strani resice je malo veca od ove na desnoj strani.
Popio sam 2 kutije amoksicilina i i dalje imam 2 tackice, nista se nisu promenile. Ranije sam bio ujutru kad ustanem skroz zapusen, zapusen nos i grlo puno slajma. Sada mi je bolje sto se toga tice, ali u grlu i dalje imam prilicno slajma.
Nos mi je cesto zapusen ali je bez sekreta, vec osecam kao da je zapusen negde izmedju ociju. Uglavnom mi je zapusena leva strana, redje desna. Ali ponekad je i otpusen nos ili zapusen skroz. Ali nemam sekreta u nosu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 13, 2007 1:13 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 7:47 pm
Postovi: 881
Ne razumem najbolje gde je to gore na resici. Probaj pazljivo, blago stapicem za usi da istisnes to belo. Ja sam imala problem sa tim belim, izlazilo ga je mnogo i bilo je veoma neprijatnog mirisa. Jedna doktoka mi je rekla da je to hleb :o . Druga da su mi krajnici u raspadajucem stanju i da je to gnoj.
Sta su tebi doktori rekli za te tackice?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 17, 2007 2:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 11:22 am
Postovi: 11
Rekla mi je da su sinusi i prepisala mi je defrinol. Kaze da mi je to na grlu nastalo od slivanja sekreta niz grlo, pa se ono inficiralo. Sada pijem taj lek pa cu videti sta ce biti.
Inace me grlo ovako ne boli. Boli me posle konstantnog trcanja od 45minuta. Sve u svemu tezak smor :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Nov 13, 2007 3:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 11:22 am
Postovi: 11
Da se nadovezem na prethodne postove...

Defrynol nije pomogao. Otisao sam opet kod otorinolaringologa koja mi je rekla da uradim bris grla i bris nosa.
Uradio sam pregled i u privatnoj laboratoriji i kod drzavnog lekara. Kod privatne klinike, na nalazu imam u nosu Klebsiella spp.-mali broj subkulturom. Dok mi kod drzavnog lekara nisu nasli nista, ni u grlu ni u nosu.
Opet odlazim kod otorinolaringologa i ovaj put mi prepisuje Gentokulin- kapi za oci koje cu da stavljam u nos i Clarinase za sinuse. Ja sam to pio i kao bilo je malo manje slajma ali je to mozda za 15-20 procenata manje nego inace.
Znaci jos od kraja avgusta vucem ove 2 tackice, grlo mi je uvek crveno, pravi se i treca tackica bas na sredini resice grla. Imam puno slajma, uvek mogu da iskasljem nesto. Jezik mi cesto pozuti, pa ga perem svaki dan, kao i zube posle svakog obroka i cesce, zbog neprijatnog smrada iz usta. Inace sam nepusac. Jedna strana nosa mi je cesto zapusena, druga kako kad. Ranije kao klinac imao sam alergiju sluzokoze nosa, ako je bitno da dodam. Cesto imam osecaj kao da sam na ivici da se razbolim ili dobijem tempreturu kao i osecaj da sam promrzao, recimo da opisem tako, ali ne dobijem temperaturu. :cry:
Molim za savet, hvala...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Nov 25, 2007 4:03 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm
Postovi: 365
pa ti druzhe morash detaljno da se pregledash.Ako imash bakterije u brisu prvo to lechish! Posle toga gledash ako imash devijaciju to da operishesh,ako pushish odmah da prestanesh,pa onda ako imash alergiju i to da lechish dakle Pressing ili Aerius antihistaminici i Beconase ili Nasonex kortikosteroidi i tako dalje,idi u Beograd u nekoj profesionalnoj klinici privatnoj,od ovih doktora shto rade u drzhavnim bolnicama ja znam vishe veruj mi .. oni su nesposobni..


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: