dishidroza
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 12:33 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
dishidroza
Da li neko ima ili je imao dishidrozu i kako je lecio?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 11:19 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U avgustu ove godine mi je ustanovljena dishidroza...Pila sam deksazon, mazala ruke sinodermom,pojave na rukama su nestale u toku uzimanja deksazona(kortikosteroida)...Medjutim oko 12 dana nakon prestanka pijenja ovih lekova plikcici su se vratili, dobila sam bornu kiselinu da stavaljam obloge i neki puder koji su mi napravili u apoteci(ne mogu da procitam recept...
).I obavezno sam morala piti pressing.
Rekli su mi da je moguce da se dishidroza pojavila od stresa
i da je sezonsko oboljenje...Medjutim ponovo se pojavilo juce...u decembru
i vise ne znam sta da koristim i cime da mazem ruke...Bila sam kod dermatologa, i opet mi je receno da bih trebala da pijem kortikosteroide...Ja ipak to ne zelim, jer je moguce da ce se nakon prestanka terapije simptomi vratiti, a pored toga imam 20 godina, i bas mi nije bilo prijatno dok sam pila te lekove...I molim ,ako neko zna sta da radim da se javi.

Rekli su mi da je moguce da se dishidroza pojavila od stresa

i vise ne znam sta da koristim i cime da mazem ruke...Bila sam kod dermatologa, i opet mi je receno da bih trebala da pijem kortikosteroide...Ja ipak to ne zelim, jer je moguce da ce se nakon prestanka terapije simptomi vratiti, a pored toga imam 20 godina, i bas mi nije bilo prijatno dok sam pila te lekove...I molim ,ako neko zna sta da radim da se javi.