Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
imam dosta jake dlake na nogama, i kao posledica depilacije su mi se pojavile crvene tackice po celim nogama (cak i iznad kolena gde mi dlake uopste nisu jake) i to crvenilo uopste ne prolazi. Treba mi savet na koji nacin te tackice mogu da se ublaze
stavljam i bebi puder, ali mi tackice uopste ne prolaze,izgledaju kao da sam se sad vratila sa depilacije, ni kozmeticari nemaju odgovora. Vidjala sam na devojkama tackice ali nigde ovako izrazene kao kod mene. Da li neko zna neku kremu koja ublazuje i smiruje crvenilo?
Nakon depilacije nije pozeljno mazati kozu alkoholom. Postoje ralziciti gelovi i ulja koja se aplikuju, a koja u sebi imaju bioaktivne supstance na prirodnoj bazi koje smiruju kozu. Mozete da probate sa Sol Acidi borici3%, odnosno bornom vodom. To kupite u bilo kojoj apoteci, jako je dobro za smirivanje i dezinfekciju koze. Nikako alkohol, medicinski benzin i slicno! Pozdrav