INMAN aparati... info
Re: INMAN aparati... info
posto je?
ako moze neko meni na pm da posalje telefone od privatnih ordinacija, napise kada rade doktori na stomatolskom, i da me savetuje ukratko gde je najbolje da odem.
hvala
hvala
Ne znam da li sam dobro razumela...ti inman aparati se stavljaju samo na donju vilicu?
Ja bih zelela da ispravim gornje jedinice.
I na gornju i na donju.^anja^ napisao:Ne znam da li sam dobro razumela...ti inman aparati se stavljaju samo na donju vilicu?
Ima li neko ko pravi te proteze u Novom Sadu?
Nisam uspela da nadjem na internetu..
Nisam uspela da nadjem na internetu..
Takodje, primetila sam da ste napisali da maloletnima socijalno pokriva troskove. Kako mogu da saznam nesto vise o tome?
Jeste ali samo na Stomatoloskom faxu u Beogradu, za privatnog doktora u NS me kontaktiraj na PP.^anja^ napisao:Takodje, primetila sam da ste napisali da maloletnima socijalno pokriva troskove. Kako mogu da saznam nesto vise o tome?
Zdravo Te@
Imam prob sa sekuticima koji je trebalo odavno da resim, ali ni sa 5 ni sa 25 mi ideja o visegodisnjem "kavezu" na zubima nije delovala privlacno
Svrljajuci netom saznao sam za Inman aparate i sve mi to deluje odlicno. Pitanje je da li moze da se primeni u mojoj situaciji ?
1) U pitanju je gornja vilica. Obe jedinice su izbacene napred a dvojke blago izbacene i prilicno zarotirane. Dvojke stoje skoro u istoj liniji sa jedinicama pa prakticno imam 4 jedinice
Moze li to da se ispravi Inman aparatom ?
2) Obe jedinice su morale da budu nadogradjene. Ostecenje je nastalo u detinjstvu i popravljeno je obicnim nadogradnjama jer je mala masa zuba u pitanju (recimo 10-15%) u donjim uglovima. Nedavno mi je spala nadogradnja sa desne jedinice i 3-4 puta sam problem pokusao da resim novom nadogradnjom. To vise ne funkcionise i mora da se radi navlaka. Odlucio sam se za bezmetalnu ali jos je nisam ugradio jer ne znam da li mogu da koristim Inman aparat na zubu sa navlakom? Mozda treba sacekati s navlakom dok Inman ne obavi korekcije ?
Hvala, Marko
Imam prob sa sekuticima koji je trebalo odavno da resim, ali ni sa 5 ni sa 25 mi ideja o visegodisnjem "kavezu" na zubima nije delovala privlacno

Svrljajuci netom saznao sam za Inman aparate i sve mi to deluje odlicno. Pitanje je da li moze da se primeni u mojoj situaciji ?
1) U pitanju je gornja vilica. Obe jedinice su izbacene napred a dvojke blago izbacene i prilicno zarotirane. Dvojke stoje skoro u istoj liniji sa jedinicama pa prakticno imam 4 jedinice

2) Obe jedinice su morale da budu nadogradjene. Ostecenje je nastalo u detinjstvu i popravljeno je obicnim nadogradnjama jer je mala masa zuba u pitanju (recimo 10-15%) u donjim uglovima. Nedavno mi je spala nadogradnja sa desne jedinice i 3-4 puta sam problem pokusao da resim novom nadogradnjom. To vise ne funkcionise i mora da se radi navlaka. Odlucio sam se za bezmetalnu ali jos je nisam ugradio jer ne znam da li mogu da koristim Inman aparat na zubu sa navlakom? Mozda treba sacekati s navlakom dok Inman ne obavi korekcije ?
Hvala, Marko
Cao Marko
Da li se Inman aparat moze primeniti u tvom slucaju se moze reci samo nakon pregleda ili zuba uzivo ili na osnovu analize otisaka. Na osnovu tvog opisa rekao bih da moze ali bi mozda bilo bolje da mi posaljes fotku na PP cisto da bi ti ustedeo vreme ukoliko je slucaj da ne moze.
