Pneumotoraks II

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
Kara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 08, 2006 3:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Pneumotoraks II

Post od Kara »

Zradvo svima.Ev ima nekih 2 do 3 sta sam stigao iz bolnice Kosevo tacnije sa torakalne hirurgije.Ev moje priće:Bila je to subota cini mi se 8 na 9 decembar ove godine tj.2007.Bila je neka godišnjica našeg planinarskog društva u kome sam i ja član.Sijedilo se i pilo pjevalo i tak dalje.Negdje oko 2 sata ujtro osjetio sam jake bolove na lijevom prsištu na prvi mah mislio sam da je to srce malo ziga ali i dalje je boljelo sve više.Posto sam bio i pijan nisam puno paznje posvecivao tome reko sam raji a oni su se poceli zezeati da mi konobar donese prase ili persuna pa ce mi biti bolje.Kada sam ustao odmah sam znao da je plucna maramica pukla osjetio sam kako zrak u plucima sklobuce.odmah smo otisli u hitno oni po obicaju spavaju i samo uputnica za kosevo i hajde.Gore me vozi raja pijana isto kao ja.Kada smo dosli na CUM pregleda me maldi dokor mislim specijalista i odlazim na slikanje pluca,sto je smijesno doktor gleda slike i pojma nema sta je vec mu covjek koji je slikao objasnjava da je to pneumotoraks i pokazuje mu nekakvu liniju dokle uzao zrak u pluce.Odlazim na torakalnu hirurgiju,ali gore je sve zakljucano i nikoga nema lupamo i zvonimo na vrata ali uzalud.Nakod tog otvorili su nam vrata tj.on nam je otvorio vrata moj drug koji radi gore kao med.tehnicar Haris sa kojim sam se zblizio od proslog puta.Gore me pregleda mislim Dr.Karavdic koji konstantuje da je u pitanju pneumotoraks i da ni je potrebno raditi drenazu jer nije toliko opasno.Gore ostajem da lezim na promatranju naravno primam infuzije.Vrsi se polemika za operacijom da li treba raditi ili ne jer mi je stanje isto,doktor Ilijaz Pilav odlučuje da idem kuci do petka pa cu raditi rendgen snimak pa ce se vidjeti treba li operacija ili ne.U bolnici je stvarno tuga i veoma je dosadno.Ovom prilikom bih se zahvalio doktorima Safetu Musanovicu,Ilijasu Pilavu,Alenu Pilavu,Ademiru Hadzismailovicu,Kenanu i on je stvarno fer ispao ali prezimemu ne znam i on je super doktor i novi je na ovoj klinici, bila je neka nova doktorica ne sjecam se imena a mislim da se zavala Alma ili Amela i naravno zahvalio bih se Prim.Dr.Sci.Med. Safetu Guski i svom pomocnom osoblju kuharicama cistacicama i svim sestrama a posebno sestrama Mirzi i Kiri,Elmi,Amini,Sandri,Dzani i svim ostalim jer stvarno si svi bili ok HVALA IM PUNO
Odgovori