TERAPIJA ZA HPV?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
beogradjanin1234
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 03, 2007 10:55 pm

TERAPIJA ZA HPV?

Post od beogradjanin1234 »

AJDE da cujem univerzalnu (preventivnu) terapiju za HPV,da se ne bi pojavili kondilomi i virus izbacio !?

Sta predlazete ? Vitamine?
iva015
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od iva015 »

Vitamine,maticnu mlec,preparate za podizanje imunog sistema.Kondom,iako nije komplatna zastita,ali mozda nekad pomogne.Kompletan nalaz pregleda devojke,testovi na razne viruse,hahahahah :lol: :lol: :lol: ,to trazi cim upoznas devojku i proveri datum rezultata...Ili najbolje apstinencija :lol:
mala garava
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Kondilomi se mogu preneti i NESEKSUALNIM PUTEM !!!
Mozes da odahnes u pogledu apstinencije :-D
beogradjanin1234
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 03, 2007 10:55 pm

HPV?

Post od beogradjanin1234 »

sta je to apstinencija?

da li je HPV izleciv?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Suzdrzavanje od seksualnog odnosa.
Kondilomi su ZALECIVI ,jednom dobijeni virus se nikad vise ne moze izbaciti iz organizma(osim hirurskim intervencijama) a bolest se moze navracati povremeno (npr pad imuniteta)
kiki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 7:57 pm

Post od kiki »

Vragolasta Amfibija napisao:Suzdrzavanje od seksualnog odnosa.
Kondilomi su ZALECIVI ,jednom dobijeni virus se nikad vise ne moze izbaciti iz organizma(osim hirurskim intervencijama) a bolest se moze navracati povremeno (npr pad imuniteta)

Ja sam kondilome imala pre dve godine i nisu se vratili...mada sam toliko zaplasena jer sad nemam decka ,a planiram vezu...no nikako da se opustim...kako to hiruskom intervencijom da otklonim virus?a i gde? jojjjjjjjj....
limica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2007 12:03 am

Post od limica »

Cudna stvar koliko smo neobavesteni o ovako bitnim stvarima. Ja imam HPV i naravno kondilome. Hpv se moze dobiti na hiljadu nacina a ne samo putem polnog odnosa. Obicno padom imuniteta napada organizam i to samo grlic materice i glasne zice. U organizmu se zadrzava najmanje deset godina i nikad se ne zna kada ce buknuti. Moj ginekolog je do dijagnoze dosao biopsijom sa grlica materice jer sam imala promenu na grlicu.Biopsija je pokazala i kondilome.Naravno uzrozcnik svega je hpv. Kondilome mozete pokupiti bilo gde pa i preko wc solje. Kondilomi su mi spaljeni a takodje i ranica. Kontrola kod ginekologa mi je obavezna prvi put posle intervencije nakon 3 meseca a sada na 6 meseci. Bila sam pod totalnom anestezijom sve je zavrseno za nekih 45 min i otisla sam kuci radno sposobna. Prednost privatne ginekoloske ordinacije je u tome sto ne osecate bol i odmah ste radno sposobni nakon intervencije i nema krvarenja mana je ta sto me je sve puno kostalo ipak zdravlje je na prvom mestu.
veki974
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 1:35 pm

Post od veki974 »

Zdravo, prvo da se izvinim unapred oko srpskog jezika, jer sam iz Makedonije.
Ne znam koliko ste upoznati sa HPV, ali kondilomi su samo jedan tip virusa HPV, a prema mojim ginekologom taj tip virusa koji prouzrokuje kondilome je najmanje opasan, jer kondilome mozete otstraniti laserskim putem, a mnogo opasniji su tipovi virusa 16 i 18 koji prouzrokuji CIN materice.
Terapija, prema doktorima, je jedino: podizanje imunog sistema organizma t.j primanje imunostimulatora, vitamine, slobodne radikale i t.d.
Kondom nije 100% zastita, jer virus mozete preneti i dopirom i oralno.
U najboljem slucaju virus mozete izbaciti iz organizma nakon 2-3 godine od prvog kontakta, ukoliko podignete nivo imunog sistema.
Pozdrav
veki974
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 1:35 pm

Post od veki974 »

Zdravo, prvo da se izvinim unapred oko srpskog jezika, jer sam iz Makedonije.
Ne znam koliko ste upoznati sa HPV, ali kondilomi su samo jedan tip virusa HPV, a prema mojim ginekologom taj tip virusa koji prouzrokuje kondilome je najmanje opasan, jer kondilome mozete otstraniti laserskim putem, a mnogo opasniji su tipovi virusa 16 i 18 koji prouzrokuji CIN materice.
Terapija, prema doktorima, je jedino: podizanje imunog sistema organizma t.j primanje imunostimulatora, vitamine, slobodne radikale i t.d.
Kondom nije 100% zastita, jer virus mozete preneti i dopirom i oralno.
U najboljem slucaju virus mozete izbaciti iz organizma nakon 2-3 godine od prvog kontakta, ukoliko podignete nivo imunog sistema.
Pozdrav
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Veci broj ginekologa tvrde da se virus izbacuje spontano iz organizma posle dve godine,kod osoba mladjih od 30 godina!To sam cula sa vise strana,ali da ne znaju zasto je tako,ali da je primeceno da se javlja.Nije bas tako,da kad jednom'zakacite'kondilome,da se vracaju kad god padne imunitet!
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

Post od nenadns »

Istrazivanja pokazuju da 80% ljudi dodje u dodir sa HPV virusom tokom zivota. Veliki deo njih odbaci taj virus i nemaju pojma ni da su bili u dodiru sa HPV-om. Kod onih osoba kod kojih nastanu problemi, jasno je da njihov organizam nije uspeo da se izbori sa virusom, on ostaje zauvek u telu, jacanjem imuniteta suzbija se njegova aktivnost, odnosno virus se zadrzava u latentnom stanju.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

limica napisao:Hpv se moze dobiti na hiljadu nacina a ne samo putem polnog odnosa. Obicno padom imuniteta napada organizam i to samo grlic materice i glasne zice.
Glasne zice?! Kako to mislis?
Grlic materice i vaginu kod zena, a kod muskaraca? Nije bas da nema nicega...

Velika je polemika oko puta prenosa... meni npr. nije jasno ako se prenosi polnim putem, zasto se bradavice tj. kondilomi javljaju samo na polnim organima? Zasto se ne prosire npr. na stomak gore, pa dalje?

I ne znam koliko je pouzdano to preko wc solje, mozda u slucaju da je neko ostavio 'telesne tecnosti', neverovatno je da moze da se 'zalepi' za plasticnu dasku, koja ipak nije koza?

Kako npr. deca mala mogu da ga dobiju, naci polni prenos otpada.
Bye bye little lady
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

Post od nenadns »

genitalno podrucje najvise pogoduje hpv virusu, zato se u tom predelu najcesce javljaju kondilomi, tu je koza i najosetljivija..
Odgovori