Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Ožiljci, dermoabrazija...
PostPoslato: Čet Nov 10, 2005 3:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 10, 2005 3:14 am
Postovi: 1
Postovani, pre postiranja ove poruke pregledao sam skoro sve koje se ticu ovog problema koji sam opisao u naslovu, a koji i sam imam.

Naime radi se o oziljcima od pubertetskih akni razlicite etiologije. Oziljci su lokalizovani na gornjem delu obraza nesto malo na celu i slepoocnicama. Interesuje me kako najbolje resiti ovaj problem, sta vi preporucujte s obzirom da imam 24 godine.

Citao sam u nekim postovima da je mr Silvio koristio(u njegovom slucaju) elektroforezu sa govedjeom placentom, a ja sam licno za takav metod prvi put sam cuo ovde na forumu pa bih jako voleo da gospodin Silvio to malo pojasni sa sto vise detalja.

Ja sam vec bio na pregledima u par salona za estetsku hirurgiju i meni je u odnosu na stadijum oziljaka preporucena dermoabrazija hirurskim CO2 laserom. S obzirom da se u ovom slucaju koza pali i da je post operativni period dug(3-6 meseci) zeleo bih da mi gospodja Gorana preporuci vitaminske i mineralne preparate koji su preporucljivi za uzimanje u takvim situacijama tj sta od vitamina uzeti u kojim kolicinama(da li bevipleks, vitamin C i sta jos od vitamina i minerala), odnosno koju hranu koristiti pre i posle(voce, povrce itd).

Takodje ja sam vec kupio bioptron Pro lampu i interesuje me kako njega primeniti u ovom slucaju posto sam zrak lampe greje kozu prilikom upotrebe pa me zanima da li aparat treba koristiti na propisanoj udaljenosti(30 cm) ili mozda dalje? I koji je vas savet sto se tice trajanja tretmana ovom lmpom tj koliko puta je dnevno koristiti i u kom periodu?

Takodje me zanima koju kremu biste preporucili kao postoperativnu negu u ovom slucaju? Meni cena nije bitna tako da bih zeleo da mi preporucite po vama najprikladniju za ovaj moj slucaj.

Hvala oboma unapred :)

_________________
Farmaceutski tehničar


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 12, 2005 12:10 am 
OffLine Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Postovi: 868
Lokacija: Beograd
Mozda bi bilo boje da se piocne sa manje agresivnim metodama kao sto su Dr Murad kiseline 40 i 70 % i-ili IPL, a u kucnoj nezi tretinoin 0,05 % ili diferin ili dercom active

_________________
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Nov 13, 2005 4:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 09, 2005 5:36 pm
Postovi: 4
Lokacija: Hrvatska
Htio bi savjetovati oprez sa Bioptron lampom! Ne znam kakvih sve vrsta ima ali moja je bila Zepter. Imao sam problema s aknama (sad se polako popravlja). Koristio sam Bioptron ali rezultata nema, cak sam i pogorsao stanje. Mali sitni pristevi su mi izbijali, kasnije bi se upalili. Tesko ih je cak bilo i kod kozmeticarke maknuti. Prije godinu dana sam pretjerivao s tim i znao sam da je mojom greskom problem nastao. Ali nedavno sam prema uputama koristio i opet isto... Kod nas u bolnici u Rijeci se provodilo istrazivanje o djelovanju Bioptron Zepter lampe. Ja ne osporavam njeno djelovanje, sve je to ok, ali u primjeni za neke druge bolesti ali za akne i slicne probleme - NE. Bar iz mog iskustva. Ako nisam u pravu neka me netko ispravi ili se javi sa svojim misljenjem i iskustvom. Trazio sam po netu i rezultate tog istrazivanja ali nisam nasao. Cisto sumnjam da se bez drugih metoda i tretmana mogu takve stvari izlijeciti samo "polariziranim svijetlom".


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Nov 13, 2005 10:06 am 
OffLine Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Postovi: 868
Lokacija: Beograd
polarizovano svetlo deluje samo na upaljene akne a ne deluje na komedone koji su primarna promena u nastanku akni. Obavezno se koriste komedoliticka sredstva

_________________
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: