streptococcus viridans u brisu uretre

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
mizera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2005 10:57 pm

streptococcus viridans u brisu uretre

Post od mizera »

Moj dečko je radio bris uretre u 2 navrata u poslednjih mesec dana. U genitalnom delu je osećao neku neprijatnost, pa je u Džordža Vašingtona uradio prvi bris i nalaz je bio sterilan.
Neprijatnost je i dalje postojala, pa je bris nakon 2 nedelje ponovljen u privatnoj laboratoriji - nalaz: streptococcus viridans (alfa hemolitični streptokok)-normalna bakterijska flora.
Jasno nam je da je normalna bakterijska flora nešto što ne podrazumeva terapiju i da zato nije bilo potrebe za antibiogramom, ali me interesuje zašto je navedena ta bakterija, ako se ne leči.
boban202
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 3:28 pm

Post od boban202 »

ako je broj bakterija u "granici normale" onda se ne liječi, u protivnom ako je jako mnogo, onda se preduzimaju ispitivanja i liječenje!
mizera
Novi član
Novi član

Post od mizera »

Na nalazu pise "streptococcus viridans (alfa hemolitični streptokok)-normalna bakterijska flora"
Nema nikakvog broja bakterija.
boban202
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 3:28 pm

Post od boban202 »

predlažem da ponoviš nalaz, možda i u nekoj drugoj lab.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Streptococcus viridans je normalna bakterijaska flora usne duplje (znaci normalno ju je izolovati u brisu jezika,grla)
U uretri joj svakako nije mesto.
Da li postoji neka napomena u rezultatu da je bris uretre kontaminiran nekom florom? Bilo sta?

Ne bi bilo lose da decko ponovi bris ukoliko i dalje oseca neprijatnost.
mizera
Novi član
Novi član

Post od mizera »

Osim onoga što sam navela, ništa drugo nije napisano, čak je i mikrobiolog iz te laboratorije rekao je nalaz u redU.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

mizera napisao:Osim onoga što sam navela, ništa drugo nije napisano, čak je i mikrobiolog iz te laboratorije rekao je nalaz u redU.
Jeste u redu u smislu da patogene bakterije nisu izolovane i da nije za lecenje, u pitanju je kontaminacija.
Odgovori