dishidroza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
pieta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 12:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

dishidroza

Post od pieta »

Da li neko ima ili je imao dishidrozu i kako je lecio?
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm

Post od drecun »

Za dishidrozu, koju imam već godinama, koristim Dermovate krem kada dođe do egzacerbacije.
Lannfear
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 11:19 am

Post od Lannfear »

U avgustu ove godine mi je ustanovljena dishidroza...Pila sam deksazon, mazala ruke sinodermom,pojave na rukama su nestale u toku uzimanja deksazona(kortikosteroida)...Medjutim oko 12 dana nakon prestanka pijenja ovih lekova plikcici su se vratili, dobila sam bornu kiselinu da stavaljam obloge i neki puder koji su mi napravili u apoteci(ne mogu da procitam recept... :( ).I obavezno sam morala piti pressing.
Rekli su mi da je moguce da se dishidroza pojavila od stresa :roll: i da je sezonsko oboljenje...Medjutim ponovo se pojavilo juce...u decembru :-?
i vise ne znam sta da koristim i cime da mazem ruke...Bila sam kod dermatologa, i opet mi je receno da bih trebala da pijem kortikosteroide...Ja ipak to ne zelim, jer je moguce da ce se nakon prestanka terapije simptomi vratiti, a pored toga imam 20 godina, i bas mi nije bilo prijatno dok sam pila te lekove...I molim ,ako neko zna sta da radim da se javi.
:(
Odgovori