Bol u desnom testisu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
mladic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 7:48 pm

Bol u desnom testisu

Post od mladic »

:S 6 dana me boli desni testis. Boli me samo na dodir. Eventualno u nekom nezgodnom polozaju tela. U normalnim aktivnostima nema nikakvog bola. Cak i pri dodiru, nije neki strasan bol, relativno slab bol/nelagoda u testisu i preponama.

Levi mogu da nalezem, pomeram, pritiskam, nema nikakvog bola...

Imam osecaj kao da desni testis malo "bije" prema spolja. Nekako kao da odudara, e sad znam da je (valjda) normalno da je jedan testis malo veci/manji jedan malo visi/nizi, ali to mi je jedino palo na pamet kao uzrok. Npr, kroz pantalone mogu da napipam samo desni testis, pogledom odozgo kada je penis u erekciji, vidim samo desni testis, levi ne.

Kada je penis u erekciji(testisi se malo uvucu), desni i dalje odudara, i ako masturbiram desni testis me boli(mozda povlacenjem kozice pomeram testis pa zbog toga), a primetio sam da ako jednom rukom blago pritisnem oba testisa(tako da se oba uvucu podjednako) onda bola jednostavno nema.

Ja vec imam zakazan pregled kod urologa za 2-3 nedelje zbog nekih drugih stvari, ali eto cisto da vidim misljenja... Da li sam mogao da testis nekako udarim nesvesno, pa da mi se zbog toga ovo desava ?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Bol u desnom testisu

Post od Dr011 »

potrebno je obaviti pregled testisa, jedino tako moze da se utvrdi da li je sve ok...ne moraju testisi biti identicne velicine, ali razlika naravno ne treba da bude ni velika...isto vazi i za polozaj, tj. "visinu", bitno je da su oba spustena u mosnice, a ako nisu na bas istoj visini to nije uopste bitno, oni se jednostavno nameste kako im je zgodno da stoje izmedju nogu...lepo opipaj testise, vidi da li su normalnog oblika, cvrstine, bez otvrdnuca, to su neke bitne stavke...
bol moze da bude i reflekni, iz trbuha...u svakom slucaju kad budes otisao kod urologa spomeni mu to i da se obavi svakako pregled testisa...
Odgovori