Kako da odredim svoj tip koze?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
estya
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 29, 2007 1:46 pm

Kako da odredim svoj tip koze?

Post od estya »

Hm ishla ja na opciju trazi ali nisam nashla temu pod ovim nazivom :( e sada ako moram da prochitam 51 temu sa ko zna koliko postova koja sadrzi tip koze onda :o
Zanima me kako da odredim svoj tip koze? Neshto se nikada nisam bavila tim pitanjem, ali kako mi je sada 25god i kako su pochele bore oko ochiju pochela bih da se mackam (samo molim da me niko ne kritikuje shto to ranije nisam radila, znam da je pogreshno), no ne znam postoji li nachin da samostalno odaberem kremice ili ipak moram ici kod dermatologa?
Ako znate neke pouzdane trikove jvljajte!
Samo da napomenem da sa primetila kada stavim neu kremu (onako kada mi se lice zimi osushi) obavezno mi se pojavi neka alergija, bubuljice...a pubertet sam proshla da sam se vazda pitala shta je to ostaloj deci pu licu! Jedina kremica koja mi ne smeta je becutan za bebice :oops:
estya
Novi član
Novi član

Post od estya »

hm...da li je moguce da niko nema nekog keca u rukavu? :-?
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Rekla bih (onako na prvu loptu) da je tvoja koza osetljiva- normalna/suva, s obzirom da odreagujes na proizvode- bubuljicama a da ti masna bekutan ne smeta...
estya
Novi član
Novi član

Post od estya »

Hvala na svom mishljenju. Ja sam takodje tako neshto mislila, ali pre nego li krenem da tretiram lice nekim kremicama volela bih da nekako sigurno, a samostalno odredim tip koze kako ne bih koristila neshto shto nije za mene...
mislim, kada sam bila klinka chasopi su bili puni tih trikova ali kako me nisu zanimali tada ne secam ih se :(
Radila sam onaj test na vichy sajtu zvanichnom i hrvatskom i dobila razlichite rezultate! Na jednom mi je koza normalna, a na drugom suva :-?
Pri tom (vec sam napomenula) bore oko ochiju su postale bash bash viljive i ja polako ali sigurno pochinjem da histerishem :x
E da, sada mala digresija (slobodno neka neko baci link ako postoji), chitala sam ovde da postoje neke tri vrste bora? Kako da znam koje su moje?
I tako...nadam se da ce mi neko odgovoriti :oops:
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Kako da odredim svoj tip koze?

Post od make-up artist »

estya napisao:Hm ishla ja na opciju trazi ali nisam nashla temu pod ovim nazivom :( e sada ako moram da prochitam 51 temu sa ko zna koliko postova koja sadrzi tip koze onda :o
Zanima me kako da odredim svoj tip koze? Neshto se nikada nisam bavila tim pitanjem, ali kako mi je sada 25god i kako su pochele bore oko ochiju pochela bih da se mackam (samo molim da me niko ne kritikuje shto to ranije nisam radila, znam da je pogreshno), no ne znam postoji li nachin da samostalno odaberem kremice ili ipak moram ici kod dermatologa?
Ako znate neke pouzdane trikove jvljajte!
Samo da napomenem da sa primetila kada stavim neu kremu (onako kada mi se lice zimi osushi) obavezno mi se pojavi neka alergija, bubuljice...a pubertet sam proshla da sam se vazda pitala shta je to ostaloj deci pu licu! Jedina kremica koja mi ne smeta je becutan za bebice :oops:

Kao dugogodisnji kozmeticar dacu ti jedan savet i malu kritiku, bekutan krema je vrlo slaba za tvoju kozu tj lice i za potrebu hidratacije i mozda vec neke anti age nege, nebi ta krema bila za decije guze da ne sluzi toj svrsi,zato draga moja sa svojim kozmeticarem se posavetuj oko tipa koze i preparata koje da koristis.Bekutan jeste prijatan ali isto tako moze da napravi kurslus na tvom licu nemoj se igrati sa kremama za bebe, one nisu toliko blage, jesu bogate pantenolom,ali isto tako i cinkom da bi njihovu kozicu sacuvali od ojeda to na tvom licu nije potrebno.Do 25 god tvoja koza sama luci kolagen tako da sa nekom ozbiljnijom negom nisi zakasnila,ako te interesuje moj savet za posetu dobrom kozmeticaru rado cu ti odgovoriti putem pwt-a , pozdrav
tu sam da vam savet dam
estya
Novi član
Novi član

Post od estya »

make-up artist hvala na savetu mada ja ne bih kod kozmetichara, pre bih kod dermatologa jer ne bih nikakve tretmane da radim, samo da mi neko struchan kaze koji mi je tip koze (ako je to vec ne moguce samostalno utrvrditi) pa cu ja dalje da se snabdevam kremicama...
i daje ne mogu da verujem da niko nema savet kako da utvrdim tip koze :cry:
estya
Novi član
Novi član

Post od estya »

Ok vidim da niko ne zna kako se odredjuje tip koze :o
Da li onda neko moze da mi napishe karakteristike svakog tipa koze pa se mozda negde pronadjem?
A, da, i pominju se tri tipa bora, moze li neko i to da mi objasni? Mislim kako da znam koji tip ja imam?
Unapred hvala :wink:
Odgovori