Preporucio bih da bezmetallnu krunicu ili nadogradnju radis nakon zavrsenog ispravljanja radi boljeg postizanja estetskog balansa.
Takodje bih ti preporucio da se informises u vezi Invisalign folija koje su podjednako efikasne ali se ne vide uopste. Imas temu ovde na forumu http://www.doktor.rs/forum/stomatologij ... 38334.html
Pozdrav
Da li se Inman aparat moze primeniti u tvom slucaju se moze reci samo nakon pregleda ili zuba uzivo ili na osnovu analize otisaka. Na osnovu tvog opisa rekao bih da moze ali bi mozda bilo bolje da mi posaljes fotku na PP cisto da bi ti ustedeo vreme ukoliko je slucaj da ne moze.
Preporucio bih da bezmetallnu krunicu ili nadogradnju radis nakon zavrsenog ispravljanja radi boljeg postizanja estetskog balansa.
Takodje bih ti preporucio da se informises u vezi Invisalign folija koje su podjednako efikasne ali se ne vide uopste. Imas temu ovde na forumu http://www.doktor.rs/forum/stomatologij ... 38334.html
Pozdrav
Cao TE@,
Mozes li mi reci da li postoji neka ordinacija u Crnoj Gori da pravi ove aparate? A ako ne,u kom gradu u Srbiji ima,a da mi je najblize? Hvala!
Mozes li mi reci da li postoji neka ordinacija u Crnoj Gori da pravi ove aparate? A ako ne,u kom gradu u Srbiji ima,a da mi je najblize? Hvala!
Re:
Moj problem je jako slican kao i kod Jefi, pa me zanima kako izgledaju ti nitinolski lukovi i da li se oni mogu ukljuciti u dizajn inman aparata i koliko to otprilike kosta. Takodje me zanima koja ordinacija radi inman aparate pa ako mogu da dobijem informacije na pp bilo bi bas lepo. HvalaTE@ napisao:Pozdrav Jefi.
Pacijenti obicno primecuju samo IZGLED svojih zuba, dakle te sekutice kojima ti nisi zadovoljna. Po opisu tvojih zuba rekao bih da imas duboki zagrizaj odnosno da je ODNOS VILICA poremecen.Siguran sam da je tvoj ortodont odredio aparat koji je odgovarajuci za tvoj slucaj.
Inman aparat je dizajniran da sekutice postavi u idealan niz za kratko vreme ali ne moze se koristiti sam da bi ispravio odnos vilica. Nitinolski lukovi se mogu ukljuciti u dizajn aparata koji trenutno nosis da bi ubrzala nizanje sekutica. Ukoliko okacis sliku zubica ili sliku aparata oji nosis mogu ti reci vise.
Bye
P.S. Cenu lingvalne ne znam, Inman kosta oko 250 - 300 u zavisnosti od ordinacije koja ih radi i tezine slucaja. Inmane mozes dobiti i na klinici za ortodonciju za DZ posto si maloletna i socijalno ti pokriva troskove ali bi morala da naletis na ortodonta koji ih radi.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 24, 2011 10:39 am
Molim vas i meni trebaju imena ili adrese ortodonata u Beogradu i Novom Sadu, koji koriste Inman aparate.
Zdravo Te@
Mozes li molim te da mi posaljes na pm telefone od privatnih ordinacija, napises kada rade doktori na stomatolskom, i da me savetujes ukratko gde je najbolje da odem.
Hvala!
Mozes li molim te da mi posaljes na pm telefone od privatnih ordinacija, napises kada rade doktori na stomatolskom, i da me savetujes ukratko gde je najbolje da odem.
Hvala!
Moze li i meni preporuka za Inman u Beogradu i za one nevidljive folije i koja je razlika,tj kad se koje rade?hvala unapred