O čemu se radi ?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 3:48 pm
O čemu se radi ?
Moja trogodišnja devojčica je pre 10 dana dobila boginje. Sada se kraste suše i polako otpadaju. Sinoć sam primetila da joj je ispod jednog uha uvećana žlezda. Da li to ima veze sa boginjama ili je u pitanju nešto drugo ?
Žlezde obično reaguju kada nastupi neka nova infekcija...a s obzirom da dete ima boginje moguće je da je usled smanjenog imuniteta, iscrpljenosti organizma pokupila nešto novo. Moj ti je savet da tražiš uput za ORL, UZ vrata tj. žlezde i naravno laboratoriju. Prošle godine u sred epidemije gripa su mom sinu iskočile na vratu žlezde i predviđanja su bila od šarlaha, mononukleoze do viremije nepoznatog porekla. Na kraju smo išli redosledom koji sam ti navela i ispostavilo se da je u vrtiću pokupio parvovirus popularno nazvan-peta bolest. Ništa strašno, ali ti u svakom slučaju proveri jer nisam čula niti pročitala da boginje prate uvećane žlezde na vratu....ali nisam lekar pa ne smem da tvrdim.
Sve najbolje
Sve najbolje
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:36 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pepeljugo, pokušaj to da uradiš sa specijalistom, ali povedi računa o tome da posle završenih boginja dete ne izvodiš napolje, budući da je tada jako opao imunitet i dete je sklono da pokupi sve moguće viruse i bakterije. Stoga nekoliko dana posle boginja mirovanje u kući - opet!?! ali to je najbolje. Potom se uputite kod specijaliste pa šta kaže.
Inače što se šarlaha i sumnje na njega tiče - što je rekla Ksenija, danas je to sasvim izlečiva bolest i lako se sa njom izbori. Ostalo nam je samo da je opasna bolest jer je ranije to zaista i bila, ali je danas sasvim pod kontrolom.
Pozdrav i brzo ozdravite.
Inače što se šarlaha i sumnje na njega tiče - što je rekla Ksenija, danas je to sasvim izlečiva bolest i lako se sa njom izbori. Ostalo nam je samo da je opasna bolest jer je ranije to zaista i bila, ali je danas sasvim pod kontrolom.
Pozdrav i brzo ozdravite.

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 3:48 pm